به گزارش ایمنا و به نقل از خانه ملت، مسعود پزشکیان با اشاره به دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب گفت: انقلاب اسلامی یک اتفاق بسیار بزرگی در منطقه بود و علیرغم اینکه قدرتهای بزرگ همیشه خودشان حاکمیتها و سیاستهای کشورها و منطقه را تعریف میکنند اما این روندی که در ایران رخ داد خارج از حیطه قدرت آنها بود و بستری که بر این روند وجود داشت، از درون مردم، روشنفکران، افراد مذهبی و اعتقادی و حتی جناحها و تشکلهای سیاسی مختلف شکل گرفت.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، افزود: آن زمان همه به دنبال این بودند که در قبال اتفاقاتی که در کشور رخ میدهد و حاکمان تسلیم بلامنازع سیاستهای بیگانگان هستند، بایستند، اما علیرغم قدرت مطلقی که آنها داشتند و پشتیبانی که اروپا و آمریکا از آن رژیم میکرد، در نهایت نتوانستند ادامه دهند و حضور مردم باعث شد که کشور را ترک کنند و با هزینه کم و خونریزی کمتری بسیار سریع توانستیم رژیم را ساقط کنیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آن افرادی که اوایل انقلاب بودند با تمام وجود به دنبال این بودند که به مردم خدمت کنند و عدالت، جمهوریت، آزادی و استقلال را در کشور پیاده کنند و طبیعتا دشمنان و آن کسانی که این روند را در کشور نمیپذیرفتند، نمیخواستند که این اتفاقات در کشور رخ دهد و کودتا، جنگهای قومی، دعواهای خیابانی و اعتقادی به راه انداختند چراکه هر کدام از این دعواها به یک سری افرادی وصل بود که آن طرف نشسته بودند و برای ایران نقشه میکشیدند.
مشکلات ساختاری به دلیل نبود افرادی است که دنبال قدرت نباشند
نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: اگر اکنون مشکلاتی را بعد از ۴۰ سال در برخی از ساختارهای اداری و یا سیستمی داریم به دلیل این است که آن افرادی که دنبال قدرت نبودند را نداریم و این باز برنامهای بود که دشمن طراحی کرد. در برنامه هستهای اگر دشمنان با تروریسم مخالف هستند پس چرا دانشمند هستهای را ترور میکنند و از ترور نیز ابایی ندارند و آن را گردن میگیرند. در اوایل انقلاب نیز در ترورهای خیابانی آن ۷۲ تنی که در ساختمان جمهوری شهید کردند بهترینهایی بودند که به سادگی شبیه آنها پیدا نمیشود به عنوان مثال دیگر شبیه شهید بهشتی وجود ندارد چراکه بهشتی یک روحانی عالم، روشن، مجتهد و در ضمن آگاه به دنیا و احوال زمان بود و خارج از حوزه با اندیشهها و نگاههای مختلف آشنا بود و حتی شهید مفتح، شهید مطهری و شهدای جمعه و جماعت و بسیاری از افراد خوب را در این کشور شهید کردند.
وی عنوان کرد: دشمن میداند که اگر افراد لایق و خوب را از ایران بگیرد افرادی میمانند که حتی اگر خوب هم باشند اما آن نگاه و بینش را که باید ندارند و با آن نگاهها فاصله دارند و این فاصلهها باعث شده که یک سری از مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم هم در مدیریتها و هم در ساختارهای مذهبی و فکری و هم در جریانات سیاسی وجود دارد و اینها را نیز از بیرون تقویت و اعمال میکنند.
قدرت ایران روز به روز به افزایش مییابد
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه نباید راه شهیدان را گم کنیم گفت: باید رفتار خود را با رفتار افرادی که خود را با تمام وجود برای کشور کار میکنند، هماهنگ کنیم که البته گفتن این حرفها ساده است، اما اجرا کردن آن سالها زمان میبرد تا تغییر رفتار در خودمان ایجاد کنیم و یا کسی را پیدا کنیم که خودساخته باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بعد از ۴۰ سال علیرغم تمام هجمهها و کوششهایی که این قدرتهای سلطهگر برای به زانو درآوردن نظام جمهوری اسلامی انجام میدهند ، اما روز به روز قدرت ما از نظر ثبات افزایش پیدا میکند،البته قدرت ما در داخل و سرمایههای اجتماعی به دلیل رفتارهای درونی سیستم خودمان، آن صلابت و توانش را از دست میدهد و باید کاری کنیم که سرمایه و اعتماد اجتماعی با رفتاری که نماینده، مدیر، امام جمعه، مسئولان مذهبی و این جریانات دارند در جامعه حفظ و تقویت شود.
نائب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر نتوانیم سرمایه اجتماعی را در کشور تقویت کنیم و به مردم نتوانیم ثابت کنیم که خدمتگذار آنها هستیم، دشمن و آن کسانی که به دنبال ناآرامی و بر هم زدن ساختار فکری ما هستند را تقویت میکنیم و در حقیقت آب در آسیاب آنها خواهیم ریخت.
از نظر فرهنگی خوب تقویت نشدیم
پزشکیان با اشاره به اینکه از نظر فرهنگی تقویت نشدیم افزود: یک مقدار دچار غرور شدیم و به جای اینکه تربیت کنیم، دستوری عمل کردیم چراکه تربیت و تغییر رفتار با دستور شکل نمیگیرد یک مقدار میتواند دستور باشد، اما یک مقدار دیگر تشویق است در قرآن نیز به بشارت و نظارت تاکید دارد؛ خیلی وقتها حرفها را به صورت امر و نهی انجام میدهیم اما باید بدانیم که با امر و نهی نمیشود باور و اعتقاد ایجاد کرد چراکه باور و اعتقاد چیزی است که در دل افراد باید شکل بگیرد و با اغنا و پذیرش قلبی است نه اینکه با پذیرش امری و سر خم کردن صورت بگیرد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، گفت: در رابطه با مسائل فرهنگی مشکل داریم علیرغم اینکه کانونهای فرهنگی، مدارس، دانشگاهها و صدا و سیما در اختیار ما است، اما مردم از ما حرف نمیخواهند بلکه میخواهند به آن چیزهایی که ادعا میکنیم عمل کنیم. اخلاق خوب، رفتار خوب، حرف حسنه و عدالت را میخواهند و میفهمند. در زمان شاه میتوان گفت خوب و بد چیست اما الان نمیتوان گفت باید خوب بود بلکه باید عمل کرد.
تحول فرهنگی در کشور ضروری است
وی ادامه داد: به نظر بنده از نظر فرهنگی باید یک تحول و دگرگونی در نوع گفتگو و بحثها باید داشته باشیم و واقعیت این است که از نظر فرهنگی آن جوری که ادعا میکردیم، نتوانستیم به مردم ثابت کنیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم خاطر نشان کرد: امیدوارم که شرمنده شهدا و رزمندههایی که این کشور را حفظ کردند و اجازه ندادند با تمام تهاجمها حتی یک وجب از خاک ایران دست دشمنان بیفتد نشویم و ایرانی آباد، مستقل و آزاد بسازیم، البته معنای آزادی این نیست که یک گروه خاصی حرف بزنند، بلکه به معنی آزادانه و با منطق و با دلیل حرف زدن است.
نظر شما