خبرگزاری ایمنا، در بسته سیاسی خود به ارائه گزیده اخبار منتشر شده طی بیست و چهار ساعت گذشته می پردازد:
هیچ نگرانی در برگزاری مراسم اربعین وجود ندارد
رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست ستاد هماهنگی اربعین عراق که در کربلای معلا برگزار شد، گفت: همه باید در این حادثه عظیم، چند ویژگی مهم را که مقام معظم رهبری تاکید دارند، درنظر بگیریم، اول؛ مردمی بودن این حرکت است. ما باید خود را آماده کنیم، موضوع اربعین و نهضتی که راه افتاده است، تجلی یکی از جلوه های عاشورا است.
وی ادامه داد: بعد از چندین و چند قرن از واقعه کربلا، ما امروز شاهدیم که این موج جدید واقعا توانسته در عرصه جهانی به عنوان یک موضوع کاملا فرهنگی و اعتقادی خود را نشان دهد و این موضوع در دو بعد مطرح است؛ یک بعد ظاهری و صورت موضوع است که تلاش کرده ایم در خصوص زیرساخت ها، خدمات و نظائر آن اقداماتی را انجام دهیم و ادامه هم خواهیم داد و باید هم درست شود و موضوع بعدی که در این نهضت باید انجام دهیم، مسئله ای است که مقام معظم رهبری به عنوان معنویت افزایی و بعد فرهنگی، از آن نام میبرند.
وزیر کشور در ادامه به ویژگی های دیگری از اربعین از دیدگاه مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: اربعین موضوع انسانی است یعنی نه نژادی است، نه مذهبی و نه دینی بلکه موضوع کاملا انسانی است و کاملا منطبق با فطرت، یعنی نیاز امروز انسان است. رحمانی فضلی یادآور شد: همین که در فراز و فرود تاریخی بعد از سده های متمادی، مجدداً با این چشمه جوشان، با این شتاب و حرکت مواجه می شویم، نشان دهنده حقانیت جریان و نهضت کربلا است. وی در تببین حقانیت نهضت کربلا، به مفهوم حق پرداخت و دو ویژگی و معنی برای آن برشمرد و گفت: اول، حق در مقابل باطل معنی مییابد؛ آنچه که اصالت دارد آنچه که ریشه دارد و آنچه که از حق تعالی منشعب شده است یعنی جلوه های اسماء و صفات الهی برای ما حق است و حق تعالی حق مطلق است. معنی و ویژگی دیگری که برای حق قائل هستیم اثبات، استحکام، اتقان آن است. بنابراین بعد از گذشت قرنها، این استمرار و این جوشش و این حرکت نشان دهنده حقانیت واقعه کربلا است و ما در این مقطع کوتاهی که خداوند متعال به همه ما فرصت داده است، به عنوان دستگاههای اجرایی و مسئولانی که اینجا هستیم واقعا باید کاری کنیم که در همان مسیری که مقام معظم رهبری تاکید کرده اند یعنی همان مردمی بودن، انسانی بودن، فرهنگی بودن و معنویت افزایی به وظایف خود عمل کنیم. وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه باید خود را تقویت و از همه ظرفیتها استفاده کنیم، گفت: کار بسیار زیادی هم در ایران و هم در عراق در حال انجام است. جریان مدیریت کشور عراق همکاری بسیار خوبی با ما دارند، در نجف استاندار را ملاقات کردیم که روحیه بسیار خوبی داشتند، دیشب در خدمت استاندار کربلا بودیم که به نظرم از ما انگیزه بیشتری دارد. دولت و رئیس جمهور و وزیر کشور عراق نیز همینطور. مأمورین و کارکنان بخش های مختلف ما هم که در اینجا، همه کار می کنند. بنابراین باید تلاش کنیم مراسم اربعین را به بهترین شکل مدیریت کنیم.وزیر کشور با اشاره به اینکه بیشترین آمار تردد زوار اربعین مربوط به سال ۹۵ و حدود ۲میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بود
مهرعلیزاده: تشکیل وزارت بازرگانی تصمیم عاقلانه و درستی بود
