زنان به اجبار معتاد می‌شوند

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: زنان بر خلاف مردان به اجبار قربانی اعتیاد هستند. زنان معمولا در اثر مجاورت و استنشاق بوی مواد یا در اثر اصرار و اجبار نزدیکان خود به مصرف مواد روی می‌آورند که نیاز به آموزش‌های پیشگیرانه در حوزه موادمخدر برای آنها دوچندان است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مرضیه فرشاد پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با موادمخدر برگزار شد، با بیان اینکه اعتیاد بیماری جامع و چند بعدی است، اظهار کرد: این بیماری همه ابعاد جسمی، روانی، معنوی، اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی انسان را در بر می‌گیرد که در این بخش اصلی‌ترین وظیفه ما، پیشگیری و آگاه سازی مردم در خصوص زیان‌های مصرف موادمخدر است به همین دلیل اقدامات بهزیستی بیشتر با رویکرد اجتماع‌محوری بوده است.

وی با تاکید بر اینکه حساس‌سازی مرحله قبل از آگاه‌سازی است؛ افزود: اعتیاد و دیگر آسیب‌های اجتماعی در درجه اول از ناسازگاری‌ها و ضعف کارکردهای خانواده شروع می‌شود که در رویکرد اجتماع‌محور با ورود به محیط‌های، آموزشی، کاری، نظامی و بویژه محلات شهری و روستایی به دنبال افزایش دانش مردم در پیشگیری از مصرف موادمخدر هستیم.

۱۸ دستگاه در پیشگیری از اعتیاد دخیل هستند

مدیر کل بهزیستی استان با تاکید بر اینکه فضاهای خاص شهری و مخاطبین خاص در اختیار ما نیستند، تصریح کرد: با آموزش تسهیلگران در ۲۰ محیط نظامی، ۳۰ محیط اداری، ۲۹۱ محله شهری و ۱۵۶ محله روستایی به دنبال گسترش آگاه سازی و افزایش دانش افراد جامعه به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد هستیم.

وی با اشاره به حضور ۱۸ دستگاه عضو در کمیته پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گفت: هر کدام از این دستگاه‌ها تکالیف سازمانی خود را بر اساس دستورات شورای هماهنگی موادمخدر و وزارت کشور اجرا می‌کنند و بهزیستی به عنوان رییس این کمیته نقش هماهنگ کننده دارد.

فرشاد با تاکید بر پایین بودن نرخ اعتیاد استان اصفهان نسبت به میانگین کشوری تصریح کرد: اثربخشی برنامه‌های اجرا شده در حوزه پیشگیری از اعتیاد با توجه به ابعاد مختلف روانی، اجتماعی، فرهنگی، جسمانی و حتی اقتصادی آن طولانی‌تر است و علیرغم محدودیت‌های مختلف کمی و کیفی، هدفگذاری ما به صفر رساندن اعتیاد نیست بلکه به دنبال مدیریت و کنترل گسترش این آسیب اجتماعی هستیم.

وی با اشاره به اجرای طرح "مانا" به منظور جلوگیری از کاهش سن اعتیاد گفت: این طرح به نوعی با هدف مشارکت اجتماعی دانش‌آموزان در جلوگیری از گسترش آسیب‌های اجتماعی ویژه نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال است که از ابتدای ماه جاری در قالب گروه‌های ۱۵ تا ۲۰ نفره آغاز شده است و تا پایان شهریور تمام جامعه شهری و روستایی بویژه مناطق حاشیه‌ای شهرهای استان را پوشش می‌دهیم.

ترکیبات مواد افیونی بیشترین ماده مصرفی زنان

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به حضور ۱۳۰ تسهیلگر در این طرح اظهار کرد: این متخصصان با مدرک کارشناسی و بالاتر آموزش‌های لازم را دیده‌اند تا با مشارکت نوجوانان در این رده سنی از گسترش این معضل اجتماعی جلوگیری نمایند.

وی با اشاره به اینکه زنان بر خلاف مردان به طور اجباری قربانی اعتیاد هستند، افزود: زنان معمولا در اثر مجاورت و استنشاق بوی مواد یا در اثر اصرار و اجبار نزدیکان خود از قبیل همسر، برادر یا پدر به مصرف مواد روی می‌آورند که نیاز به آموزش‌های پیشگیرانه در حوزه موادمخدر برای آنها دوچندان است.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در خصوص فعالیت مراکز ترک اعتیاد بهزیستی گفت: سال گذشته ۵۰ هزار خدمت گیرنده از مراکز اعتیاد تحت نظارت بهزیستی استان خدمت گرفته‌اند که تنها ۸۰۰ نفر از آنها را زنان تشکیل داده بودند و طبق الگوی کلی کشوری در میان زنان همچنان ترکیبات مواد افیونی بیشترین ماده مصرفی آنها بوده است.

وی با بیان اینکه وجود زنان معتاد بدون خانواده یا طرد شده از خانواده از مهمترین چالش‌های بخش زنان است، اظهار کرد: این گروه بعد از ترک برای ورود به جامعه دچار مشکل هستند. در اصفهان مرکز توانمندسازی زنان ترک کرده در دوره‌های سه ماهه قابل تمدید با برگزاری آموزش‌های شغلی و پیوند دوباره فرد پاک شده با خانواده، نقش موثری در بازگشت آنها ایفا کرده است.

کد خبر 380396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.