جشنواره ای در قالب هنر برای حمایت از هنرمندان

سرپرست دانشگاه فرهنگ و هنر اصفهان گفت: برای حمایت هنرمندان هر چه در قالب هنر آورده شود قابل فهم تراست که در این راستا جشنواره آیات را مد نظر قرار دادیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا سید محمد قلمکاریان سرپرست دانشگاه فرهنگ و هنر اصفهان عصر امروز _سه شنبه 16 بهمن ماه_ در نشست خبری با اصحاب رسانه و هنرمندان با بیان اینکه اصفهان در زمینه صنایع دستی در طول دوره‌های مختلف عنوان نماینده هنرهای اصیل قوم‌های ایرانی در جهان را دارد، اظهار کرد: با حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امسال دبیرخانه علمی و اجرایی جشنواره صنایع دستی آیات در دانشگاه فرهنگ و هنر اصفهان قرار داشته است و اصفهان میزبان هنرمندان صنایع دستی سراسر کشور خواهد بود.

وی با بیان اینکه جشنواره آیات تلفیقی از هنر و تعالیم قرآن  با موضوع پیوند هنر و قرآن برای الهام گرفتن از هنر شکل گرفته است، افزود: برای حمایت هنرمندان هر چه در قالب هنر آورده شود قابل فهم تر است که در این راستا جشنواره آیات را مد نظر قرار دادیم.

سرپرست دانشگاه فرهنگ و هنر اصفهان گفت: دراین جشنواره توانمندی و آثار هنرمندان از اکثر شهرها و در چهار فصل چوب، سفال، فلز و بافت انتخاب شده است و بیش از ۳۰۰ اثر در رشته‌های مختلف به این جشنواره ارسال شده و با افزایش این عدد وظیفه ما در رونق و ترویج رشته‌های صنایع دستی بیش از گذشته سنگین شده است.

قلمکاریان گفت: جشنواره ملی صنایع دستی آیات در چهار قالب چوب، بافت،سفال و فلز در ٢٥ بهمن ماه در مراسمی و با اهدای جوایز به نفرات برگزیده به پایان خواهد رسید و سپس نمایشگاهی از این آثار ارجمند برگزار خواهد شد.

نماینده اتحادیه صنایع دستی و پیشکسوت میناکاری استان اصفهان نیز در این نشست گفت: مشکلات صنایع‌دستی در بخش تولید، ترویج و آموزش و بازاریابی دسته بندی شده است و ما برای هر کدام برنامه‌ریزی داریم اولویت اول مشکل صنایع دستی فروش است، که در این حوزه برنامه‌ریزی‌های زیادی شده است، برنامه تجاری‌سازی صنایع دستی پیگیری می‌شود.

غلام علی فیض اللهی تصریح کرد: موضوع بعدی محل فروش صنایع دستی است، مکان‌هایی که صنایع دستی عرضه می‌شود در کشورمان کم است، بنابراین افزایش بازارچه‌های دائمی، نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های عرضه صنایع‌دستی پیگیری می‌شود. برنامه‌ریزی ‌های ما به این سمت است که با ارائه صنایع‌دستی باکیفیت، خریداران ایرانی را به خرید از این هنر صنعت ایرانی تشویق کنیم، روی کاهش قیمت تمام‌شده صنایع‌دستی در حال برنامه‌ریزی هستیم تا مواد اولیه مناسب با قیمت مناسب در اختیار هنرمندان قرار گیرد و قیمت تمام‌شده کاهش یابد، با این کار می‌توانیم در بازارهای جهانی و کنار رقبایی که داریم سهم بیشتری را به‌دست آوریم.

وی همچنین با بیان اینکه بیمه هم یکی از دغدغه‌های اصلی هنرمندان و فعالان صنایع‌دستی است، گفت:در این زمینه نیز اقدامات جدی شده است و امیدواریم به زودی اخبار خوبی برای هنرمندان داشته باشیم.

فیض اللهی با اشاره به اینکه نشست‌های تخصصی با فعالان بخش صنایع‌دستی همیشه برگزار شده است، خاطرنشان کرد: هزینه حمل و نقل، هزینه تبلیغات و بازاریابی و بسیاری موضوعات دیگر از جمله مشکلات مطرح شده در حوزه صنایع دستی است. این موضوعات فرابخشی است و باید با کمک سایر دستگاه‌ها حل و فصل شود.

