به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، مسعود میرمحمد صادقی اظهار کرد: مرحله دوم انتقال آب به تالاب گاوخونی، همزمان با روزهای پایانی توزیع آب در شبکههای شرق و خاتمه دوره توزیع آب کشاورزی در شبکههای غرب اصفهان، با بازگشایی سد رودشتین از روز ۱۱ مهرماه آغاز و با خاتمه توزیع آب در شبکه این سد در روز ۱۳ مهرماه به بیشینه خود رسید.
وی افزود: با توجه به خشکی مسیر ۱۳۰ کیلومتری رودخانه زایندهرود از محل سد رودشتین تا تالاب گاوخونی و نیز خشکی آن در فصول گرم سال به مدت شش ماه متوالی، در نهایت آب رهاسازی شده پس از شش روز به ورودی تالاب گاوخونی رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به اینکه حجم آب انتقالی در شش روز اول، بالغ بر چهار میلیون مترمکعب است، اضافه کرد: در شش روز اول انتقال آب به تالاب، دبی متوسط بیش از ۹ مترمکعب در ثانیه و بین چهار تا ۱۷ مترمکعب در ثانیه متغیر بوده است.
صادقی ادامه داد: علاوه انتقال آب به تالاب، مناطق پاییندست سد رودشتین، بهصورت کامل احیا شده و آثار روانی و زیست محیطی مفیدی برای دهها شهر و روستای پاییندست از جمله مهمترین آنها شهرهای "اژیه" و "ورزنه" داشته است.
وی یادآور شد: مرحله اول انتقال آب به تالاب گاوخونی از اواسط اسفند ۱۳۹۷ آغاز و تا یازدهم فروردین ماه ۱۳۹۸ (زمان شروع توزیع آب کشاورزی در شبکههای شرق اصفهان) ادامه یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان خاطرنشان کرد: در آن دوره نیز با استفاده از رواناب ناشی از سیلابهای بهاره زایندهرود، حجم آب قابل ملاحظهای روانه تالاب شد.
نظر شما