به گزارش خبرنگار ایمنا، در برنامه "گذری بر شبیه خوانی" همه آنچه باید از تعزیه به عنوان مهمترین و کهنترین گونهی نمایش ایرانی بدانیم، با حضور "بهمن نامداری" پیشکسوت شبیه خوانی، کارشناس شورای علمی تعزیهی کشور، محقق و پژوهشگر تعزیه و عضو شورای عالی تعزیهی اصفهان، معرفی و بررسی خواهد شد.
مسعود کثیری، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه اصفهان در این خصوص به خبرنگار ایمنا گفت: طی این مراسم استاد بهمن نامداری پیشکسوت شبیه خوانی و عضو شورای عالی تعزیه در اصفهان، پیرامون مسائل فنی و تخصصی تعزیه و آسیب شناسی این هنر کهن ایرانی ایراد سخن خواهد کرد. بخش دوم این برنامه اولیا خوانی و اشقیا خوانیست که با اجرای پر تجربه استاد نامداری و دیگر هنرمندان برگزار خواهد شد. در این مراسم بهترین نوازندگان تعزیه کشور حضور خواهند داشت.
تعزیه به معنای متعارف، نمایشی است که در آن واقعه کربلا بهدست افرادی که هر یک نقشی از شخصیتهای اصلی را بر دوش دارند، نشان داده میشود. نوعی نمایش مذهبی و سنتی ایرانی-شیعی، بیشتر درباره شهادت امام حسین و مصائب اهل بیت است. شبیهخوانی نیز گونهای از تعزیه است. این آیین نمایشی با الهام از واقعه عاشورا و بر اساس ریشه های غنی فرهنگ ایرانی- اسلامی در طی تحولات آئین های عزاداری امام حسین(ع) پدیدار شد و در گذر زمان از نظر موضوع و مضمون مجالس، دچار تحول و تکامل شد و به سمت تبدیل شدن به یک درام ملی حرکت کرد، اما با ممانعت از اجرای تعزیه در حکومت پهلوی در این روند وقفه پیش آمد و آنچه از آن روزگار برای ما به یادگار مانده بیش از ۴۰۰ موضوع مجلس شبیه خوانی است.
نظر شما