به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، فرشته دستپاک در کارگاه فرش دستباف خراسان شمالی، اظهار کرد: با ثبت جهانی فرش دستباف خراسان شمالی، ارتقای کیفیت و بازاریابی مناسب آن میتوان شرایط حضور آن در بازارهای جهانی را مهیا کرد.
وی از صادرات ۸۰ درصد فرش تولیدی در کشور خبر داد و عنوان کرد: در سال جاری به دنبال شناسنامهدار کردن فرش کشور در جهان هستیم تا بتوانیم مشکل اساسی صادرات فرش را با این اقدام حل کنیم.
رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین با اشاره به اینکه بیش از ۶۰۰ هزار نفر بافنده بیمهشده در کشور داریم، افزود: خراسان شمالی، ظرفیت راه اندازی کارگاههای تولیدی فرش را دارد.
رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به کافی نبودن دستمزد قالیبافان برای امرار معاش گفت: شورای حقوق و دستمزد برای قالیبافان بهصورت منطقهای و کشوری امسال تشکیل میشود.
دستپاک جمعیت درگیر فرشبافی در کشور را بالغبر ۲ میلیون نفر اعلام کرد و افزود: فرش دستبافت بهعنوان تنها هنر و صنعتی است که نسبت به کالاهای استراتژیک دیگر همچون زعفران و پسته برتریهای فراوانی دارد.
وی با اشاره به تأمین اعتبار ۱۹ هزار میلیارد ریالی برای بیمه قالیبافان کشور گفت: این اعتبارات از سرفصل هدفمندسازی یارانهها در نظر گرفتهشده و هیچ قالیبافی در سال ۹۸ بدون بیمه نخواهد ماند
وی به مسئولان استان خراسان شمالی پیشنهاد داد تا سه خانه فرش در شهرستانهای بجنورد، اسفراین و شیروان جهت حمایت از تشکلهای قالیبافان ایجاد شود.
محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی هم در این نشست با بیان اینکه بازاریابی حلقه مفقوده صنعت فرش در استان است گفت: افتتاح موزه فرش، ماه آینده در خراسان شمالی میتواند زمینه ساز معرفی هر چه بهتر استان و بهره وری در بخش اشتغال باشد.
نظر شما