به گزارش ایمنا، سید محمد بطحایی در جلسه دیدار با اعضای منتخب انجمن اولیا و مربیان با بیان اینکه در رویکرد نوین تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش، خانواده و مدرسه دو شریک تلقی شدند، اظهار کرد" این دو شریک سرمایه مشترک را وسط گذاشتند و هر دو هدف هر دو هدفشان تعالی این سرمایه است".
وی بیان اینکه اگر این دو شریک که سرمایه مشترکی را وسط گذاشتهاند، ضوابط و قواعد شراکت را رعایت نکنند، آن سرمایهگذاری شکست میخورد افزود: مهمترین و موثرترین عامل در موفقیت شراکت این دو تعامل بین آنهاست.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که تعامل به معنای گفتوگوی یک طرفه نیست، افزود: تعامل به معنای آن است که باید موانع و مشکلات را به شریکمان بگویم و در نهایت با هم تصمیم گیری کنیم. این همان حلقه مفقوده نظام آموزش و پرورش است. به عبارتی دیگر این دو شریک گاهی هر کدام کار خودشان را انجام میدهند.
وی تصریح کرد: به عبارت دیگر معلم و مدرسه در بهترین حالت وظایفشان را انجام میدهند و کاری به مسائل خانه دانشآموزان ندارند. گاهی اوقات این دو شریک یکدیگر را تخریب میکنند. به این ترتیب علیرغم تمام تلاشها آن چه که باید رخ دهد، به سرانجام نمی رسد.
بطحایی با بیان این که در بسیاری از کشورهای پیشرفته تا این حد برای فرزندانشان زحمت نمی کشند، اما نتیجه اقداماتشان اثربخشتر است، در این باره اظهار کرد: یکی از مهمترین دلایل این مساله این است که در کشور گاهی اوقات خانواده و مدرسه زور و توان یکدیگر را خنثی میکنند. اصطحکاک الگوهای این نهاد به شدت توان آنها را کاهش میدهد.
وی با اشاره به این که گاهی اوقات خانواده با الگوهای متفاوت با مدرسه، تربیت فرزندان را انجام میدهد، در این باره توضیح داد: شرط اصلی ما در موفقیت ما در تربیت نسل بعدی، تعامل خانواده با مدرسه است. در واقع بحث کمبود منابع و امکانات و تجهیزات مدارس به تنهایی عامل تاثیرگذاری نیست، بلکه منظور اصلی این است که اگر زور و توان خانواده و مدرسه در یک راستا قرار نگیرد، نمیتوان به موفقیت رسید. تعامل خانواده و موسسه شاه بیت تربیت فرزندان است.
نظر شما