سلامت مردم زیر تیغ سهمیه ها

دیدار سرلشکر قاسم سلیمانی با محمدجواد ظریف، حضور عالی‌ترین مقام اجرایی کشور در وزارت خارجه و دیدار با محمد جواد ظریف، بررسی میزان قبولی رشته های پزشکی از طریق سهمیه ها و چالش میان آمریکا و ترکیه در سوریه از مهمترین عناوین روزنامه‌های امروز -چهارشنبه شنبه ۱۶ مردادماه - است.

مطبوعات و رسانه های آزاد و شفاف در هر جامعه ای، از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می شوند، لذا خبرگزاری ایمنا، انعکاس بخشی از برجسته ترین عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران، صفحه نخست امروز خود را به حضور عالی‌ترین مقام اجرایی کشور، در وزارت امور خارجه و دیدار با محمد حواد ظریف اختصاص داده و در تیتر یک خود نوشته است: «صلح در برابر صلح» ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی، وزارت امور خارجه را دستگاه تخصصی و کارشناسان آن را امین نظام در سیاست خارجی دانست و گفت: وزارت خارجه در اظهار نظر کارشناسی و حفظ حقوق ملت، امانتدار کشور است. او ظریف را علاوه بر برخورداری از استعداد و تجربه فراوان، نخبه و مجتهد سیاسی توصیف و تأکید کرد: وزیر خارجه نماینده کل ملت ایران است، نه جناح‌ها و گروه‌ها و فقط از زبان ملت ایران سخن می‌گوید و این افتخار ملی است. رئیس جمهوری، تعامل سازنده و گسترده با جهان را توصیه رهبری، تصمیم نظام و بر مبنای اراده و رأی ملت دانست و تأکید کرد که  امروز هم بر تعامل سازنده اصرار دارم و وزارت امور خارجه را برای این امر شایسته‌تر از هر بخش دیگری می‌دانم.

روحانی با بیان اینکه اگر خواهان ملت یکپارچه هستیم باید دیپلماسی و سیاست خارجی یکپارچه داشته باشیم، تصریح کرد: تکه تکه شدن و جدا شدن بخش‌های مهم منابع قدرت یک ملت، توان ملت را کاهش می‌دهد و ملتی توانمند است و می‌تواند در برابر قدرت‌های خارجی ایستادگی کند که یکپارچه و متحد باشد.

رئیس شورای عالی امنیت ملی  همه مدیران و مسئولان وزارت خارجه را کارشناسان امین نظام در سیاست خارجی برشمرد و درعین حال گفت: کارشناس امین اگر لازم است به مقام ارشد مشورت و مشاوره بدهد، باید آنچه را تشخیص می‌دهد بدون توجه به اینکه برای آن مقام خوشایند یا ناخوشایند باشد، به صراحت مطرح کند و اگر به خوشایند طرف مقابل توجه کند، بدون تردید از امانت خارج خواهد شد.تصمیمات مهم در سیاست خارجی راکلیت نظام می‌گیرد.

روزنامه آفتاب یزد، صفحه نخست امروز خود را به دیدار سرلشکر قاسم سلیمانی با محمدجواد ظریف اختصاص داده و در تیتر یک خود نوشته است: «دلجویی ظریفِ سردار» روزنامه آفتاب امروز در ادامه توضیح داده است: حضور سردار سلیمانی در وزارت امور خارجه با فُرم رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یادآور این مهم است که در «برهه‌هایی حساس» باید به جای به هم پریدن‌های بی‌نتیجه سیاسی و نحله‌ای، به دنبال فرستادن پیام وحدت داخلی به خارجی‌ها باشیم حتی اگر سخنگوی وزارت خارجه، دیدار سردار سلیمانی با ظریف را طبق روالِ برنامه‌ی هفتگی‌شان دانسته‌ باشد اما، حضور قاسم سلیمانی با لباس سپاه در این دیدار و رسانه‌ای شدنِ آن برخلاف دیدارهای معمولِ قبلی‌شان، یعنی قرار است یک پیام واحد از درون کشور به بیرون از مرزها مخابره شود و آن همبستگی دولت، ملت، نیروهای مسلح و همه ارکان نظام است. در روزهایی که وزیر امور خارجه کشورمان به عنوان اصلی‌ترین سخنگوی ملت ایران، زیر سخت و سنگین‌ترین فشارهای بین المللی است، باید رفتارهایی شبیه رفتار سردار سلیمانی، الگوی تمامی دلسوزان نظام قرار گیرد؛ هرچند در بسیاری از دیگرِ موارد، سردار سلیمانی با رفتار ژنرالی، تفرقه‌شکن و وحدت‌آفرین، فضای ذهنی جامعه را به سمت همدلی و آرامش سوق داده است و این رفتارها به یک عادت امیدوارکننده تبدیل شده است.

