به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید رضا نورانی اظهار کرد: این اقدام در راستای برنامه ششم توسعه و به منظور توسعه تولید محصولات ارگانیک صورت می گیرد و خرما، کشمش، انار و گل محمدی از اولویت های این وزارتخانه در فاز نخست در استان های خوزستان ، فارس، زنجان و اصفهان است.
رییس انجمن ارگانیک ایران افزود: اجرای این پایلوت ها، مسیر را برای افزایش محصولات ارگانیک باز می کند و در آینده نزدیک رتبه ایران در تولید این محصولات بهبود خواهد یافت.
وی با اشاره به این که در حال حاضر ۱۷۹ کشور در دنیا محصولات ارگانیک تولید می کنند، گفت: ایران از نظر سطح زیر کشت در رتبه چهل و سوم جهان قرار دارد.
رییس انجمن ارگانیک ایران تصریح کرد: در حال حاضر کمتر از یک درصد تولید بخش کشاورزی به محصولات ارگانیک اختصاص دارد و خوشبختانه سطح زیر کشت این محصولات در کشور در حال گذار و افزایش است.
وی با بیان این که گردش مالی محصولات ارگانیک در جهان ۱۰۰ میلیارد دلار است، گفت: طبق آمار ۲۰۱۶ سطح اراضی ارگانیک در جهان ۶۰ میلیون هکتار است که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار کشاورزی در این اراضی فعالیت می کنند.
نورانی درباره سهم محصولات ارگانیک در صادرات و توسعه بازارهای صادراتی، اظهار کرد: روند صادرات این محصولات در ایران رو به افزایش است به طوری که به رغم تحریم ها، امسال کل خرما در روتک در منطقه مرزی بین خاش و پاکستان که همگی گواهی ارگانیک اتحادیه اروپا داشتند، صادر شد.
وی افزود: در این منطقه از سال ۲۰۱۷ حدود ۳۲۰۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات خرما ارگانیک رفته و ۹۹۰ کشاورز روی این اراضی کار می کنند و تمام این اراضی گواهی اتحادیه اروپا را دارند.
نورانی با بیان این که برای تعیین سهم صادرات محصولات ارگانیک در حال برنامه ریزی با گمرک ایران از طریق ثبت تعرفه ها هستیم، بیان کرد: در حال حاضر درصد صادرات در تعرفه گمرکی ثبت نمی شود.
وی همچنین از افزایش صادرات پسته وحشی ایران خبر داد و تصریح کرد: در منطقه مرزی خراسان رضوی، پسته وحشی ارگانیک با گواهی اتحادیه اروپا داریم که صادرات خوبی داشته و هلندی ها از این رقم پسته در ساخت شکلات استفاده می کنند.
نورانی با اشاره به این که قیمت محصولات ارگانیک ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به محصولات معمولی کشاورزی بالاتر است، گفت: برای کاهش هزینه تمام شده تولید و قیمت این محصولات باید در زمینه توسعه زیر ساخت های تولید، گام های بلندتری برداشته شود.
وی در عین حال خواستار حمایت ویژه دولت از تولید محصولات ارگانیک کشور شد و تصریح کرد: مصرف این نوع محصولات می تواند سلامت جامعه را بیمه کند.
رییس انجمن ارگانیک ایران درباره اهمیت تولید این نوع محصولات گفت: امسال باغات پسته که درختان آن از نهاده های مجاز ارگانیک استفاده کردند کمتر از سایر باغات دچار خسارت ناشی از سرمازدگی شدند.
وی بر مصرف محصولات ارگانیک در مهد کودک ها، بیمارستان ها و استفاده آن توسط بانوان باردار تاکید کرد.
نورانی تصریح کرد: در کل کشور ۶۷ فروشگاه و در تهران ۳۰ فروشگاه مجاز محصولات ارگانیک تحت نظارت انجمن ارگانیک ایران فعالیت می کنند و اسامی این فروشگاه ها از طریق سایت این انجمن در دسترس مصرف کنندگان است.
وی افزود: بیشترین سرانه مصرف محصولات ارگانیک را سوئد، دانمارک و سوییس و بزرگترین بازار تجارت این محصولات را آمریکا، آلمان و فرانسه به خود اختصاص داده اند.
نظر شما