به گزارش خبرنگار ایمنا، زهرا سعیدی نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی، عصر امروز در نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد در خصوص طرح مالیات بر عایدی مسکن اظهار کرد: در دنیا بحث CGT بحث شناخته شدهای است، افرادی که به هر طریق وارد بازار می شوند و از هر راه ممکن درآمد کسب میکنند، مابه التفاوت خرید یا فروشی که ارزش افزودهای ایجاد کرده است یعنی از سود حاصل، درصدی را مالیات پرداخت میکنند، همانطوری که در کشوری برای یک واحد مسکونی مازاد، ۶۰ درصد مالیات می گیرند، کشوری هم وجود دارد که برای خانه های مازاد ۲۵ درصد مالیات می گیرد.
وی افزود: مسکن در کشور ما مانند سکه یا خورو نیست که اگر خودرو یا سکه در زندگی وجود نداشته باشد می شود زندگی را ادامه داد، اما در بحث مسکن تا زمانی که یک سقف وجود نداشته باشد نمی توان زندگی کرد، در قانون اساسی هم مسکن جزو نیاز های ضروری شناخته شده و ملک هم طبق فرمایش قرآن از آن خداوند است و حاکمیت باید در این مسئله وارد شود و نظارت جدی کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این طرح در ۱۷۰ کشور دنیا در حال اجرا است که از لحاظ الگو پذیری اقتصادی اشکالی ندارد از طرح یا قوانین سایر کشورها استفاده کنیم، به طور مثال این طرح بیش از ۱۰۰ سال است در آمریکا اجرا می شود ولی همیشه بهانه ای برای اجرا نکردن این طرح در کشور ما وجود دارد، در صورتی که در کشور انگلستان این طرح در زمان جنگ اجرا شد، پس با الگویی که از دیگر کشورها گرفته شد به بومی سازی این طرح پرداختیم.
وی افزود: ۳۰ درصد از اقتصاد کشور توسط مسکن اداره می شود، در شرایطی که تولید خودرو به یک سوم رسید، تغییر قیمت آن از مسکن کمتر بود در صورتی که تمامی مصالح مورد نیاز ساخت مسکن داخلی است؛ ضمن اینکه بحث مسکن شامل یارانه نیز می شود.
زهرا سعیدی افزود: در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در تهران وجود دارد و طبق آمار رسمی دو و نیم میلیون واحد مسکونی خالی در کشور داریم، البته قانونی برای مقابله با این واحدهای خالی وجود ندارد. از این تعداد اگر نیمی از آنها وارد بازار شود، برای اجاره رفتن بین مستاجران رقابت می کنند، اما در حال حاضر این مالکان هستند که مشخص می کنند خانه هایشان را اجاره می دهند یا نه.
سعیدی پیرامون هجمه های اخیر به مدیر فولاد مبارکه گفت: اختلاف نظر پیرامون یک صنعت طبیعی است و در صورت عدم وجود آن، جامعه به سمت پیشرفت و توسعه حرکت نمی کند ولی تخریب و توهین با اختلاف نظر متفاوت است، بنابراین در بحث بازنشستگی مدیر فولاد مبارکه نیز برخی از هجمه ها به سمت من نیز هست که از من به عنوان طراح طرح قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان انتقاد می شود که چرا از مدیرعامل بازنشسته فولاد حمایت می کنید، درصورتی که بنده وظیفه دارم از یک صنعت تاثیرگذار در اقتصاد کشور حمایت کنم و در مقابل در صورت تخلف نیز پیگیری می کنم، اما طبق آخرین استعلامات از تمامی نهادهای رسمی و نظارتی که داشتیم، اعلام کردند مدیر عامل فولاد مبارکه بازنشسته نیست. در صورتی که من اولین فردی بودم که با اعاده مخالف بودم و گفتم بازنشسته، بازنشسته است؛ اعاده نداریم، اما اعاده در قانون کشور جزو حقوق افراد است.
وی ادامه داد: اخیرا خبری شایعه شده است که مدیر عامل فولاد مبارکه جزو افراد بازنشسته است، در صورتی که هیچ کسی هنوز نتوانسته این موضوع را ثابت کند، من شخصا به عنوان نماینده شهرستان مبارکه این موضوع را استعلام شخصی کردم و در جواب به من اعلام شد که ایشان می توانند به عنوان مدیر عامل فولاد مبارکه مشغول شوند، وقتی قوانین به این گونه است آیا من می توانم اقدامی انجام دهم وقتی که تمامی نهادها اعلام می کنند ایشان بازنشسته نیست؟
نظر شما