۱ تیر ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۷
بحران خشکسالی مدیریت استان را به چالش کشانده است

خبرگزاری ایمنا: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: امروز کالای استراتژیک آب در اصفهان به دلیل بحران خشکسالی مدیریت استان را به چالش کشیده است.

به گزارش ایمنا هاشم امینی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب و بحران خشکسالی و مشکلات خاص استان با بیان این که امسال شرایط اقلیمی و نبود بارندگی شرایط اصفهان را خاص کرده است، اظهار داشت: متاسفانه رودخانه زاینده‌رود خشک شده و این رود همیشه زنده دیگر آبی در آن جریان ندارد.
وی افزود: ادعای کشاورزان حق‌آبه‌دار از زاینده‌رود که می‌خواهند از حق و حقوق خود برای کشاورزی در مزارع استفاده کنند، می‌طلبد که برای تامین و توزیع آب، ایجاد فرهنگ بهینه و اصلاح الگوی مصرف ابعاد مختلفی را در نظر گرفت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: شاید صرفه‌جویی برای سازمانی که خود به عنوان بنگاه اقتصادی و تامین‌کننده خدمات آبفا است عملی و منطقی نباشد که الگوی مصرفی برای مشترکان شود اما شرایط حساس امروزی و نوع کالای استراتژیک آب ما را به توصیه و برنامه‌ریزی بیشتر سوق می‌دهد.
وی با اشاره به هفته صرفه‌جویی از اول تا هفتم تیر سال جاری بیان داشت: مطبوعات و رسانه‌ها به عنوان یکی از ابزار‌های صرفه‌جویی و بیان دیدگاه‌ها در جامعه مطرح هستند که در اطلاع‌رسانی و بالا بردن دانش مشترکان نقش‌بسزایی دارند.
امینی ادامه داد: امروز با نتایج به دست آمده از چگونگی و نوع مصرف آب توسط مشترکان به این نتیجه رسیدیم که برای حفظ منابع آبی و مجاب کردن مشترکین از ابزارهای مختلفی استفاده کنیم که عمده‌ترین آن حضور اصحاب رسانه است.
وی متوسط بارندگی سالانه در جهان را ۸۰۰ میلی‌متر عنوان کرد و گفت: این میزان در قاره آسیا بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلی‌متر تعیین شده در صورتی که در کشور ایران ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌متر است.
ذخیره سد زاینده‌رود ۶۱۵ میلیون مترمکعب رسید
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اضافه کرد: متاسفانه میزان بارندگی در شهر اصفهان از ابتدای مهر سال ۸۸ تا مدت مشابه آن در سال ۱۳۸۹ حدود ۱۱۳ میلی‌متر است.
وی با اشاره به این که شرایط بارندگی در استان اصفهان به نسبت ۴۰ ساله استان ۵۴ درصد کاهش داشته است، اظهار داشت: در حال حاضر ذخیره سد زاینده‌رود ۶۱۵ میلیون مترمکعب رسیده که به نسبت متوسط ۴۰ ساله حدود ۴۴ درصد کاهش یافته است.
امینی یکی از برنامه‌های عمده شرکت آبفا استان اصفهان در هفته صرفه‌جویی بهینه را بخش حاکمیتی بیان کرد و افزود: در این بخش ابزار و کنترل وظیفه حاکمیت دارند که در هیمن راستا آغاز اجرای هدفمندی یارانه‌ها در سراسر کشور بود که اصلاح الگوی مصرف یکی از پیامئهای آن محسوب می‌شد.
وی با تاکید این که تاثیر الگوی مصرف و استفاده از منابع انرژی در مبحث آب با اجرای هدفمندسازی تاثیر خود را در نوع مصرف مشترکان اعمال کرده است، تصربح کرد: در سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته بین ۵ تا ۶ درصد کاهش مصرف در سطح اصفهان توسط مشترکان ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اضافه کرد: سرمایه‌گذاری و تامین آب شرب با کیفیت با توجه به افزایش ۳۵ هزار انشعاب در خرداد سال جاری در استان به نسبت مدت مشابه یکی از اقدامات در بخش حاکمیتی است.
وی قدمت شبکه‌های آب استان اصفهان را بیش از ۴۰ سال دانست و بیان داشت: شرکت آب و فاضلاب اصفهان برای حفظ بهداشت عمومی، جلوگیری از هدر رفت آب، استفاده بهینه و بهره‌برداری از صنعت آبفا در سال گذشته حدود ۱۷۵ کیلومتر اصلاح شبکه در استان داشته است.
امینی با تاکید این که در زمستان سال گذشته شرکت آبفا استان اصفهان برای جلوگیری از پرت آب و نشت‌گیری اقدامات مهمی را به بهره‌برداری رسانده است، گفت: این شرکت در سال ۸۹ با تلاش شبانه ‌روزی و اقدامات به‌موقع حدود ۵/۴۴۷ لیتر بر ثانیه از نشت و هدر رفت آب جلوگیری کرده به نحوی که مشترکان ساعاتی را بدون قطعی آب سپری نکردند.
آبرسانی به ۳۴۷ شهر و روستا استان با انتقال آب از پروژه اصفهان بزرگ
وی ادامه داد: سال گذشته در راستای جلوگیری از نشت آب حدود ۱۴۶ مورد در توزیع شبکه آب شهر اصفهان و ۲۲ مورد نیز در خطوط انتقال آب اقدامات موثری صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان خطوط انتقال آب اصفهان بزرگ را با ۴۵۰ کیلو‌متر یکی از طولانی‌ترین شبکه‌های طرح آبرسانی در سطح کشور عنوان کرد و بیان داشت: این پروژه آبرسانی ۴۷ شهر و ۳۰۰ روستا را در اصفهان تامین ‌می‌کند.
