به گزارش ایمنا، عیسی کلانتری با بیان اینکه در شرایط خشکسالی که امروز در آن قرار داریم، وضعیت کمی متفاوتتر است و در برخی موارد خشک شدن یک تالاب اجتنابناپذیر و برخی دیگر به علت کج سلیقگیها بوده است، اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی از اینکه تالابها خشکیدهاند، نیز گله دارند، تالابهای در انتهای رودخانهها قرار گرفتهاند، وقتی رودخانهها آب جاری ندارند طبیعی است که تالاب هم خشک و تبدیل به کانون ریزگرد میشود.
وی با یادآوری برخی سدسازیهای غیر علمی و کارشناسی نشده بر رودخانهها و عدم اختصاص حقآبه به تالابها، افزود: برای مثال به دلیل اهمیت ندادن به محیط زیست در گذشته حقابه تالابهای جازموریان، بختگان، طشک و هامون داده نشده است و امروز دچار مشکلاتی شدهاند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: متأسفانه حقآبهای برای این تالابها تعریف نشده و هرچه آب پشت سدها بوده برای توسعه کشاورزی اختصاص پیدا کرده است.
کلانتری با اشاره به اینکه در حال حاضر این موضوعات در حال پیگیری و هماهنگی با وزارت نیرو است، از دستور تخصیص حقآبههای محیط زیستی برای احیای تالاب ها خبر داد و گفت: رییس جمهور نیز در این رابطه دستوری صادر کرده است.
سیاست گذاران اشتغال را به محیط زیست ترجیح میدهند
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به قدرت این سازمان در برابر نهادها و ارگانهایی که اقداماتی به ضرر محیط زیست انجام میدهند، اظهار کرد: به طور طبیعی وقتی که در صنعتی صدها هزار شغل وجود دارد و در راستای استانداردهای محیط زیست نیست، یا باید تعطیل شود و یا باید ادامه کار دهد.
وی با بیان اینکه مقامات مسئول و سیاستگذاران حتی در مجلس شورای اسلامی اشتغال را به مسائل زیست محیطی ترجیح میدهند، افزود: برای مثال وقتی به برخی پالایشگاههایی که سوخت ناقص تولید میکنند، معترض میشویم؛ وزیر نفت عنوان میکند که توان تولید ما در همین است و اگر نمیخواهید بنزین وارد کنیم که این نوعی تهدید در شرایطی که پولی برای واردات نداریم، است لذا باید به این کیفیت از تولید قانع باشیم و خودروهای ما باید با این سوخت ناقص کار کنند.
نظر شما