روزنامه همدلی، صفحه نخست امروز خود را به بررسی آمار سهمیه‌های شهدا، رزمندگان و ایثارگران در رشته پزشکی اختصاص داده و در تیتر یک خود نوشته است: «سلامت مردم زیر تیغ سهمیه‌ها» روزنامه همدلی در ادامه توضیح داده است: «بیش از ۶۰ درصد داشجویان رشته پزشکی «سهمیه‌ای» هستند.» این خبر غم‌انگیز و خطرناک را چند روز پیش قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت در گفت‌وگو با ایسنا فاش کرد. حمید اکبری گفت: «سهمیه آزاد در رشته‌های پزشکی در کشور به زیر ۴۰ درصد می‌رسد، چرا که بر اساس قانون مجلس ما با موضوع ۳۰ درصد عدالت آموزشی که مختص رشته‌های گروه علوم پزشکی است، مواجه هستیم و در رشته‌های دیگر این وضعیت وجود ندارد و علاوه بر این میزان ۳۰ درصد نیز سهمیه‌های دیگر شهدا، رزمندگان و ایثارگران و ۵ درصد سهمیه‌ نیز به خانواده‌های آنان تعلق می‌گیرد. این وضعیت در سه رشته پر متقاضی علوم پزشکی یعنی دندانپزشکی، داورسازی و پزشکی وجود دارد. به نحوی که در حال حاضر اگر ۱۰ هزار نیرو در سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی جذب دانشگاه‌های علوم پزشکی کنیم،  ۶۰۰۰ نفر آنها بر اساس سهمیه وارد می‌شوند. حساسیت موضوع سهمیه‌های علوم پزشکی تا حدی است که اوایل مرداد امسال نشستی با عنوان «مساله‌شناسی کنکور و بررسی چالش‌های اجرایی قانون سنجش و پذیرش دانشجو» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری برگزار شد و یکی از موارد مورد بررسی در این جلسه، سهمیه‌بندی در رشته‌های گروه علوم پزشکی بود.

روزنامه ابتکار، در صفحه نخست امروز خود را به بررسی چالش میان آمریکا و ترکیه در سوریه پرداخت در تیتر یک خود نوشته است: «تسویه حساب ژئوپلیتیک در زمین سوریه» روزنامه ابتکار در ادامه توضیح داده است: در کشاکش تنش میان آمریکا و ترکیه بر سر خرید اس-‌۴۰۰ از روسیه و نیز تحریم این کشور از سوی ایالات متحده درمورد جنگنده‌های اف-۳۵، تازه یک سال و نیم پس از تهاجم ترکیه به شمال سوریه و عملیات شرق فرات، واشنگتن نسبت به هرگونه تحرک در این منطقه به آنکارا هشدار داد.در همین راستا، مارک اسپر وزیر دفاع جدید آمریکا که به ژاپن سفر کرده است، هرگونه اقدام یکجانبه ترکیه در شمال سوریه را غیرقابل قبول عنوان کرد و گفت که آمریکا از عملیات آنها در مناطق کردنشین جلوگیری خواهد کرد. این هشدار کم‌سابقه آمریکایی‌ها به ترکیه در حالی مطرح شده که اوایل هفته جاری رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه از عملیات قریب‌الوقوع نیروهای نظامی کشورش در شرق فرات خبر داده بود. این عملیات که سومین عملیات نظامی بزرگ ترکیه در شمال سوریه است از دیدگاه اردوغان به جهت مبارزه با تروریسم صورت خواهد گرفت؛ امری که طی روزهای اخیر با ورود نمایندگانی از وزارت دفاع آمریکا به شمال سوریه و مذاکرات با مقامات ترکیه، مشخص شده که به جایی نرسیده است. 

روزنامه دنیای اقتصاد، در صفحه نخست امروز خود به رمزگشایی یک پژوهش از علل شکست یک سیاست اقتصادی در ایران پرداخت و در تیتر یک خود نوشته است: «خصوصی‌سازی چگونه منحرف شد؟» روزنامه دنیای اقتصاد در ادامه توضیح داه است:مسیر انحرافی در خصوصی‌سازی به شکست این سیاست منجر شد. یک پژوهش با تشریح تجربه‌های موفق در اجرای خصوصی‌سازی مانند انگلستان نوشت: در این کشور پیش از آغاز این سیاست، یک بخش خصوصی قدرتمند وجود داشته و ازسوی دیگر حجم واگذاری بین بخش دولتی و خصوصی به‌صورت تدریجی صورت گرفته است. در مقابل، تجربه شکست روسیه باعث شد مردم نسبت به اصلاحات بی‌اعتماد شوند. این پژوهش حلقه مفقوده خصوصی‌سازی در ایران را ناچیز بودن سهم مشارکت دو بخش خصوصی و مردمی در روند خصوصی‌سازی معرفی و تاکید می‌کند به دلیل شکل واگذاری و نبود فضای کسب‌وکار مناسب، نه بخش خصوصی و نه توده مردم توان شرکت و حضور فعال در خصوصی‌سازی را نداشته‌اند. در نتیجه مقصد اصلی بنگاه‌های دولتی، نهادهای عمومی و شبه‌دولتی بودند که در سایه ضعیف شدن بخش خصوصی رشد کردند. پژوهشگران معتقدند که برای بازگشت به جاده اصلی خصوصی‌سازی دو راهکار باید مدنظر قرار گیرد: نخست اینکه باید به‌صورت تدریجی درآمدهای مالیاتی جایگزین درآمدهای نفتی شوند. در گام دوم نیز، به جای اصرار بر کوچک کردن بخش دولتی از طریق واگذاری، نگه داشتن دولت در اندازه فعلی و بزرگ کردن بخش خصوصی برای تعادل بخشی دو بخش، در دستور کار قرار گیرد.


 

کد خبر 384993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.