به گزارش ایمنا، به نقل از ایرنا سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هستهای روسیه روز چهارشنبه به خبرگزاری ریانووستی گفت: اگر کشورهای باقی مانده برجام ساز و کار مؤثر و قابل اجرایی را برای جبران خسارات ایران بر اثر تحریمهای آمریکا را به وجود بیاورند در آن صورت شانس حفظ برجام افزایش مییابد.
وی هشدار داد: اما اگر این امر محقق نشود دورنمای برجام مبهم خواهد بود؛ ما مجبوریم به این واقعیت اشاره کنیم که شرکای ما در ایران با قاطعیت تمام در مسیر کاهش تعهدات خود در چارچوب برجام گام بر میدارند، تعهداتی را که به صورت داوطلبانه برعهده گرفتهاند.
ریابکوف خاطرنشان کرد که اگر طرف ایرانی پیشرفتهای واقعی در مسیر بهبودی شرایط را نبیند به حرکت در این مسیر ادامه خواهد داد.
به گفته وی این همان چیزی است که در فرمول «کمتر دربرابر کمتر» می گنجد، ما از این فرمول اطلاع داریم اما آن را مسیر مناسبی نمیدانیم.
مذاکره کننده ارشد هستهای روسیه تصریح کرد: اما انتخاب سیاسی در ایران انجام شده است.
وی توضیح داد: در زمان حاضر مهم خواهد بود که در پشت خطی توقف کرد که پس از آن خروج آن کشور از برجام شروع میشود زیرا که این دیگر واقعاً خطرناک خواهد بود و اوضاع را به سوی رویارویی آشکار سوق خواهد داد.
گفتنی است دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اردیبهشت ماه سال گذشته از برجام خارج شد و تحریمهای رفع شده به واسطه این توافق را علیه ملت ایران بازگرداند.
اتحادیه اروپا ابتدا با احیای قانون مسدودساز برای تنبیه شرکت هایی که به تبعیت از تحریمهای آمریکا از ایران خارج شوند، سعی در حفظ بهره مندی اقتصادی ایران از برجام کرد. اما پس از آن با ساز و کاری مالی که به ایجاد شرکتی موسوم به «اینستکس» منتهی شد، درصدد حفظ تجارت شرکت های اروپایی با ایران بدون نیاز به نظام مالی آمریکا برآمد.
تلاشهای اروپاییها از نگاه مقامهای ایرانی ناکافی بوده و تاکنون حتی در کالاهای پزشکی و دارویی، غذایی و کشاورزی که از تحریمهای آمریکا معاف هستند نیز ناموفق بوده اند.
شورای عالی امنیت ملی روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۹۸ در سالگرد خروج آمریکا از برجام در بیانیهای اعلام کرد که ایران برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف میکند.
در بیانیه شورای عالی امنیت ملی که طی نامههای جداگانه نیز از سوی حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی به سران کشورهای عضو برجام اعلام شد، به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز برای اجرای تعهدات خود بویژه در حوزههای بانکی و نفتی فرصت داده شد.
در این بیانیه تاکید شد: «در هر زمان که خواستههای ما تأمین شود، ما نیز به همان میزان اجرای مجدد تعهدات متوقف شده را از سر خواهیم گرفت؛ در غیر این صورت، جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد».
نظر شما