به گزارش خبرنگار ایمنا، هوشنگ طالبی پیش از ظهر امروز شنبه ۲۴ آذر ماه در نشست خبری هفته پژوهش و فناوری استان اصفهان با بیان اینکه پژوهش رکن حیاتی برای دانشگاههای کشور است، اظهار کرد: اگر پژوهش نباشد توسعه در کشور وجود نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه پژوهش ابعاد مختلفی دارد، افزود: پژوهشهای بنیادی و دانش محور برای پیش بردن مرزهای علمی کشور و پژوهشهای کاربردی و جامعه محور مبتنی شناخت و رفع مسائل جامعه هستند.
طالبی ادامه داد: دانشگاههای کشور علیرغم محدودیتهایی که برای پژوهش دارند در دنیا وضعیت و جایگاه مناسب تری دارند و در حقیقت کشور ما با سهم کمتر نقش خوبی در علوم ایفا کرده است.
رییس دانشگاه اصفهان در ستاد پژوهش و فناوری استان اصفهان گفت : به اذعان خارجیها جایگاه ایران با امکاناتی که دارد همخوانی ندارد و جایگاه ایران باید بالاتر باشد.
وی با بیان اینکه نیروی انسانی یکی از مهمترین زیرساختها برای پژوهش و تحقیقات است، تصریح کرد: در دانشگاه ها نیروی انسانی به دو گروه هیئت علمی و دانشجو تقسیم میشوند؛ هیئت علمی دانشگاه ما دارای تجربه و ایدههای کافی است که یکی از رموز موفقت به شمار میرود و دانشجویان ایران نیز در دنیا به طور متوسط باهوشتر هستند و پشتکار بیشتری دارند که همواره کشورهای پیشرفته دنیا به برتر بودن دانشجویان ایرانی اذعان می کنند.
رییس دانشگاه اصفهان اظهار کرد: تحقیقات بنیادی ارتباط دانشگاهها با دنیا، بینالمللی سازی و دسترسی به پایگاههای اطلاعاتی مطرح است که در این باره محدودیت داریم.
لزوم تقویت ارتباط دانشگاهها با بخشهای اقتصادی و اجتماعی
طالبی با بیان اینکه دانشگاه اصفهان به دلیل کمبود بودجه تجهیزات و امکانات کمی دارد، اضافه کرد: لازمه ما ارتباط قوی با دانشگاه و خارج از دانشگاه در بخشهای اقتصادی، صنعتی و خدماتی برای شناخت و حل مسائل جامعه است که با پژوهش امکان پذیر خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه اصفهان در سالهای اخیر در زمینه تولیدات علمی، پژوهشی موفقتر و در سطح بینالمللی برون دادهای دانشگاه اصفهان رو به رشد بوده است که سبب افزایش رتبه این دانشگاه در دنیا است.
رییس دانشگاه اصفهان با اشاره به غنا و اهمیت علوم انسانی کشور اظهار کرد: رویکردی جدید برای چاپ برون دادهای پژوهشی علوم انسانی در مجلات بین المللی دنبال کرده ایم که موجب افزایش شمار مقالات چاپ شده ی این دانشگاه در مجلات معتبر خارجی طی دوسال اخیر شده است.
طالبی با بیان اینکه رویکرد ما شناساندن علوم انسانی به جهان است، افزود: یکی از اساتید دانشگاه اصفهان به نام دکتر" آرش شاهین " دلیل فعالیتها و برون دادهای پژوهشی بینالمللی به عنوان پژوهشگر برگزیده کشور انتخاب شده است .
وی گفت: یکی از موفقیتهای دانشگاه اصفهان در خصوص کار آفرینی مسئله محور کردن تحقیقات در این زمینه بوده که موفقیتهای خوبی به دست آوردهایم .
طالبی با اشاره به پژوهشهای سرمایههای اجتماعی گفت: پایان نامههای زیادی در خصوص مسئله محور بودن کشور به دلیل محدویتهای ناشی از تحریمها و مشکلات جامعه داریم و در این راستا دولتمردان میتوانند از دانشگاهها کمک بگیرند.
رییس دانشگاه اصفهان خاطر نشان کرد: در همین راستا پنج خوشه فکری شکل گرفت که وظیفه ی آنها مطالعه معضلات اجتماعی و انعکاس آنها همراه با راه حل برای برون رفت از مشکلات است که یکی از این خوشه های پژوهشی در دانشگاه اصفهان تشکیل شده است .
افزایش قراردادهای پژوهشی دانشگاه اصفهان
طالبی با بیان اینکه دانشگاه در خدمت جامعه است و جامعه از ظرفیت دانشگاه اصفهان استفاده میکند ، اظهار کرد: یکی از مهمترین رخدادها افزایش قراردادهای پژوهشی دانشگاه است، مبالغ قراردادها افزایش یافته و در همین ارتباط سال گذشته با فولاد مبارکه قراردادی به امضا رسید.
وی همچنین به موفقیتهای این دانشگاه در سطح بینالمللی اشاره کرد و گفت : تحقیقات پروژههای بینالمللی را به صورت مشترک با برخی دانشگاههای آلمان، استرالیا و استراسبورگ فرانسه داشتهایم.
رییس دانشگاه اصفهان با اشاره به فعالیتهای بین المللی این دانشگاه ابراز امیدواری کرد برای برون رفت از معضلات کشور از پژوهشهای دانشگاهی استفاده شود.
نظر شما