به گزارش ایمنا، در این نشست شهرداران درباره لایحه درآمدهای پایدار شهری به بحث و تبادل نظر پرداختند.
شهردار تهران گفت: لایحه درآمدهای پایدار شهری هم اکنون در یک کمیسیون مشترک متشکل از کمیسیون های عمران، شورا و بودجه و اقتصاد در حال بررسی است و خانم پروانه مافی ریاست این کمیسیون را بر عهده دارد.
پیروز حناچی ادامه داد: با توجه به این که نمایندگان کلانشهرها در مجلس بیش از 140 نفر هستند، می توانیم با رایزنی با افراد کاری کنیم که این لایحه هر چه زودتر مراحل تبدیل شدن به قانون را طی کند و احیانا اگر اصلاحی لازم است در آن صورت گیرد. البته در دیداری که دکتر عارف داشتم قرار شد فراکسیون امید نیز پیگیر منافع مدیریت شهری در لایحه درآمدهای پایدار باشد.
وی همچنین از شهرداران کلانشهرها خواست نمایندگان شهرهای خود را قانع کنند تا مانند بسیاری از کشورهای دنیا، مدیریت شهری اجازه و امکان اخذ عوارض و بهای خدمات را داشته باشد.
شهردار تهران در ادامه گفت: اخیرا جلسه ای با رییس جمهور داشتم و این مساله را با ایشان مطرح کردم که شهرداران کلانشهرها اجازه و امکان اخذ عوارض محلی را داشته باشند و ایشان هم از این نظر استقبال کرد. به نظر می رسد اگر بتوانیم تجربه موفق سایر کشورها در این زمینه را ارائه کنیم نمایندگان مجلس و سایر مسئولان نسبت به این مساله قانع شوند.
حناچی همچنین درباره مقاومت برخی مسئولان دولتی در برابر اخذ عوارض محلی توسط شورای شهر و شهرداری گفت: از ابتدا این مقاومت وجود داشته و باید تلاش کنیم مسئولان را قانع کنیم که موضوع اداره شهر ایجاب می کند عوارض محلی توسط مدیران شهری اخذ شود.
الویری: شکایت شورای عالی استان ها علیه دولت
مرتضی الویری نیز در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های شورای عالی استان ها از شکایت این شورا علیه دولت در کمیسیون اصل نود خبر داد و افزود: دولت موظف است قبل از ارائه بودجه سالیانه، آن را در اختیار شورای عالی استان ها قرار دهد در حالی که هیچ وقت این کار را نکرده است. اگر لایحه زودتر دست ما برسد می توانیم جمع بندی های خود را روی آن داشته باشیم.
وی همچنین گفت: درباره ساختمان های نیمه کاره که هم اکنون در نقاط مختلف شهر به مامن فساد تبدیل شده اند، درخواست اخذ جریمه از سازندگانش را داشتیم که دیوان عدالت موافقت نکرده است. حال باید تدبیری دیگر برای جلوگیری از نیمه کاره رها شدن ساختمان ها بیندیشیم.
کمال مرادی دبیر مجمع کلانشهرهای ایران نیز خبر از مقدمات تبدیل شدن مجمع به یک سازمان مردم نهاد فراهم شده است و به زودی مجمع مجوزهای لازم را در این زمینه اخذ خواهد کرد.
در این مراسم همچنین تعدادی از شهرداران کلانشهرها به بیان برخی از مشکلات و مسائل خود پرداختند و خواستار همگرایی بیشتر اعضای این مجمع برای حل مشکلات مشترک شدند.
منبع:شهرنوشت
نظر شما