به گزارش ایمنا و نقل از روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، مجید عبداللهی با بیان خبر فوق افزود: این نشست با حضور اساتید و متخصصان حوزه بحران، ۳۱ نفر از شهرداران که عمدتاً دارای سابقه وقوع حوادث بزرگ در شهرهای تحت مدیریت آنها وجود داشته و ۲۲ نفر از مدیران و کارشناس شهرداری های مناطق تهران سه شنبه ۱۱دیماه در بوستان لاله برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این نشست به مناسبت پنج دی "روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی" برگزار می شود، افزود: محورهای برگزاری این نشست مدیریت بحران اجتماع محور و انتقال تجربیات عملی با رویکرد تاب آوری شهری است.
عبدالهی در ادامه با اشاره به حوادثی مثل زمین لرزه های پنج دی ۱۳۸۲ بم و ۲۱ آبان ۱۳۹۶ سرپل ذهاب تصریح کرد: این حوادث به ما یادآوری کند که باید آمادگی مواجهه با حوادث و بلایای طبیعی را داشته باشیم و نیز مهر تأییدی است بر احتمال وقوع حوادثی از این دست که آمادگی بیش از پیش مردم و مسئولان را برای مدیریت و کنترل آثار و پیامدهای بلایای طبیعی طلب میکند.
وی با بیان اینکه تجارب حاصل از بحرانهای گذشته نشان داده است که دولت ها به تنهایی در مقابله با بحرانها به صورت کامل موفق نبوده اند و برای انجام عملیات موفق امداد و نجات و کاهش خسارات و تلفات، مشارکت مردم و گروه های مختلف در مدیریت بحران بسیار مؤثر است، گفت: در سالهای اخیر در یک تغییر رویکرد شاهد حرکت از مدیریت بحران متمرکز به سمت مدیریت بحران اجتماع محور بوده و نگاه آسیب پذیری، جای خود را به مفهوم تاب آوری داده است.
عبدالهی افزود: تاب آوری نه تنها بر راه حل های کالبدی نظیر زیرساخت ها و ساختمان ها تاکید دارد بلکه با نگاهی وسیع بر قابلیت سازی در سیستم های اجتماعی، اقتصادی و سازمانی شهر تأکید فراوان دارد. در این دیدگاه بر موضوع مشارکت مردمی و تقویت جوامع در برابر مخاطرات طبیعی تاکید شده است.
وی با بیان اینکه تقویت آمادگی و افزایش تاب آوری شهرها و روستاها بیش از پیش باید مورد توجه مدیران شهری و روستایی کشور قرار گیرد، گفت: لازم است مدیران ضمن ایجاد و تقویت زیرساخت های مناسب شهری و روستایی، نظارت موثری بر ساخت وسازها داشته باشند و با استفاده از فناوریهای نوین و دانش پایه و کاربست ایده های خلاقانه به کاهش اثرات بلایای طبیعی و آسیب های احتمالی کمک کنند و در این مسیر برگزاری چنین نشست هایی و حضور نخبگان و افراد اثرگذار این حوزه در رسانه ها نقش بسیار مهمی در ترویج این موضوعات جدید خواهد داشت.
نظر شما