به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان گلپایگان، آلودگی آبها از مهمترین مسائل زیستمحیطی است که حساسیت زیادی در مورد آن وجود دارد. ورود فاضلاب به رودخانهها و دریاها، مسمومیت منابع آبی زیرزمینی و آلودگی بیولوژیکی آبها از جمله مواردی است که برای جلوگیری از آن قوانین و مجازاتهای زیادی وضع شده است، اما آلودگی منابع تأمینکننده آب شهرها و روستاها بیش از سایر انواع آلاینده های آبی، مهم و گاه با حواشی بسیار همراه است. مردم روستای استهلک گلپایگان مدتی است ذراتی در آب میبینند و فضایی مملو از نگرانی بر آنها چیره شده است.
درهمین راستا علیاکبر اسماعیلبیگی، دهیار روستای استهلک به خبرنگار ایمنا میگوید: فاصله کارخانه پتروشیمی گلپایگان تا شش روستای اطراف همجوار استهلک ۹۰۰ متر و این فاصله تا منبع چاه آب آشامیدنی این روستاها ۲۵۰ متر است. مردم این روستا به دلیل جمع شدن ذرات روغن روی آب جوشیده مجبور هستند آب آشامیدنی خود را از چشمه کوههای اطراف روستاهای مرغ و غرقن تأمین کنند.
وی می افزاید: قبول داریم که آبفای روستایی و شبکه بهداشت آب آشامیدنی این روستاها را مرتبأ آزمایش میکند، اما باید مشخص شود ذرات روغن معلق روی آب جوشیده چیست؟
دهیار روستای استهلک اظهار می کند: آلودگی صوتی کارخانه پتروشیمی از یک طرف، بوی سَن که شبها از ساعت ۱۱ تا چهار صبح مردم این روستاها را آزاد میدهد و حتی مجبور به خاموش کردن کولر میشود نیز بسیار آزاردهنده است.
وجود ذرات چربی روی آب دلیلی بر آلوده بودن آن نیست
اکبرعسکریان زاده، رییس اداره حفاظت محیطزیست گلپایگان با بیان اینکه آب آشامیدنی شهرستان هر ۲۰ روز یک بار آنالیز زیستمحیطی و آیتمهای بهداشتی آب ماهانه توسط شبکه بهداشت بررسی میشود، می گوید: این آیتم ها با استانداردهای رایج کشور هیچ مغایرتی ندارد و فاقد نفوذ است، بنابراین آب آلوده وارد چاههای آب شرب نمیشود.
وی میافزاید: شیمیایی بودن آب هر سال مورد بررسی قرار میگیرد و تحت حمایت کامل محیطزیست بوده و به صورت آنلاین مراقبت میشود، نظریه مورد قبول ما فقط نتیجه آزمایشگاه است که سالم بودن آب را تأیید میکند و وجود ذرات چربی روی آب دلیل برای آلوده بودن آن نیست.
رییس محیط زیست گلپایگان اضافه میکند: آلودگی صوتی ناشی از تخلیه است؛ هر صنعتی به همراه خود مشکلاتی دارد و آن بخش از فعالیت پتروشیمی که به محیط زیست مربوط است، مشکلی ندارد. هیچ آنالیز یا دستگاهی در کشور برای اندازهگیری میزان خطرسنجی بو وجود ندارد، البته از این روستا بازدید شده و بو را استشمام کردیم و حرف اهالی روستا را قبول داریم.
عسکریان زاده میگوید: ایجاد صنایع و پایش آنها وظیفه اداره محیطزیست است، احداث شهرک صنعتی تهویه در مقابل پلیسراه در شهر گلشهر با وسعت ۱۰۰ هکتار و با هدف اشتغالزایی و احداث پالایشگاه "جیتیال" با توافق محیط زیست انجام میشود و چنانچه آلودگی داشته باشد از احداث آن جلوگیری میشود.
وی میافزاید: هنگامی که این سازمان مجوز پالایشگاه "جیتیال" را صادر میکند، همه موارد پالایش و بررسی میشود و این به معنای آن است که طرح ارزیابی شده است، طرحهایی که در گذشته در گلپایگان اجرا شده، پالایش زیستمحیطی نداشته است، اما احداث شده و امروز ضررهایی را به دنبال دارد.
انجام سالانه ۷۰ نوع آزمایش از آلودگی شیمیایی آب شهرستان
ناصر رستمی، مدیر شبکه بهداشت و درمان گلپایگان با بیان اینکه در حفظ و ارتقای سلامت مردم کوشش می کنیم، میگوید: در ماه، یکهزار و ۵۰۰ نمونه کلرسنجی از آب انجام میشود که در ۹۹ درصد موارد کلر در حد مجاز است و اگر مشکل بهداشتی در آب باشد همان لحظه از مدار خارج میشود.
وی میافزاید: نمونهگیری میکروبی از آب انجام میشود و هر سال تست آلودگی شیمیایی نیز در مناطق مختلف شهرستان انجام میشود، بنابراین آب گلپایگان از بهترین کیفیت برخوردار است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گلپایگان میگوید: با توجه به آزمایشات و نمونهگیریها که توسط کارشناسان بهداشتمحیط روی آب آشامیدنی انجام و به استان هم ارسال شده، آب آشامیدنی این روستا سالم است و ذرات ناشی از چربی ضرر ندارد.
آب روستاها در صورت آلودگی از مدار خارج میشود
علیاصغر دهقانی، مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی گلپایگان میگوید: آب و فاضلاب روستایی آبرسانی به ۴۹ روستا را از طریق ۲۷۰ کیلومتر شبکه توزیع و ۱۰۰ کیلومتر خط انتقال انجام میدهد.
وی ادامه میدهد: پروژههای آبرسانی تصفیه به زودی به بهرهبرداری میرسد، برای ذخیرهسازی آب و حمایت از مصرفکننده در پیک مصرف و جلوگیری از کاهش افت فشار آب روستاها دو پروژه ساخت منبع یکهزار مترمکعبی در شرکت زراعی و منبع دو هزار مترمکعبی برای ۲۰ روستا در دست احداث است.
مدیر شرکت آب و فاضلاب روستایی گلپایگان میافزاید: این شرکت مجهزترین آزمایشگاهها را در اختیار دارد و همواره آزمایش میکروبی، شیمیایی، فلزات سنگین روی مخازن آب شرب شهرستان انجام میشود و هیچ نگرانی از جهت آلودگی آب وجود ندارد، اگر مشکلی وجود داشته باشد شبکه بهداشت آن را از مدار بهرهبرداری خارج خواهد کرد.
نظر شما