حسنعلی مبینینژاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بندهای ذکر شده در قانون اساسی مربوط به شوراها، اظهار کرد: همه برنامههای اقتصادی و رفاهی، اجتماعی جامعه با توجه به مقتضیات محلی انجام شده و اداره امور همه بخشهای یک استان اعم از روستا، بخش، شهر، شهرستان و مرکز استان با نظارت شوراها صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه به منظور جلوگیری از تبعیض و جلب همکاری در تهیه برنامههای عمرانی و رفاهی استانها شورای عالی استانها در مرکز ایجاد شده است، افزود: این شورا حق دارد در حدود وظایف خود طرحهایی را تهیه و مستقیما یا از طریق دولت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد نماید که این طرحها در مجلس شورای اسلامی مورد رسیدگی قرار گیرد، استانداران فرمانداران بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین میشوند در حدود اختیارات شوراها ملزم به تصمیمات آنها هستند.
نماینده شهرستان اصفهان در شورای اسلامی استان، تصریح کرد: جایگاه شوراها تا حدی مهم است که شهید بهشتی در مجلس خبرگان و در زمان تدوین قانون اساسی فرمودند که قوه چهارم در کشور قوه شوراها و شورای عالی استانها است.
مبینینژاد در تشریح این موضع، اظهار کرد: لذا با داشتن این حد از ظرفیت بالای قانون اساسی خود اگر بخواهیم از همه ظرفیتهای کشور استفاده کنیم باید مدیریت واحد شهری و روستایی در مجلس به تصویب برسد تا این انتظارات و توقعات قانون مدنظر قرار بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه شوراها دارای شان نظارتی هستند، تصریح کرد: وجود شان نظارتی شوراها با توجه به تعیین وظایف قانون دارای ملزوماتی است و همانطور که شورای نگهبان برای امور نظارتی خود ملزومات خاص دارد باید شوراهای شهری و استانی هم باید دارای این لوازم باشند چرا که نقطه ارتباط مردم و مسئولان و مطرح کننده دیدگاههای مردم شوراها هستند.
نماینده شهرستان اصفهان در شورای اسلامی استان افزود: باید زمینهای در سطوح مختلف روستاها و شهرها ایجاد شود تا ارتباطات بین شوراها و دستگاههای اجرایی تقویت شود تا شوراها بهتر بتوانند نظرات و خواستههای مردم را به دستگاهها منتقل کنند.
وی با بیان اینکه باید شوراهای اسلامی شهرستان بتوانند با تمام دستگاههای اجرایی مرتبط باشند، خاطرنشان کرد: دستگاههای شهرستانی هم باید شناخت کافی به اعضای شوراهای خود داشته باشند و به تبع آن در استان مدیران ستادی و دستگاهی با بدنه اعضای شورای استان ارتباط داشته باشند.
مبینینژاد با انتقاد از برخی مدیران شهرستانی و استانی به دلیل عدم هماهنگی لازم با شوراها، گفت: امیدواریم با همت استاندار محترم این ارتباطات ایجاد شود چرا که قطعا ارتباط مدیران و اعضای شوراها از حجم مشکلات شهرستانی و استانی خواهد کاست.
وی با اشاره به وجود طرحهای جدید برداشت آب در استان همجوار به ویژه طرح بن بروجن، گفت: قرار بر این بود که مدیریت آب شهری و روستایی به صورت واحد به سازمان آب سپرده شود که متاسفانه این مدیریت تاکنون واگذار نشده است.
نظر شما