محسن مهیرعلیزاده با اشاره به تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت و معدن اظهارکرد: من از مجلس تشکر میکنم، با همه موضعگیریهایی که برای عدم تشکیل این وزارتخانه و عدم تفکیک آن از وزارت صنعت وجود داشت؛ خوشبختانه با انجام بحثهای مفصل و مفید نهایتا با پیشنهاد دولت و با تشکیل این وزارتخانه موافقت کرد. معتقدم طرح این پیشنهاد در این مقطع از سوی دولت بسیار عاقلانه بود. اگرچه در شرایط عادی و در حالتی که بخش اصلی و عمده تولید، صنعت، بازرگانی و اقتصاد کشور در اختیار بخش خصوصی باشد، یکی بودن بخش صنعت، معدن و بازرگانی مطلوب است، اما در شرایط فعلی کشور این تفکیک به درستی صورت گرفت. ترکیب و نوع اقتصاد ایران از بعد درصد دولتی یا خصوصی بودن آن، میزان مداخلات ناگزیر دولت در امور اجرایی بدلیل ماهیت اقتصاد کشور و وضعیت خاص اقتصادی ناشی از تحریمها، این تفکیک را می طلبید. مردم توقع دارند و دولت را مکلف میدانند که برای صیانت از حقوق مردم به ویژه در بخش مصرف و همچنین تقویت تولید در چهارچوب اقتصاد مقاومتی، در موارد متعددی حضور ملموس و جدی در اقتصاد و در تنظیم بازار داشته باشد و خواهان ورود جدی دولت برای جلوگیری از رانت و انحصارات هستند. این توقع و مطالبه مستلزم وجود ساختار و سازوکار اداری مناسب است که بر اساس آن دولت به شکل مستقیمتر، جدیتر و عملیاتیتر برای تامین مایحتاج مردم برنامهریزی کند و این امر میتواند در قالب تمرکز امور در یک وزارتخانه تامین شود که آن وزارتخانه میتواند وزارت بازرگانی باشد
نمایندگان حرمت و شأن مجلس را حفظ کنند
حجت الاسلام محمدرضا میرتاجالدینی درباره بروز اتفاقات اخیر در مجلس با بیان اینکه مجلس دارای جایگاه رفیعی استگفت: ما در جمهوری اسلامی این جمله را از امام (ره) به یادگار داریم که مجلس عصاره فضایل ملت است به این معنی که باید همه خوبیها در آنجا تجمیع شود. وی با بیان اینکه ادبیات مجلسیها از شئونی است که باید از سوی نمایندگان رعایت شود، ادامه داد: نمایندگان مجلس باید در گفت وگوها و طرح نظرات و دیدگاههای خود، شان یکدیگر و به ویژه حرمت مجلس را حفظ کنند. وی با یادآوری تجربه حضور در مجلس گفت: ممکن است در شرایط خاصی نمایندهای عصبانی شود اما عصبانیت دلیل بر این نیست کلماتی بر زبان افراد جاری شود که با ادبیات محترمانه فاصله دارد، فرق نمیکند این از طرف نمایندهها یا ریاست جلسه باشد. نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه رئیس جلسه هم باید سعه صدر بیشتری داشته باشد گفت: اگر نماینده ای سخن تندی گفت و خواست نظم و انتظام مجلس را بر هم بزند رئیس جلسه طبق آیین نامه قادر به کنترل امور است، اما اینکه بحث به سمتی پیش برود که افراد با ادبیات نامناسب همدیگر را دیکتاتور خطاب کنند قابل قبول و پذیرفتنی نیست. میرتاج الدینی مجلس را محل رای اکثریت خواند و ادامه داد: نمایندگان در صحن مجلس باید حرف و نظر خود را اعلام کنند اما باید بدانند که مجلس محل رای گیری است بنابراین وقتی برای طرح یا لایحه ای رای گیری شده و اکثریت به آن رای دادند دیگر جایی برای دعوا وتنازعات نیست. نماینده ادوار مجلس افزود: طبق قانون هر نماینده امکان اخطار قانون اساسی، تذکر آییننامهای و حتی نطق میان دستور و تذکر شفاهی دارد که فرصت و میدان برای طرح نظرات شان را در اختیار آنها قرار میدهد بنابراین و در چنین شرایطی طرح مباحث با ادبیات نامناسب برای مردم خوشایند نیست. وی با بیان اینکه نمایندگان باید بدانند که چه در زمان نطق و تذکر و چه زمان بررسی لوایح و طرحها تریبون مجلس باز است و مذاکرات به صورت علنی منتشر می شود، گفت: مجلس مانند یک دانشگاه است و می تواند برای جامعه الگو باشد بنابراین اگر انتقاد تندی هم وجود دارد باید با ادبیات مناسب و محترمانه مطرح کنند.
