به گزارش خبرنگار ایمنا، محسن کوهکن عصر امروز (چهارشنبه) در نشست خبری خود در حاشیه نشست کمیته سیاسی مجمع مجالس آسیایی، اظهار کرد: برای برگزاری این نشست استانداری اصفهان همکاری بسیار خوبی داشت و این اجلاس در شهر تاریخی اصفهان آبرومندانه برگزار شد.
وی افزود: در دسامبر ۲۰۱۳ در کشور پاکستان موضوع تشکیل پارلمان آسیا توسط این کشور مطرح شد و در جلسات مختلف مورد بررسی قرار گرفت؛ قرار بر این بود که آسیا پارلمانی مشابه پارلمان اروپا داشته باشد از این رو دبیرخانه مجمع مجالس آسیایی به این موضوع ورود پیدا کرد و از کشورهای عضو خواست نظرات خود را مطرح کنند.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در مجمع مجالس آسیایی ادامه داد: با جمعبندی نظرات نمایندگان کشورهای عضو و بررسی دیدگاهها، نظر اکثر اعضاء بر این بود که به سمت تشکیل پارلمانی مشابه اروپا برویم با این تفاوت که در موارد محدودی قانونگذاری انجام شود.
کوهکن تصریح کرد: در این راستا سه پیشنهاد مطرح شد؛ اول اینکه پارلمانی که قرار است تشکیل شود مشابه پارلمان اروپا باشد، دومین نظر اینکه پارلمان مشورتی تشکیل شود و سوم اینکه پارلمانی مابین مشورتی و اروپایی شکل بگیرد که البته در این راستا نظر اکثر اعضا برتشکیل پارلمان مشورتی بود.
وی افزود: در نشست عصر امروز این فرصت به نمایندگان مجمع مجالس آسیایی داده شد تا درخصوص تشکیل پارلمان مشورتی نظرات خود را اعلام کنند و دغدغههای خود را مطرح کنند.
نماینده جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: از دبیرخانه مجمع مجالس آسیایی درخواست شد در راستای این مسیر از نظرات تمام کارشناسان و محققان کشورهای آسیایی و فراقارهایی استفاده شود.
کوهکن گفت: اگر سنگ بنای تشکیل پارلمان آسیایی گذاشته شود، درکاهش واگراییها بین دولتها و ملتهای آسیایی تأثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: البته ارتباطات فراقارهایی بعضی از کشورها یکی از چالشهای موجود است که باید برای آن راهکار پیدا کرد.
نظر شما