به گزارش ایمنا، سردار داوود عامری رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در نشست خبری تشریح برنامههای هفتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری اظهار کرد: در زمینه دفاع مقدس نیازمند یک فضای جدید هستیم تا بتوانیم به شیوههای نوین، تحقیقی و تطبیقی به موضوع ادبیات پایداری بپردازیم. ادبیات دفاع مقدس و پایداری ادبیاتی فاخر هستند که برای ما دستاوردهای فراوانی داشتهاند. این، گونه ادبی برای ما افتخار آمیز خواهد بود و به دلیل شایستگیهای که دارد میتواند در کشور، منطقه و حتی جهان مطرح شود.
وی افزود: دفاع مقدس به لحاظ انسانی دستاوردهای بزرگی را برای ما رقم زد که بازنمایی آن برای تمام انسانها مفید خواهد بود. یکی از روشهای که میتوانیم، این، گونه ادبی را حفظ و منتقل کنیم این است که به صورت علمی و پژوهشی به آن بپردازیم از طرف دیگر اگر خواهان فرهنگ متعالی هستیم باید ادبیات غنی در اختیار داشته باشیم خوشبختانه ادبیات پایداری این غنا را درون خود دارد.
سردار عامری با اشاره به این که هفتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری با محوریت استان کرمان و ۳۱ استان کشور برگزار میشود یادآور شد: تا پایان سال قریب ۴۰ گروه ادبیات پایداری در دانشگاههای که دانشکده ادبیات دارند ایجاد خواهد شد. همچنین انجمن فرهنگی دفاع مقدس هم در کنار این دانشکدهها فعالیت خواهند کرد. قطعا با فعالیت ۴۰ مرکز علمی پژوهشی میتوانیم گام بزرگی در راستای ادبیات پایداری برداریم. در این راستا برای پیشرفت این برنامه محتاج کمک گرفتن از مراکز علمی و پژوهشی و افراد آگاه در داخل و خارج از کشور هستیم.
وی یادآور شد: کنگره ادبیات پایداری با همکاری دانشگاه شهید باهنر استان کرمان به صورت سراسری برگزار میشود. تصمیم داریم برای سالهای آینده این کنگره را در استانهای دیگر کشور برگزار کنیم. هم اکنون استانهای خراسان رضوی و گیلان اعلام آمادگی کردند که برای دورههای آتی میزبان این کنگره باشند.
در ادامه این نشست خبری، دکتر بصیری مسئول دبیرخانه هفتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری با بیان تاریخچهای از روندی که ادبیات پایداری طی کرده است بیان کرد: سال ۱۳۸۳ این ضرورت احساس شد که باید به ادبیات پایداری نگاه علمی شود. برای همین انجمن آن در دانشگاه شهید باهنر کرمان افتتاح شد. گام بعدی ما این بود که برای مقطع کارشناسی این رشته معرفی شود. در سومین گام ما توانستیم در اسفند ماه ۸۴ نخستین کنگره ادبیات پایداری را برگزار کنیم. در گام چهارم هم کرسیهای تخصصی برای آن تعریف و در گام بعدی نیز سرفصلهای پیشنهادی ادبیات پایداری طرح ریزی شد به فراخور این ما توانستیم مجلات علمی و پژوهشی ادبیات پایداری در سال ۱۳۸۸ منتشر کنیم و پس از آن استمرار کنگرهها را در دستور کار خود قرار دادیم.
وی یادآور شد: هفتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری روز چهارشنبه ۱۷ مهرماه در دانشگاه شهید باهنر استان کرمان با حضور پژوهشگران این حوزه برگزار خواهد شد. رویکرد اصلی ما در این دوره ادبیات تطبیقی است. ۵۰ مقاله به دبیرخانه رسید که ۱۵ مقاله برای سخنرانی و ۲۵ مقاله هم برای چاپ در مجله نامه پایداری انتخاب شده است.
در بخش دیگر این نشست سرهنگ ابوالحسنی رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمان گفت: خوشحالیم که استان کرمان میزبان برگزاری این کنگره است و زادگاه علمدار جبهه مقاومت؛ سردار قاسم سلیمانی استان کرمان است.
وی خاطرنشان کرد: طی ۶ دوره گذشته ما شاهد رشد کیفیت و کمی خوبی در زمینه ادبیات پایداری بودهایم. در حاشیه برگزاری هفتمین کنگره ادبیات پایداری از چهار عنوان کتاب رونمایی خواهد شد.
نظر شما