با شفاف شدن آرا، نمایندگان رای واقعیشان را اعلام نمیکنند
علی مطهری، نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصویب یک فوریت طرح شفافیت آرای نظام تقنینی، گفت: این طرح یک طرح عکسالعملی و جواب نمایندگان در مقابل تبلیغاتی بود که طرف مقابل راجع به شفافیت انجام میداد، اما به نظر من این نوع رفتار عکسالعملی درست نیست. او با تاکید بر اینکه شفافیت را برای نمایندگان مجلس قبول ندارد، گفت: با شفافیت آرای نمایندگان مجلس، دست نمایندگان بسته میشود و تحت فشار تبلیغات گروههای فشار قرار میگیرند. بنابراین رأی واقعی خود را اعلام نمیکنند که این موضوع به ضرر کشور است. این نماینده مجلس توضیح داد: در مقابل کسانی که میگفتند رای مجلس باید شفاف باشد، نمایندگان مجلس جواب دادند باید رأی همه نهادهای تصمیمگیر شفاف باشد. البته در برخی از نهادها ممکن است شفافیت خوب باشد، اما شفافیت آرا برای مجلس مطلوب نیست. مطهری در پاسخِ اینکه آرای کدام نهادها باید شفاف باشد گفت: در نهادهایی آرا باید شفاف باشد که اعضای آن تحت فشار قرار نمیگیرند و مصون از تعرض هستند. در این شرایط اگر رأی آنها آشکار شود، ایرادی ندارد. اما با شفافیت آرای نمایندگان مجلس موافق نیستم، چون اگر نمایندهای رأیی در موضوع مورد اختلاف بدهد و به حوزه انتخابیه خود برود، اذیتش میکنند و مجبور میشود رأی واقعی خود را ندهد. اما در نهادهایی که این مشکل وجود ندارد آرا میتواند شفاف باشد. او در پایان گفت: شورای نگهبان و مجمع تشخیص در جایگاهی هستند که تحت فشار واقع نمیشوند و شفافیت آرای اعضای این دو نهاد مطلوب است. شفافیت آرای شورای عالی امنیت ملی هم خوب است، البته به جز مسائل امنیتی که نباید افشا شود.
به محدودیتهای ناشی از تحریم بیتفاوت نباشید
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه اصل بر استفاده از فیلتر دوده در خودروهای دیزلی است، از رییس سازمان حفاظت محیط زیست خواست تا در جلسهای با حضور مسئولان ذیربط این موضوع را مورد بررسی قرار دهند. اسحاق جهانگیری در پاسخ به نامه عیسی کلانتری معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص درخواست شرکت ایرانخودرو دیزل مبنی بر حذف الزام نصب فیلتر جذب ذرات معلق(DPF) در خودروهای دیزلی بدلیل محدودیت های ناشی از تحریمهای ظالمانه، تصریح کرد؛ جناب آقای دکتر کلانتری اصل بر استفاده از فیلتر دوده است ولی نسبت به محدودیت های ناشی از تحریم هم نباید بی تفاوت بود، در نامه اینجانب هم تاکید بر بررسی بوده است، لطفا جلسه ای با حضور مسئولین ذیربط بگذارید، مطالب آنها را بشنوید و نتیجه را اعلام کنید. گفتنی است پیش از این، مدیرعامل شرکت ایران خودرو دیزل طی نامه ای از معاون اول رییس جمهور درخواست حذف الزام نصب فیلتر جذب ذرات معلق(DPF) بر روی خودروهای دیزلی را تا زمان رفع تحریم های ظالمانه کرده بود که موضوع از سوی معاون اول رییس جمهور برای بررسی به وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست ارجاع شده بود.
نظر شما