به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان مصطفی کردآبادی اظهار کرد: با توجه به تراکم طیور صنعتی در استان اصفهان، حساسیت بوقلمون به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و بروز این بیماری در سال ۹۵ و ۹۶ در مناطقی از کشور و استان، صنعت پرورش بوقلمون را با چالش جدی رو برو کرد.
وی افزود: لذا با برنامه ریزی و مطالعه میدانی این صنعت، اداره کل دامپزشکی استان برای حفظ سرمایه گذاری و ادامه تولید در این بخش، با همکاری پرورش دهندگان، طرح سالم سازی مزارع، ممیزی بهداشتی، واکسیناسیون اجباری و فراگیر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در دستور کار قرار داد که با تامین واکسن مورد نیاز برای یک سال، عملیات اجرای واکسیناسیون از اول خرداد ۹۸ به مرحله اجرا در آمد.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان، زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی اصفهان گفت: این استان با دارا بودن ۱۰۷ مزرعه پرورش بوقلمون با ظرفیت ۶۹۳ هزار و ۹۶۶ قطعه مقام اول تولید گوشت بوقلمون کشور را دارد.
کردآبادی با اشاره به توصیههای ایمنی برای مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مرغداریها، افزود: در گذشته واکسنی برای پیشگیری ازبیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود نداشت ولی اکنون واکسن این بیماری به صورت مدیریت شده در اختیار پرورش دهندگان قرار می گیرد و برای مقابله از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان علاوه بر انجام واکسیناسیون که لازمهی جلوگیری از این بیماری است، شرایط قرنطینهای بهداشتی نیز باید مورد توجه قرار گرفته و حتی ورود و خروج در واحدهای مرغداری به شدت کنترل شود.
وی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای پرورش طیور صنعتی، توجه به حمل و نقل طیور زنده، کود، تخم مرغ و حتی تردد افراد، حائز اهمیت است و ضروریست در این خصوص تولید کنندگان به طور جدی در رعایت اصول امنیت زیستی و قرنطینه واحدهای پرورش اهتمام جدی ورزند.
نظر شما