به گزارش ایمنا، سعید عمرانی در کارگاه توجیهی شناسایی اموال قاچاقچیان جهت مراجع قضایی و ضابطان دادگستری افزود: در بحث جرایم مالی چیزهای عجیب و غریبی مشاهده میشود برای مثال یک بچه شش ساله که نود میلیارد تومان در حسابش پول دارد این در حالی است که در کشورهای پیشرفته زمانی که شما بیش از ده هزار دلار پول در حساب خود داشته باشید پلیس مالی از شما میپرسد این پول را از کجا آوردهاید.
وی در تشریح این موضوع افزود: در این کشورها اگر نتوانید دلیل قانع کنندهای ارائه کنید پول ضبط میشود و بعدا مصادره میشود اما در کشور ما متاسفانه شاهد هستیم که مبالغ کلان به طرق مختلف و کنترل نشدهای نگهداری و استفاده میشوند و هر از چند گاهی مشکلاتی برای کشور ایجاد میکنند.
معاون دادستان کل کشور، تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری اشاره کردهاند کمر قاچاقچی باید شکسته شود و این یعنی باید دست قاچاقچیان از منابع مالی قطع شود، قاچاقچیان که ثروت خود را از طریق نقض قانون و گرفتاری مردم و خانوادهها کسب کردهاند نباید با خودروی آنچنانی عبور کنند و گل خودرو را هم به مستضعفان بپاشند، این افراد به دلیل وجود ثروت کم کم میتوانند از ما هم به حکومت نزدیکتر شوند و میترسیم روزی مثل آمریکای جنوبی این افراد مافیایی دادستان کل تعیین کنند.
وی با بیان اینکه روشهای مبارزه با منابع مالی قاچاقچیان سخت نیست، گفت: این امر در ابتدا به هوش و درایت کافی نیاز دارد، قضات نیاز به بررسی و مطالعات بیشتر و تخصصی در این خصوص دارند، در این راستا ایرادی هم ندارد اگر از مقالات خارجی استفاده کنیم تا ببینیم آنها چه روشهایی برای برخورد با منابع مالی قاچاقچیان دارند.
عمرانی با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران، اظهار کرد: ما هم در داخل کشور میتوانیم از الگوی مشابهی برای برخورد با منابع مالی قاچاقچیان استفاده کنیم در برخی مناطق شرقی به صورت رندوم برخی از حسابها با مبالغ بالا را بررسی کردیم و برای مثال بر روی یک حساب با موجودی ۱۴ میلیارد تومان مسدودی گذاشتیم اما یک نفر دنبال این پولها نیامد، این در حالی است که حداقل ده نمونه از این حساب وجود دارد، بعد از بررسیهای دیگر متوجه شدیم این حساب متعلق به خانمی بوده است که چهارسال پیش فوت کرده و در طی دو سال بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان گردش مالی را به ثبت رسانده است و جالب اینجاست که تمام گیرندگان زنان خانه دار هستند.
وی با تاکید بر اینکه باید همه امور را به صورت سیستمی کنترل کرد، تصریح کرد: کدام قاضی و پلیسی است که متوجه نشود پشت این وقایع مالی قاچاق مواد مخدر است؟ دیگر لزومی نیست برای عملیات تعقیب و مراقبت پشت در منزل برویم، بلکه باید پشت سیستم کامپیوتر بنشینیم و دست قاچاقچیان از منابع مالی را قطع کنیم.
نظر شما