علی اکبر خدایی با اشاره به نوسان قیمت ماهی منجمد و صادراتی اظهار کرد: در حدود یک ماه گذشته تاکنون به دلیل افزایش هزینههای پروش ماهی و هزینه اجاره مزارع، قیمت ماهیهای منجد و صادراتی بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت.
وی افزود: از انواع ماهیهای صادراتی میتوان به خاویار، ماهی های حرام گوشت و انواع ماهیهای مجمد به شیر، حلوا و راشگو اشاره کرد.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان با اشاره به روشهای پرورش ماهی عنوان کرد: پرورش ماهی در آب بندانها یکی از روشهای کم هزینه پرورش ماهی در کشور است که قیمت تمام شدهی محصول در این روش بسیار کم است، اما روش دیگری که در پرورش ماهیهای قزل آلا و کپور استفاده میشود به دلیل سختتر بودن و گستردهتر بودن امور پرورشی، از هزینههای بالاتری برخوردار است.
خدایی خاطر نشان کرد: دولت و مدیران مربوطه نباید تنها به فکر رشد و توسعه واحدهای آب بندان باشند چراکه با این امر پرورش دهندگان دیگر با مشکل و رکود مواجه خواهند شد، پس با این وجود دولت بایستی به فکر این باشد که تمامی روشها و واحدهای پرورشی را توسعه دهد.
وی ادامه داد: دولت باید سود و نرخ محصولات واحدهای پرورش ماهی را در کشور بیشتر کند چراکه این واحدها همانطور که اشاره شد، هزینههای بیشتری طی تولیدات خود باید پرداخت کند به اصطلاح، استهلاک این واحدها نسبت به روش آب بندان بیشتر است.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان آبزیان تصریح کرد: سرمایه گذاریها در راستای پرورش ماهی باید اصولی انجام شود که در حال حاضر گسترش و توسعه واحدهای آب بندان به دلیل کمبود بارش در کشور اصولی نیست و باید از هزینهها و استهلاکهای واحدهای پرورش دهنده ماهی کاسته شود.
منبع: میزان
نظر شما