به گزارش ایمنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، براساس گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، ۱۲.۳ درصد جمعیت جهان را افراد ۶۰ سال به بالا تشکیل می دهند که این آمار در سال ۲۰۳۰ به ۱۶.۵ درصد و در سال ۲۰۵۰ به ۲۲ درصد خواهد رسید.
باکاهش میزان زاد و ولد و افزایش پیشرفت پزشکی، شمار سالمندان بیشتر شده است. در سال ۲۰۱۵ شمار افراد ۶۰ سال به بالا به سرعت افزایش یافت که در سال های آینده با سرعت بیشتری افزایش خواهد یافت.
در سال ۲۰۱۵ در سراسر جهان، ۹۰۰ میلیون فرد ۶۰ سال و بالاتر زندگی می کردند که این آمار در سال ۲۰۳۰ به ۱.۴ میلیارد نفر و در سال ۲۰۵۰ به دو میلیارد نفر افزایش خواهد یافت. در سال ۲۰۱۵، شمار افراد هشتاد ساله و بالاتر ۱۲۵ میلیون نفر بوده که این رقم در سال ۲۰۵۰ به ۴۳۴ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
درحالی که در سال ۲۰۱۵ از هر هشت نفر یکی ۶۰ ساله و بالاتر بوده، در سال ۲۰۳۰ از هر شش نفر یکی شصت سال و بالاتر خواهد داشت. به طور تخمینی جمعیت سالمندان جهان پیش از سال ۲۰۳۰ از شمار کودکان صفر تا ۹ ساله و تا سال ۲۰۵۰ از نوجوانان ۱۰ تا ۲۴ ساله بیشتر خواهد بود.
کشور ژاپن دارای بیشترین سالمندان در جهان است. پس از ژاپن کشورهای اروپایی در رده دوم جای دارند. قاره اروپا بیشترین شمار سالمندان جهان را دارد.
۲۵ درصد جمعیت قاره اروپا، ۶۰ سال و بالاتر سن دارند. کارشناسان علت سالمند شدن جمعیت اروپا را کاهش میزان زاد و ولد و افزایش طول عمر با پیشرفت های جدید پزشکی و افزایش استانداردهای زندگی عنوان می کنند.
همچنین شمار سالمندان در مناطق شهری بیش از روستایی است. سازمان ملل متحد به منظور طرح مشکلات مربوط به پیرشدن جمعیت جهان و افزایش آگاهی نسبت به این موضوع، سال ۱۹۹۰ یکم اکتبر را روز جهانی سالمندان اعلام کرده است.
نظر شما