به گزارش ایمنا، این نشریه روز چهارشنبه در مطلبی خاطر نشان کرد "تاکئو فوکودا" نخست وزیر وقت ژاپن در سال ۱۹۷۸ میلادی از ایران دیدار کرد اما اینکه بعد از ۴۰ سال یک نخست وزیر از ژاپن به ایران سفر میکند چیزی از ارزشهای روابط دو کشور کم نکرده است و دو کشور همیشه نوعی روابط بسیار خوب و سنتی و دوستانه داشتهاند.
این روزنامه ادامه میدهد که سفر آبه در شرایطی خاص به ایران صورت میگیرد و برای همین اهمیت آن بسیار زیاد است، ژاپن و ایران مسائل زیادی دارند که راجع به آنها گفت و گو کنند که طیفی از موضوعات دوجانبه و منطقهای و بین المللی را شامل میشود.
ژاپن تایمز مینویسد: درباره برجام، دو کشور رایزنیهایی انجام خواهند داد به هر صورت ایران در طول یک سال گذشته به رغم خروج آمریکا از این توافق به تعهداتش پایبندی نشان داده است و توکیو امیدوار است این روند ادامه یابد.
به نوشته این روزنامه، آبه در جریان دیداری هم که ماه گذشته میلادی با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در توکیو انجام داد، از بابت افزایش تنشها میان ایران و آمریکا ابراز نگرانی کرد.
ژاپن تایمز تاکید میکند نخست وزیر ژاپن به دلیل آنکه کشورش روابط نزدیکی هم با آمریکا دارد، در شرایط بسیار دشواری قرار گرفته است؛ هدف توکیو این است که با بکارگیری سیاستی فعال از تشدید این تنشها جلوگیری کند.
این گزارش اضافه میکند که ژاپن توانسته است در سالهای اخیر از شرکای نفتی ایران باشد، خریدهای فراوانی از ایران انجام داده و یک مشتری سنتی نفت ایران محسوب می شود و طبیعتاً به این بخش از همکاری نیز توجه خاصی میشود.
ژاپن تایمز در نوشته خود آورده است که برای دولت ژاپن میانجیگری از آن جهت اهمیت دارد که این کشور بتواند از حیات توافق هستهای سال ۲۰۱۵ میلادی موسوم به برجام حراست کند و اجازه ندهد تا این توافق در میان این تنشها بی اثر شود.
بر اساس گزارش رسانههای ژاپنی، "شینزو آبه" نخست وزیر این کشور قرار است از چهارشنبه آینده به مدت سه روز به ایران سفر کند.
منبع: ایرنا
نظر شما