وی توسعه شبکه‌های فاضلاب و ایجاد پساب برای بخش کشاورزی و محیط زیست را یکی دیگر از اقدامات آبفا اصفهان در خصوص تصفیه‌خانه فاضلاب دانست و افزود: هم اکنون یکی از منابع تامین آب در دنیا استفاده بهینه از پساب برای بخش کشاورزی است که اقدامات شرکت آبفا استان در این زمینه نیز سال گذشته تاثیرگذار بود.
امینی تاکید کرد: کشاورزان شرق اصفهان ادعا داشتند که با خشک شدن زاینده‌رود منبع تامین آب برای کشاورزی ندارند و پساب هم به عنوان منبع جایگزین از استانداردهای لازم برخوردار نیست و شرکت آبفا نیز در این راستا برنامه‌ریزی جدی را در پیش گرفت.
وی ادامه داد: شرکت آبفا استان برای حل مشکلات پساب در تصفیه‌خانه شمال اصفهان با ۲ مترمکعب بر ثانیه با استانداردهای لازم به گند‌زدایی و استاندارد آن از هرگونه میکروب اقدامات لازم و مهمی را انجام داد.
بهره‌برداری از طرح تله‌متری برای توزیع عادلانه انتقال آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به بهره‌برداری یکی از پروژه‌ها برای پساب طی هفت ماه گذشته در استان گفت: پساب فاضلاب برخوار از زمان تاسیس به دلیل مشکلات آلودگی میکروبی مورد استفاده نبود با برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت مشکلات آن حل شده است.
وی احداث طرح تله‌متری خطوط انتقال آب را یکی از اقدامات شرکت آبفا استان اصفهان برای توزیع عادلانه به ۴۷ شهر اصفهان دانست و تصریح کرد: این پروژه با استفاده از تکنولوژی و فناوری‌های نوین روز دنیا در حال ساخت است که تا دو هفته دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید.
امینی استفاده از ابزار فرهنگ و هنر را به عنوان اقدامی تاثیرگذار بر افکار عمومی به منظور صرفه‌جویی بهینه و اصلاح الگوی مصرف بیان کرد و اظهار داشت: جشنواره نمایش سیمای آب ویژه کودکان در ۱۷۸ مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی اصفهان، جشنواره فیلم و عکس جلوه‌های آب در سراسر کشور، جشنواره روزنامه‌دیواری با حضور ۴۰۰ هزار نفر که امسال با پوشش یک میلیون نفر در مقاطع دبستان و راهنمایی برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: برگزاری جشنواره سرود طنین آب، توزیع ۴۰۰ بروشور با عنوان مصرف بهینه، چاپ پنج جلد کتاب با عناوین صرفه‌جویی آب در ۵۰ هزار نسخه، آموزش بازی‌های کامپیوتری برای دانش‌آموزان با در نظر گرفتن چرخه تولید، توزیع و تصفیه آب با ۵۰ هزار نسخه از جمله اقدامات فرهنگی است.
افتتاح طرح آبرسانی به پیربکران با اعتبار ۲۵ میلیارد ریالی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان افزود: همزمان با هفته صرفه‌جویی در سال گذشته یک میلیون پوستر در سطح شهر اصفهان برای تشویق شهروندان به منظور صرفه‌جویی و استفاده بهینه به نمایش گذاشته شد.
وی از طرح آبرسانی به پیربکران و زیباشهر از توابع شهرستان فلاورجان خبر داد و تصریح کرد: تامین و توزیع آب شرب یکی از مطالبات مردم این روستا بود که طرح آبرسانی به آنها از تصفیه‌خانه بابا شیخ‌علی با اعتباری بالغ بر ۲۵ میلیارد ریال تا یک ماه آینده برای بالا بردن سطح خدمات و کیفیت آب شرب این مناطق به بهره‌برداری خواهد رسید.
امینی تعداد مشترکان تحت پوشش شرکت آبفا استان اصفهان را ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد مشترکان اصفهان زیر پوشش آب و ۶۲ درصد آنها تحت پوشش فاضلاب استان قرار دارند که این میزان در شاخص کل کشور تنها ۳۵ درصد و در تهران ۲۵ تا ۲۶ درصد است.
وی سرانه مصرف آب هر اصفهانی را در طول شبانه‌روز ۲۱۰ تا ۲۱۶ لیتر بیان کرد و اظهار داشت: هر شهروند طی شبانه روز در صورتی که یک لیتر آب صرفه‌جویی کند ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر صرفه‌جویی در طول یک روز فراهم خواهد شد.
کد خبر 36576

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهری IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۱
    آمار و ارقام به چه درد مردم می خورد . بگویید برای جبران کمبود آب و شناسایی منابع جدید آب چه کرده و می کنید . بگویید بهره برداری از آب تونل سوم کوهرنگ به کجا رسید ؟ بگویید آیا با برداشتن بندها در زاینده رود که هزینه های بسیاری در بر داشته و به نفع شهر بوده است چقد آب در زاینده رود جاری شده است . بگویید .....؟؟؟؟!!!!

    پاسخ سایت: 0