واردات ۱۳۳هزار تن گوشت قرمز به کشور

مدیرکل دفتر تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی از واردات ۱۳۳ هزار تن گوشت قرمز تا ۱۲ بهمن امسال خبر داد.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مسعود بصیری اظهار کرد: بر اساس آمار گمرک ایران؛ در سال‌جاری ۹۷ هزار تن گوشت منجمد گوساله وارد شده و واردات گوشت گوسفندی نیز به میزان ۳۶ هزار تن به صورت لاشه انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴۶ درصد افزایش نشان می دهد.

وی افزود: در سال‌های گذشته بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار تن گوشت مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شد، اما این میزان واردات برای مصرف صنف و صنعت، پادگان‌ها، بیمارستان‌ها، رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها بود، اما اکنون گوشت‌های وارداتی (به دلیل قیمت مناسب) در سبد خانوار قرار گرفته است.

بصیری با بیان این که گوشت وارداتی گوسفندی و گوساله با ارز ۴۲۰۰ تومانی به صورت لاشه، منجمد، دام زنده و وکیوم شده وارد می شود، تصریح کرد: به علت اختلاف قیمت گوشت قرمز تولید داخل با گوشت وارداتی تنظیم بازار، اقشار غنی و فقیر به سمت خرید گوشت تنظیم بازار سوق پیدا کرده‌اند.

وی گوشت قرمز مورد نیاز کشور را سالانه حدود ۹۶۰ هزار تن عنوان و خاطر نشان کرد: فقط ۱۲ تا ۱۳ درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود.

تولید گوشت قرمز در کشور کاهش نداشته است

مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی با اذعان به این که تولید گوشت قرمز در کشور کاهش نداشته است، گفت: از ابتدای امسال تا کنون نزدیک به ۱۶ میلیون جلد پوست گوسفند از کشور صادر شده که نشان می دهد این میزان گوسفند در کشور کشتار و گوشت آن به مصرف رسیده است.

وی یادآورشد: بخشی از کشتار دام در کشور به صورت سنتی و خارج از کشتارگاه ها صورت می گیرد و کاهش کشتار در کشتارگاه ها به معنای کاهش تولید نیست.

بصیری موضوع قاچاق را از عوامل موثر در افزایش قیمت گوشت قرمز داخلی عنوان واظهار کرد: با افزایش قیمت ارز، تقاضای دیگری برای دام زنده کشور به وجود آمده که اثر روانی زیادی در خروج غیرقانونی آن داشته است.

وی افزود: امسال دامداران و چوبداران با توجه به افزایش نرخ ارز تمایل دارند که دام سبک خود را با قیمت بالا و به صورت نقدی بفروشند و بنابراین یکی از راهکارها برای جلوگیری از افزایش قیمت گوشت قرمز، مبارزه با قاچاق است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی، فرار کالا را یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز دانست و گفت: در شهرها و روستاهای مرزی نیز شهروندان کشورهای همسایه به صورت توریست و یک روزه وارد کشور می شوند و به دلیل اختلاف ارزش پولی ما با کشورشان، اقدام به خرید مایحتاج خود کرده و از این طریق فرار کالا صورت می گیرد.

وی تاکید کرد: نباید بستر برای فرار و قاچاق کالا در کشور مهیا باشد.

کد خبر 367921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.