نصر: عملیات بیت المقدس با آگاهی دشمن انجام شد

یک رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: عملیات بیت المقدس برخلاف عملیات های گذشته مانند فتح المبین با غافل گیری معنا نداشت و دشمن از حمله نیروهای ایرانی برای آزاد سازی خرمشهر آگاهی کامل داشت و به همین دلیل فرماندهان ارشد ایرانی در این عملیات دشمن را از لحاظ تاکتیکی فریب دادند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سردار کریم نصر شب گذشته -پنجشنبه ۲ خردادماه - در سومین فصل از «ویژه برنامه شناسنامه شهر» در خیمه حسینی گلستان شهدای اصفهان که به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار شد، اظهار کرد: عملیات بیت‌المقدس بامداد ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ با رمز "یا علی بن ابی طالب" از سوی فرماندهی در دو محور شمال و شرق کارون آغاز شد.

وی افزود: عملیات بیت‌المقدس برای آزاد سازی تنها منطقه‌ای در جنوب ایران که هنوز در اشغال نیروهای بعثی عراق بود انجام شد و دشمن از این عملیات آگاهی کامل داشت و برخلاف عملیات گذشته مانند فتح‌المبین که با غافلگیری دشمن انجام شد، در عملیات بیت‌المقدس غافلگیری معنا نداشت و دشمن از حمله نیروهای ایرانی برای آزاد سازی خرمشهر کاملاً آگاه بود، به همین دلیل فرماندهان ارشد ایران در این عملیات دشمن را از لحاظ تاکتیکی فریب دادند و از نقاطی که دشمن فکر نمی‌کرد نیروهای ایرانی عبور کنند، عبور کردند.

نصر تصریح کرد: نیروهای ایرانی در قالب دو قرارگاه فتح و نصر از کارون و در محور شمالی عملیات هم در قرارگاه قدس از رودخانه کرخه عبور کردند در صورتی که دشمن یگان‌های زرهی و مکانیزه خود را در منطقه جاده اهواز خرمشهر قرار داد، بنابراین در حالی که دشمن سرگرم در گیری های جنوب اهواز بود نیروهای ایرانی از سمت شرق با ایجاد پل از روی کارون در مرحله اول به جاده آسفالت خرمشهر رسیدند.

این رزمنده دوران دفاع مقدس افزود: در مرحله دوم عملیات بیت‌المقدس یعنی روز ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۶۱ نیروهای ایرانی حدود ۴۰ کیلومتر در عمق دشمن پیشروی کردند و سرانجام موفق شدند بین نیروهای شمالی و جنوبی دشمن را شکافی ایجاد کنند که سرانجام نیروهای عراقی با فرار خود را به خرمشهر رساندند در صورتی که نیروهای کشورمان برای برنامه‌ریزی آخرین مرحله عملیات خود در شلمچه قرار داشتند.

نصر اظهار کرد: دشمن خرمشهر را به دژ مستحکم غیر قابل نفوذی تبدیل کرده بود و بارها توسط عراقی‌ها اعلام شده بود اگر نیروهای ایرانی توانستند خرمشهر را تسخیر کنند ما کلید شهر بصره را به آنها می‌دهیم، به همین دلیل نیروهای عراقی خرمشهر را مجهز به امکاناتی کرده بودند که تسخیر ناپذیر تلقی می‌شد.

وی یادآور شد: قبل از عملیات مرحله نهایی آزادسازی خرمشهر حاج حسین خرازی، فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین، فرماندهان گردان‌ها را در سنگر فرماندهی جمع کرد و گفت: تا امروز ما موفق به آزادسازی مناطقی شده‌ایم که از نظر نظامی از اهمیت بالایی برخوردار بود، اما مردم منتظر آزادسازی خرمشهر هستند بنابراین اگر فرصت به دشمن دهیم، از طرف قرارگاه‌های فرماندهی اقدام به بازسازی نیروهای خود می‌کنند بنابراین باید هرچه زودتر مرحله بعدی عملیات انجام شود.

نصر افزود: نهایتاً برنامه‌ریزی مرحله نهایی عملیات انجام و قرار شد گروهی از نیروهای ایران به خط دفاعی دشمن حمله و گروهی به عمق نیروهای دشمن رخنه کنند. گردان امام موسی بن جعفر که مسئولیت این گردان بر عهده من بود، باید در عمق دشمن حرکت می‌کرد، زمانی که رمز عملیات حدود ساعت ۱۰ قرائت شد و نیروهای ایران شروع به حمله به خط دفاعی دشمن کردند و خطوط دفاعی دشمن که انتظار می‌رفت به سختی شکسته شود با لطف خدا و تدبیر فرماندهان شکسته شد و در عمق خطوط دفاعی دشمن رخنه کردیم و در حالی که خطوط اول دشمن درگیر بود به جاده خرمشهر - بصره رسیدیم.

این رزمنده دفاع مقدس یادآور شد: قبل از نماز صبح به جاده عقبه دشمن و منطقه گمرک خرمشهر رسیدیم و آن را به تسخیر در آوردیم و خرمشهر به محاصره نیروهای ایرانی در آمد که در همان بین به نیروها اعلام کردم که با آب اروند رود وضو گرفته و اقامه نماز کنند، در صورتی که تعدادی از رزمندگان مشغول درگیری با دشمن بودند، رزمندگان به امام حسین (ع) اقتدا کردند و مانند آن بزرگوار که در ظهر عاشورا و در شرایط جنگ نماز به جای آوردند، نماز خواندند تا شب روز دوم خرداد چندین حمله از سمت نیروهای عراقی انجام شد که به لطف خدا دفع و روز سوم خرداد بیش از ۱۹٬۰۰۰ نفر از نیروهای عراقی تسلیم و خرمشهر آزاد شد.

سردار کریم نصر خاطر نشان کرد: بنابراین امیدواریم که در حال حاضر بتوانیم قدردان زحمات شهدایی مانند شهید شهبازی که کمتر از این بزرگوار نام برده شده باشیم؛ ایشان از مهندسین و فرمانده سپاه همدان بودند و در غرب شاهد رشادت‌ها و حماسه‌های این عزیزان بودیم.

کد خبر 377012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.