به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، علی چهلامیرانی افزایش تاب آوری شبکههای برق روستایی را به عنوان یک اولویت در دستور کار شرکت توانیر عنوان و اظهار کرد: تامین به موقع منابع برای توسعه و نگهداری شبکه با توجه به نزدیک شدن فصل بارشها امری بسیار ضروری است.
وی هزینه شبکههای برق روستایی را به طور متوسط سه برابر هزینه شبکههایی برق شهری دانست و افزود: درعین حال منابعی که از حق انشعاب در اختیار برق روستایی قرار میگیرد یک سوم حق انشعاب دریافتی از مشترکان شهری است.
چهلامیرانی با اشاره به اینکه امسال ۱۶ برنامه در دستور کار فعالیتهای برق روستایی کشور قرار گرفته است، گفت: این برنامهها شامل برقرسانی به ۲۴۳ هزارمتقاضی جدید در محدوده روستاهای برقدار، جابهجایی شبکههای برق ازمعابر عمومی روستاها جهت کاهش حوادث انسانی، بهسازی شبکههای روستایی فرسوده با قدمت بالا، رفع آسیبپذیری و افزایش تابآوری شبکههای روستایی، رفع ضعف ولتاژ شبکههای روستایی خواهد بود.
اختصاص ۳۱ درصد شبکه توزیع برق کشور به شبکههای روستایی
مجری برق روستایی شرکت توانیر با اشاره به اختصاص ۳۱ درصد از شبکه توزیع برق کشور به شبکههای برق روستایی، گفت: طول شبکه برق روستایی حدود ۲۵۰ هزار کیلومتر است و بیش از ۵۰ درصد آن را شبکههای فرسوده با قدمت بالای ۲۵ سال تشکیل داده است که در حوادث طبیعی مانند سیل، طوفان و زلزله بسیار آسیبپذیر و لازم است تابآوری آن در مقابل آسیبها و حوادث بالا برود.
وی با اشاره به اختصاص بیش از ۸۵ درصد اعتبارات برق روستایی به حوزه نگهداری شبکه موجود و اختصاص ۱۵ درصد منابع به پروژههای برق رسانی به روستاها و عشایر کوچرو فاقد برق، اظهار کرد: بیبرق شدن روستاها و آسیبهای وارده به شبکه برق روستایی در سیل اخیر، تاکیدی بر ضرورت تقویت و افزایش تابآوری شبکه در مقابل حوادث طبیعی است که به عنوان یک اولویت در دستورکار توانیر قرار دارد.
چهلامیرانی این نگرش که اعتبارات برق روستایی را با توجه به رو به اتمام بودن روستاهای فاقد برق زیر سوال میبرد، دیدگاهی نادرست توصیف کرد و گفت: شبکه نیازمند رسیدگی مداوم است و باید علاوه بر حفظ و نگهداری، فرسودگی و افت ولتاژ آن برطرف شود که متاسفانه به جهت کمبود مالی تاکنون این مهم محقق نشده است.
نظر شما