به گزارش ایمنا و بر اساس اعلام سازمان هواشناسی با تقویت این جریانات جوی ابتدا در غرب و جنوب غرب و بهتدریج در شمال غرب کشور بارشها اتفاق میافتد و روز جمعه در نیمه غربی کشور درگیر بارش میشود که دامنهها و ارتفاعات البرز برخی از مناطق مرکز، شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور نیز این شرایط را دارند.
امروز به جز هرمزگان، بوشهر و مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان بیشتر مناطق کشور از جمله برخی از مناطق استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ارتفاعات و دامنههای البرز، سواحل خزر، دامنههای زاگرس جنوبی، جنوب غرب، شمال شرق، شرق، جنوب شرق به جز مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان بارش پراکنده خواهند داشت که گاهی با رعد و برق و وزش باد همراه خواهند بود.
بارندگی های شدید از بیست و هشتم اسفند سال گذشته آغاز و همه استان های کشور را درگیر کرد. این بارش ها البته بر شاخص بارش حوضه های آبی کشور تاثیر مستقیم گذاشت و البته استان های گلستان، مازندران، ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد را در شرایط اضطراری قرار داد.
تازه ترین گزارش دفتر مطالعات پایه آب شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان می دهد حجم بارش های کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۴۱.۵ میلیمتر) ۱۲۶درصد و نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۲۲۲.۶ میلی متر) ۴۴ درصد رشد کرد.
سال آبی از ابتدای مهر هر سال آغاز می شود و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد.
بارش ها در حوضه های اصلی
کشور ما شش حوضه اصلی شامل دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره قوم دارد. بر اساس این گزارش، میانگین حجم بارش ها در حوضه خلیج فارس و دریای عمان ۵۲۵.۱ میلی متر بود که نسبت به میانگین سال آبی سال گذشته (۱۹۰.۴ میلی متر) از ۱۷۶ درصد رشد برخوردار بوده است و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله (۳۴۶.۸) رشد ۵۱ درصدی دارد.
بر اساس این گزارش، میانگین حجم بارش ها در حوضه دریای خزر در سال آبی جاری ۴۸۶.۶میلی متر گزارش شد که نسبت به میانگین دوره مشابه سال گذشته (۳۰۷.۳) و حدود ۵۸ درصد رشد را نشان می دهد.
میانگین بارش های این حوضه آبی کشورمان در دوره درازمدت ۳۲۷.۹ میلی متر بوده است که با رشدی ۴۸درصدی همراه شده است.
میانگین حجم بارش ها در حوضه دریاچه ارومیه نیز در سال آبی جاری ۴۶۰.۴ میلی متر بود که نسبت به میانگین دوره مشابه سال گذشته (۳۳۹.۲) حدود ۳۶درصد رشد و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله (۲۹۰.۳) از رشدی ۵۹ درصدی برخوردار بود.
حجم بارش ها در حوضه دریاچه ارومیه در دوره یازده ساله ۲۸۲.۸ میلی متر بود که رشد ۶۳ درصدی برای آن گزارش شده است. همزمان با افزایش بارش ها در حوضه دریاچه ارومیه حجم آب دریاچه به چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب رسید.
براساس این گزارش، حجم بارش های حوضه قره قوم نیز ۲۶۲.۳ میلی متر گزارش شد که نسبت به میانگین دوره مشابه پارسال (۱۰۷.۴) ۱۴۴ درصد رشد کرد و نسبت به دوره ۵۰ ساله (با ۱۹۵.۶) رشد ۳۴ درصدی داشت.
حجم بارش ها در سال آبی جاری در حوضه فلات مرکزی ایران نیز ۱۹۹.۷ میلی متر بود که نسبت به دوره مشابه در سال آبی پارسال (۸۳.۹) حدود ۱۳۸درصد رشد یافت. این در حالی است که در دوره درازمدت این حوضه ۱۴۹.۶ میلی متر بارش با رشد ۳۴درصدی داشته است.
بر اساس این گزارش، حجم بارش ها در حوضه مرزی شرق ۱۰۰ میلی متر بود که نسبت به دوره مشابه سال گذشته (۳۴.۶ میلی متر) ۱۸۹درصد رشد کرد و نسبت به میانگین دوره ۵۰ ساله ۵درصد بیشتر شد.
نظر شما