به گزارش ایمنا، امیر کامران نیکوسخن، در نشست خبری همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، اظهار داشت: یکی از مشکلات ایجاد بیماریهای غیرواگیر در کشورها این است که سازمانهای مردمنهاد و دولتها در زمینه پیشگیری از بروز بیماریها و مبارزه با دخانیات اتحاد ندارند و معمولاً موازیکاری صورت میگیرد.
وی افزود: موضوع اطلاعرسانی و آموزش در زمینه پیگشیری از بیماریها غیرواگیر حلقه مفقودهای است که متأسفانه تا کنون به آن توجه نداشتهایم.
نیکوسخن با بیان اینکه آموزش باید از دوران کودکی و در مدارس ارائه شود، توضیح داد: متأسفانه در مدارس ما آموزشهای لازم در مورد بیماریهای غیرواگیر و علل ابتلا به آن ارائه نمیشود.
وی ادامه داد: آموزش به افرادی که درگیر بیماریهای غیرواگیر هستند بسیار مهم است تا از این طریق پیشگیری ثانویه صورت گیرد و از ایجاد عوارض بیماری جلوگیری به عمل آید.
دبیر همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر تصریح کرد: پزشکان، پرستاران و تمام افرادی که درگیر سلامت جامعه هستند باید آموزشهای کافی را ببینند و اطلاعات خود را به روز کنند.
نیکوسخن با اشاره به نقش رسانههای عمومی در زمینه اطلاعرسانی در خصوص بیماریها گفت: رسانهها میتوانند مشکلات بیماران و مطالبات مردم جامعه را به گوش مسئولان برسانند.
وی خاطرنشان کرد: سیاستگذاران در این زمینه اطلاعات خوبی ندارند و به همین دلیل برنامهریزی مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است.
مدیرعامل انجمن دیابت ایران با بیان اینکه تبلیغات کالاهای آسیبرسان سلامت ممنوع شده است، گفت: متأسفانه همچنان در اتوبانها شاهد تبلیغ مواد غذایی مانند چیپس و پفک هستیم که به سلامت کودکان آسیب وارد میکند.
نیکوسخن افزود: بیمههایی باید در زمینه آموزش نقش خود را به درستی ایفا کنند و با ارائه خدماتی مانند چکاپ سالانه، خدماتی در زمینه پیشگیری در بروز بیماریها به بیمهشدگان ارائه دهند.
وی گفت: در حال حاضر ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در کشور به دیابت مبتلا هستند و ۸ میلیون نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
منبع:مهر
نظر شما