به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان گلپایگان، دیگر کمتر از چهرههای آفتابسوخته و دستان پینهبسته و چین جبین خبری هست. حالا دیگر مرد کشاورز با لباسهای مخصوص، سوار بر مرکب آهنین حاصل تلاش یکساله را میبیند و با سامانههای هوشمند به تحلیل عملکرد خود میپردازد.
در روزگاری که همه چیز عوض شده، شیوه آبیاری زمین هم باید دگرگون شود. نمیشود مانند گذشتگان کار کرد و روزی بهدست آورد، اما مدرن شدن به همان اندازه که مزیت دارد، به زیرساختهایی هم احتیاج دارد که اگر نباشد کار تعطیل میشود.
مشکل کنونی کشاورزان برق سه فاز است
محمود غفاری، نماینده کشاورزان گلشهری میگوید: در این سالها نیمی از آبی که به سمت زمین کشاورزی برای آبیاری هدایت میکردیم در طول مسیر به دلیل خشک بودن زمینهای آبرفتی هدر میرفت، اما با استفاده از روشهای نوین آبیاری هدررفت آب به صفر رسیده است و با استفاده از این روش سال گذشته از ۹۷ هکتار زمینهای کشاورزی این دشت ۸۰ هکتار آن زیر کشت رفته است این در حالی است که در سالهای قبل از آن به دلیل هدر رفت آب تنها ۱۵ هکتار آن را زیر کشت میبردیم.
وی ادامه میدهد: مشکل دیگر آبیاری غرقابی این بود که به صورت شبانه روزی میبایست آبیاری انجام میشد در صورتی که با استفاده از این روش شب هنگام آب را در استخر ذخیر میکنیم و روز برای آبیاری زمین از طریق سیستم نوین آبیاری استفاده میکنیم، روزانه از هر ۶۰ لیتر آب در هر ساعت سه هزار متر زمین آبیاری میشود.
نماینده کشاورزان گلشهر خاطرنشان میکند: آبیاری تحت فشار انقلابی در افزایش برداشت محصول برای کشاورزان ایجاد کرده است، اما از طرفی مشکل کنونی کشاورزان نبود شبکه سه فاز در تأمین برق برای آبیاری تحت فشار است و در توان کشاورز برای پرداخت هزینه فار شبکه برق نیست بنابراین از امور برق شهرستان کمک به برق رسانی این دشت را خواستار هستیم.
کاهش ۶۰ درصدی مصرف آب
حیدرعلی گلمحمدی، مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان در این خصوص میگوید: ۹۷ هکتار از اراضی این دشت با اعتبار دولتی ۶۹۸ میلیون تومان و ۱۵۰ میلون تومان آورده شخصی کشاورزان به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است.
وی میافزاید: با اجرای این پروژهها ۲۴۸ هکتار از اراضی تحت آبیاری نوین قرار گرفته است؛ یک میلیارد و ۶۸۰ میلون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و ۳۳۸ میلیون تومان از آورده شخصی مردم اختصاص داده شد و پنج پروژه با اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید که فرصت شغلی ثابت برای ۱۱ نفر و تثبیت اشتغال برای ۲۷۴ نفر را فراهم کرد؛ فعلا ۲۲۱ خانوار در این پنج روستا از طرحها استفاده میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان خاطرنشان میکند: تاکنون پنج هزار و ۲۲ هکتار زیر پوشش روشهای آبیاری نوین قرار گرفته است، ۷۵۰ هکتار در ۱۳ طرح در دست اجرا داریم و آماده برای تأمین اعتبار یک هزار و ۹۴۰ هکتار هستیم.
گلمحمدی ادامه میدهد: در دو سال گذشته ۴۵ درصد نسبت به ۲۰ سال گذشته در روشهای آبیاری نوین کار شده و در این دو سال روند رو به رشدی را شاهد هستیم، اگر طرحهای آبیاری نوین در دست اجرا را انجام دهیم ۵۰ درصد اراضی کشاورزی شهرستان به سیستم آبیاری نوین مجهز میشود.
۸۵ درصد کمک بلاعوض به کشاورزان از سوی دولت پرداخت میشود
این سخنان در حالی مطرح میشود که علی بختیار، نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی میگوید: مجلس دهم برای اجرای سیستم آبیاری تحت فشار و تبدیل آبیاری سنتی به مدرن منابعی را در نظر گرفت و برای اجرای این طرح ۸۵ درصد کمک بلاعوض به کشاورزان از سوی دولت پرداخت میشود.
وی میافزاید: سال گذشته برای تجهیز آبیاری کشاورزی به سیستم تحت فشار ۱۵۰ میلیارد تومان منابع اختصاص دادیم، برای ادامه این طرح در سال جاری نیز از محل صندوق توسعه ملی در تبصره ۴ قانون بودجه ۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی ادامه میدهد: سال گذشته بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز سیستم آبیاری تحت فشار در شهرستان گلپایگان هزینه شد، امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای مدرنسازی شبکههای آبیاری تحت فشار منابع اختصاص دادیم که بخشی از این منابع در اختیار جهاد کشاورزی است که نسبت به جذب آن باید اقدام کند.
نظر شما