"کامران" و "ایلدا" با هم دیدار می‌کنند

۱۹ مردادماه، روز جهانی شیر است و به این مناسبت بعد از اینکه اردیبهشت ماه امسال کامران "شیر نر" از انگلستان و خرداد ماه ایلدا "شیر ماده" از ایرلند وارد ایران شدند و باغ وحش از تهران خانه جدید آنها شد، قرار است امروز برای اولین بار به هم معرفی شوند.

به گزارش ایمنا، ۱۹ مردادماه، روز جهانی شیر است و به این مناسبت بعد از اینکه اردیبهشت ماه امسال کامران "شیر نر" از انگلستان و خرداد ماه ایلدا "شیر ماده" از ایرلند وارد ایران شدند و باغ وحش از تهران خانه جدید آنها شد، قرار است امروز برای اولین بار به هم معرفی شوند.

یک گونه شیر نر از باغ وحش «بریستول انگلیس» راهی ایران شد و با نام « کامران » در باغ وحش ارم تهران جای گرفت چند روز دیگر یعنی اواسط خرداد بود که جفت ماده آن نیز به نام «ایلدا» از باغ وحش «دوبلین» ایرلند به کامران پیوست و اکنون سوال این است که این دو نماد شکوه و زیبایی می توانند احیاء کننده نسل پدران خود در این آب و خاک باشند.

کامران و ایلدا کنار هم آرام می‌گیرند

ایمان معماریان دامپزشک ارشد باغ وحش ارم، درباره وضعیت این دو شیر به خبرنگار علمی ایرنا گفت: دو شیر نر (کامران) ۱۱ اردیبهشت امسال و ماده (ایلدا) اواسط خرداد امسال وارد ایران شدند و از آن زمان تاکنون همدیگر را ملاقات نکرده‌اند اما در مراحل مختلف با هم آشنا شدند و بوی همدیگر را گرفته‌اند.

وی افزود: در چند مرحله جایگاه این دو شیر با هم جابجا شده و با این کار با بوی هم آشنا شدند و امروز قرار است به مناسبت روز جهانی شیر این دو برای اولین بار به هم معرفی شوند.

معماریان درباره اینکه آیا این دو شیر، کنار هم می‌مانند یا دوباره جدا می‌شوند، گفت: شیرها برخلاف سایر گربه‌سانان حیواناتی اجتماعی هستند و وقتی به هم معرفی شوند دیگر کنار هم می‌مانند، البته ممکن است که اول کمی دعوا کنند اما به تدریج آرام می‌شوند و تمام این مراحل کاملا تحت کنترل انجام می‌شود.

دامپزشک ارشد باغ وحش ارم درباره امکان جفت‌گیری این شیرها گفت: فعلا اظهار نظر دراین‌باره زود است.

وی درباره نحوه تغذیه شیرها و اینکه غذای زنده دریافت می‌کنند یا خیر، توضیح داد: آنها غذای زنده دریافت نمی‌کنند اما لاشه گاو و مرغ به عنوان غذا به آنها داده می‌شود و در وضعیت بسیار خوبی به سر می‌برند.

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی گرگان و مشاور معاونت طبیعی سازمان محیط زیست نیز به خبرنگار علمی ایرنا درباره ورود این دو شیر به کشور گفت: باغ وحش‌های عضو اتحادیه جهانی باغ وحش‌ها، قراردادهایی دارند که می‌توانند بر اساس آن هر حیوانی را از هر کجای دنیا بین خودشان مبادله کنند و بر این کار هیچ منعی وجود ندارد، البته باید یک سری موارد قانونی را رعایت کنند.

حمیدرضا رضایی افزود: باغ وحش ارم نیز در همین راستا یک شیر ایرانی از انگلستان و یک شیر دیگر را از ایرلند وارد کرده، این یک روال طبیعی است و سازمان محیط زیست می‌تواند بر کار آنها نظارت کند.

وی درباره امکان احیای شیر ایرانی در کشور گفت: اکنون هیچ زیستگاهی برای شیر در کشور نداریم زیرا گام اول احیای هر گونه‌ای، احیای زیستگاه آن است که در واقع کار آسانی نیز نیست، برای حیوانی مانند شیر و به طور کلی گوشتخواران باید زیستگاهی داشته باشیم که به اندازه کافی بزرگ و از طعمه غنی باشد و معارض نداشته باشد.

رضایی ادامه داد: از ۱۰ گونه گربه‌سانی که در ایران داشتیم، دو گونه (شیر و ببر ایرانی) منقرض شده و هشت تای دیگر به جز پلنگ، در وضعیت بحرانی قرار دارند، کسانی که دلشان به حال حیات وحش ایران می‌سوزد می‌توانند حیات وحش کشور را حفظ کنند و در این راه اولین گام این است که داشته‌هایمان را حفظ و وضعیت آنها را احیا کنیم و بهبود ببخشیم تا بتوانیم به یک جمعیت و شرایط مطلوب برسانیم.

وی تاکید کرد: بنابراین اکنون نه تنها امکان احیای شیر در کشور وجود ندارد، بلکه سازمان محیط زیست باید مثلا برنامه‌ای ۵۰ ساله تهیه و در آن راهبردها و چشم‌انداز ۵۰ سال بعد را درباره وضعیت شیر و زیستگاه این حیوان در کشور مشخص کند.

رضایی اظهار داشت: از نظر علمی نیز این مساله امکان‌پذیر نیست که زیستگاهی ایجاد کنیم و بخواهیم گونه‌ای بیاوریم و معرفی کنیم، بلکه باید آن زیستگاه تنوع ژنتیکی و طعمه کافی را برای احیا داشته باشد باید موارد زیادی در نظر گرفته شود و فقط این نیست که آنها را در طبیعت رها کنیم، باید آینده‌نگر باشیم و ببینیم در سال آینده می‌تواند خودش را حفظ کند، پس بیاییم از حضور این دو شیر لذت ببریم.

بیشتر : "شیر ایرانی" احیا نمی‌شود

کد خبر 385364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.