۱۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۵
ماندگار چون کمال الملک

جمشید مشایخی را عده ای با نام کمال الملک و عده ای با خشت و آیینه، قیصر، طلوع و گاو میشناسیم، اما تفاوتی ندارد در چه نقش و رنگی باشد.جمشید همیشه جمشید است. با همان چشمان نافض و موهای مخملی سفید رنگ. گویی این آخرین تصویری است که در اذهان جا خوش کرده است.

به گزارش خبرنگار ​ایمنا، در ساعات پایانی ۱۳ فروردین ماه ۱۳۹۸ پس از پشت سر گذاشتن اخبار سیل و ویرانی حالا خبر تازه ای در شبکه های مجازی منتشر شد. "کمال الملک در گذشت". ماجرای جنجالی که در ابتدا یک شایعه تصور میشد به سرعت توسط منابع موثق مانند فرزند آن مرحوم تایید شد.

خبر فوت بزرگ سینمای ایران شاید برای  دقایقی هنرمندان و هنردوستان  و هر آنکس که وی را میشناخته را در شوک فرو برد و ثابت کرد که پس آن همه ویرانی سیل و... سال ۹۸ نیز نمی‌تواند بهتر از ۹۷ باشد. این که از آخرین حضور مشایخی در تلوزیون زمان زیادی نگذشته نیز این خبر را غیر قابل باور تر میکند.

از آخرین باری که مشایخی در تلوزیون حضور داشته کمتر از ۱۵ روز میگذرد. دعا کرد که "مردم سالم باشند و دعا کنند که مشایخی آدم شود". از بیماری رنج میبرد اما در مراسم سال نو که در تلوزیون حضور داشت سرحال و قبرق به نظر میرسید کسی نمیداند شاید مشایخی را سیل نه، اما غمِ سیل برده باشد.

غریب به ۶۳ اثر تلوزیونی و ۱۰۰ اثر سینمایی و ۵۰ سال کار هنری اش باعث شده هرکسی که حتی اهل فیلم و تلوزیون هم نباشد اسمی از وی را شنیده باشد. مشایخی از حدود ۲۶ سالگی بود که به کار تئاتر پیوست و در تئاتر های "اسب سفید"، "مزرعه‌های سبز"، "منطقه جنگی"و "بعد از سی سال" در همان سال های نخست کاری اش  ایفای نقش کرده است و آخرین آثارش "در قصه ها زندگی میکنند"، "در جست و جوی آرامش" و "بن بست وثوق" در سال های ۱۳۹۵-۹۶ در سینما و تلوزیون ایران بوده است.

 ایفای نقش های منفی و تاریخی بسیاری باعث درخشش وی شد و توانایی بالای بازیگری وی را به نمایش گذاشت. "شازده احتجاب"، "کمال الملک" و ایفای نقش در سریال "هزار دستان"  مشایخی را مشایخی کرد.

برنده تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در هفتمین دوره جشن خانه سینما بابت ایفای نقش در فیلم بانوی من، نامزد دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد در سومین دوره جشن خانه سینما بابت ایفای نقش در فیلم کمیته مجازات، جایزه بهترین بازیگر مرد بابت ایفای نقش در فیلم پدربزرگ در جشنواره بین‌المللی فیلم پیونگ‌یانگ، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر بابت ایفای نقش در فیلم گل‌های داوودی و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر بابت ایفای نقش در فیلم کمال‌الملک از جوایزی است که توانایی مشایخی را بیش از اثبات میکنند.

اما مشایخی فقط برای توانایی هایش ماندگار نبود، مشایخی را صحنه هایی که در اختتامیه جشنواره فیلم فجر در کنار علی نصریان رقم زد، صبوری هایش برای شایعه های فوتش و ناراحت کردن هایش در قلب ها ماندگار کرد تا با همان روح کمال الملک که مانده بود در دستانش در ذهنمان تصویر سپید موهایش را با چشمانی نافض، عینکی مربعی و موهایی مخملی ثبت کند تا شاید خبر غیر قابل باور "کمال الملک سینمای ایران در گذشت" را باور کنیم.

کد خبر 372018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.