به گزارش ایمنا، معصومه حسین پور اظهار کرد: لایحه حفاظت از خاک بعد از ۱۴ سال تلاش تخصصی و مستمر سازمان حفاظت محیط زیست در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳/۳/۱۳۹۸ همزمان با هفته محیط زیست، به تایید شورای نگهبان رسید.
حسین پور تصریح کرد: در قانون حفاظت از خاک سازمان محیط زیست مکلف به شناسایی مواد آلاینده خاک و اشخاص آلوده کننده آن و اعلام وقوع وضعیت اضطراری براساس حدود مجاز آلودگی خاک و آلاینده های ورودی به آن برای کاربری های مختلف خاک است.
وی ادامه داد: همچنین بهره برداران واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و معدنی که در مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی و شهرکها و نواحی صنعتی فعالیت میکنند، مکلف به رعایت مفاد این قانون هستند.
حسین پور تصریح کرد: همچنین بر اساس این قانون عملیات معدنی منوط به رعایت ضوابط زیست محیطی خواهد بود.
وی درباره انتقال خاک به خارج از کشور گفت : در این قانون انتقال خاک به خارج از کشورممنوع است و فقط خروج مواد معدنی و مقادیر کمِ خاک به منظور امور پژوهشی پس از رعایت فرآیند قانونی مربوط مستثنی است.
مدیر کل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست درباره نقش دیگر نهادها در این قانون گفت: بر اساس این قانون قوهقضائیه به منظور رسیدگی به جرائم موضوع نسبت به ایجاد شعب تخصصی اقدام و به جرائم مربوط خارج از نوبت رسیدگی می کند.
و همچنین،سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانه های دولتی مکلفند برنامه های تولیدشده در زمینه آموزش از سوی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست درخصوص آگاهی و مقابله با آلودگی و تخریب خاک را در قالبهای گوناگون رسانه ای از جمله برنامه های تلویزیونی بهصورت رایگان منتشر و پخش کنند.
بیشتر بخوانید:
آلودگی خاکها، حقیقتی نامرئی
استفاده از فاضلاب در تولید مواد غذایی منجر به بیماری شده است
نظر شما