در محرم "شهروند مدارانه" برخورد کنیم

یک کارشناس مذهبی گفت: نباید در برگزاری جلسات عزاداری مرتکب اعمال حرام و مزاحمت برای دیگران شویم زیرا انجام اعمالی که باعث وهنِ دین می‌شود عده‌ای که ایمان قوی ندارند را به اسلام و دین بدبین می‌کند.

حجت الاسلام علی صغیرا در گفت وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص ویژگی‌های یک عزاداری صحیح اظهار کرد: عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) در اصل پاسداشت حرمت ایشان و حفظ دین است و همه ائمه اطهار (ع) نیز خود روضه می‌گرفتند و اطعام می‌کردند.

وی با تاکید بر اینکه نباید در عزاداری‌ها کاری کرد که باعث وهنِ اسلام و دین باشد، افزود: همه سواد دینی مردم برآمده از جلسات عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) است؛ اگرچه این عزاداری مستحب است، اما تمام دین بر اساس آن شکل می‌گیرد و تمام شهدا و خیران پای این جلسات بزرگ شده‌اند و هرچه این مراسمات بیشتر شود جرایم و گناه‌ها به واسطه کسبِ معرفت دینی کمتر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه عزاداری‌ها برای مبارزه با ظلم برگزار می‌شود، اظهار کرد: باید به یاد داشته باشیم که برای برپایی این جلسات خود مرتکبِ ظلمِ به دیگران نشویم.

صغیرا در خصوص آزار رساندن به دیگران در جلسات عزاداری خاطرنشان کرد: نباید با صدای بلندِ بلندگوها مزاحم دیگران باشیم؛ متاسفانه چند سالی است ادوات موسیقی وارد عزاداری‌ها شده و اشعار قدیمی پرمعنا که روح حماسی را در مردم زنده می‌کرد به اشعار کوچه بازاری بدون معرفت تبدیل شده است.

وی معرفت افزایی را از ضروریاتِ جلسات عزاداری سالار شهیدان دانست و افزود: کارهایی که باعث ظلم به دیگران می‌شود را نباید انجام داد ریختن زباله و ظروف یکبار مصرفِ نذری‌ها ظلم به پاکبانانی است که خود عزادار امام حسین (ع) هستند و همچنان که امام صادق می‌فرماید " از رحمت خدا به دور است کسی که بار خود را بر دوش دیگران بیندازد " بهتر است در این ایام باری بر دوش دیگران نیندازیم.

سد معبر در عزاداری‌ها ممنوع

معاون فرهنگی بسیج رسانه استان اصفهان با تاکید بر اینکه نباید در عزاداری‌ها سد معبر کنیم، اظهار کرد: در بسیاری موارد همسایه آزاری‌ها، بی نظمی‌ها، سد معبر کردن‌ها و ایجاد ترافیک و زحمت برای دیگران روح معنوی عزاداری‌ها را از بین می‌برد و اگر زحمتی برای دیگران ایجاد شد باید از آنان دلجویی شود.

وی در خصوص برقرار کردن تکایا در کنار مساجد گفت: مسجد سنگر است و اولویت اول را باید به مساجد داد و تکایایی که این روزها برپا می‌شود باید ایمن باشد.

صغیرا با تاکید بر اینکه نباید برای عبادت‌هایمان مرتکب حرام شویم، افزود: با چنین رفتارهای غلطی نباید باعث وهنِ دین و اسلام شویم چرا که عده‌ای ایمان قوی ندارند و با دیدن این رفتارها به دین بدبین می‌شوند.

وی در خصوص نذری دادن، تصریح کرد: نذری‌ غذای جسم است و وقتی نذری‌ ابعاد معنوی هم داشته باشد بر روح انسان‌ها تاثیرگذار خواهد بود و قطعاً جلساتی که در آن نذری طبخ می‌شود نورانیت بیشتری دارد چرا که هم غذای جسم و هم غذای روح در آن مهیا است.

اطعام در جلسات عزاداری برکت، تبرک و نورانیت دارد

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه سادگی اطعام در جلسات عزاداری برکت، تبرک و نورانیت دارد، اظهار کرد: اطعام در این جلسات همگی از طرفِ خیرین است و هزینه دولتی ندارد و حتی در بسیاری موارد فقرا در کنار اغنیا با عزت نفس بدون هیچ نوع اسرافی در کنار هم غذا تناول می‌کنند و این خود نورانیت بیشتری دربر دارد.

وی با تاکید بر اینکه نذری‌ها باید همیشه برقرار باشد، تصریح کرد: اینکه بگوییم نذری نباشد یا هزینه آن را صرف امور دیگری کنیم مثلِ این است که بگوییم هزینه دانشگاه را جای دیگری مصرف کنیم! جلسات عزاداری امام حسین( ع) تک بُعدی نیست و در آن مانند یک دانشگاه تربیت و رشد صورت می‌گیرد و برکات بسیاری دارد چرا که در همین جلسات برای امور خیر بسیاری مبالغ زیادی جمع می‌شود که این خود نمایانگر برکات این جلسات است.

کد خبر 388354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • Mahdi IR ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۴
    0 0
    به‌به توجه به جزئیات خیلی ضریفی بود انشالله که مردم رعایت کنند