وی افزود: هنرمندان فاخر باید از خانه‌نشینی خارج و محلی به عنوان فروشگاه برای فعالیت آنها در نظر گرفته شود.

مشکلات صنایع دستی از زبان هنرمندان

در این نشست از حاضرین خواسته شد که پیشنهادات و مسائل پیش روی این صنعت را با بیان راهکار های خود بیان کنند که محبوبه پور قدیری اصفهانی هنرمند رودوزی های سنتی دارای نشان ملی کیفیت صنایع دستی و ابداع کننده سبک کتیبه دوزی با نخ نقده گفت: باید جشنواره ها در دو بخش جوانان و پیشکسوت برگزار شود تا جوانان هم در اینگونه برنامه ها دیده شوند.

وی همچنین اظهار کرد: یادبود هایی که در جشنواره ها اهدا می شود اغلب یک نوع هنر را شامل می شود و بهتر است از دیگر هنرهای در حال فراموشی و تلفیق هنرهای دیگر استفاده شود تا هم بازار کاری برای هنرمندان این گونه رشته ها باشد و هم آشنایی عموم مردم را به همراه خواهد داشت.

وی همچنین اظهار کرد: متأسفانه یکی از معضلاتی که مدتهاست در زمینه صنایع دستی اصفهان وجود دارد این است که برخی تورلیدرهای سودجو و واسطه‌گر گردشگران را به سمت فروشگاه‌های صنایع دستی مشخص برده و کالاهای صنایع دستی را گران‌تر از قیمت واقعی به گردشگر می‌فروشند و درصدی به عنوان حق کمیسیون از فروشنده دریافت می‌کنند.

در پاسخ به این موضوع فیض الهی گفت: جلسات متعددی برای پرداختن به این معضل تشکیل شده و از برخوردهای مختلف با این تورلیدرها سخن گفته شده اما در میان هنرمندان صنایع دستی اصفهان،هنوز رضایتی درباره رفع این مشکل دیده نمی شود.

ناهید معقولی هنرمند سوزن دوزی سنتی و مدرن دارای نشان هنری و ملی از اداره صنایع دستی گفت:امروزه به دلیل تاثیر فراوان شرایط اقتصادی بر زندگی مردم خرید صنایع دستی از سبد کالای مردم ما خارج شده است که این آفت بزرگ به این بخش است.

وی همچنین افزود: اگر بخواهم به حمایت‌ها اشاره کنم باید بگویم که متاسفانه آنچنان پررنگ نیستند. ادارات مرتبط کم‌لطفی می‌کنند یا نمی‌توانند یا ما نتوانسته‌ایم اهمیت موضوع را برای آن‌ها تشریح کرده تا آن‌ها اداره امور را به دست بگیرند.

معقولی تصریح کرد: ایجاد امید و فراهم کردن شرایط بهتر زندگی برای پیشکسوتان و کسانی که عمری را در این راه گذاشته اند باید در دستور کار قرار گیرد.

اکرم زمانی هنرمند فرش دستباف و دارنده مقام المپیاد استانی نیز در این نشست خاطر نشان کرد:نبود آموزش‌های مدرن و نبود تجربه کاری در این حوزه و منحصرا داشتن مدرک دانشگاهی اساتید حاضر در دانشگاه های دارای رشته فرش یکی از مشکلات این حوزه در استان است.

بالا بودن قیمت مواد اولیه، وجود کالاهای مشابه خارجی، تولید صنایع بی کیفیت، آشنا نبودن به بازارهای هدف و تبلیغات ضعیف برای صنایع دستی در خارج ، قرارگرفتن برخی از رشته های صنایع دستی در سایر صنوف و اعمال نشدن مدیریت واحد در این صنعت و پی نبردن به ظرفیت های فراوان اشتغال زایی و ارز آوری از سوی مسئولان از جمله مشکلات فراروی این صنعت بود که توسط سایر هنرمندان و اهالی رسانه عنوان شد.

کد خبر 366876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.