به گزارش خبرنگار ایمنا، پرفسور اردشیر قوام زاده، رییس انجمن مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی ایران صبح امروز (پنجشنبه) در هفدهمین کنگره سالانه انجمن مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی ایران اظهار کرد: طی ۳۵ سال گذشته تکامل خوبی را در این رشته شاهد بودیم و جای خرسندی دارد که بیش از ۳۰۰ نفر در این رشته در سطح کشور در حال سرویسدهی به بیماران هستند.
وی خاطر نشان کرد: کنگره سراسری سالیانه مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی ایران به منظور تبادل اطلاعات جدید در حیطه سرطانهای توپر و بیماریهای خونی و درمان با سلولهای بنیادی و آموزش مداوم گروههای هدف برگزار میشود.
رییس انجمن مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی ایران با تأکید بر اینکه انجمن مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی ایران در هفدهمین کنگره سعی دارد به تمام جنبههای سرطانهای شایع بپردازد، گفت: تبادل اطلاعات صاحب نظران به بهبود درمان بیماران آموزش گروههای هدف و تقویت پژوهش کمک میکند.
ادغام دو رشته مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی در سال ۶۱
همچنین پرفسور طالب آذرم با اشاره به رزومه فعالیت خود در رشته مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی ایران اظهار کرد: در سال ۱۳۵۹ بعد از اتمام رشته داخلی با توجه به علاقه رشته مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی به بیمارستان امام خمینی(ره) ملحق شدم و در محضر استادان این رشته مدتی را مشغول به کار بودم.
وی تصریح کرد: پیشنهاد و تصویب رشته مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی را به وزارتخانه دادم و بعد از مدتی یک استاد از خارج به دانشگاه علوم پزشکی تهران ملحق شد و مسئولیت مدیریت داخلی این دانشگاه را برعهده گرفت.
این هماتولوژی و آنکلوژی بزرگسالان با تأکید بر اینکه بعد از آن پیشنهاد تصویب این رشته را به وی دادم و با توجه به وسیع بودن این دو رشته و با تلاشهای وی بالاخره در سال ۶۱ این دو رشته باهم ادغام و در وزارت خانه تصویب شد، افزود: در آن زمان امکانات کمی در این رشته وجود داشت و با تلاشهای دیگر استادان این حوزه و ارائه مقالات و خرید کتابها ونسخههای کتابها و در اختیار گذاشتن آنها در کتاب خانه بیمارستان این کتابها مورد استفاده علاقمندان این رشته قرار گرفت.
پرفسور آذرم خاطرنشان کرد: آن زمان برای رشته گوارش ۱۶۰ نفر داوطلب بودند در حالیکه برای رشته هماتولوژی ۹نفر داوطلب شدند و با گرفتن آزمون از این تعداد نیز سه نفر گزینش نهایی برای فعالیت در این رشته شدند.
وی یادآور شد در سال ۱۳۶۲ فارغ التحصیل این رشته شدم و به اصفهان آمدم و طی سه ماه فعالیت در بیمارستان های اصفهان از نزدیک شاهد بودیم که از این رشته آگاهی چندانی وجود ندارد.
این هماتولوژی و آنکلوژی بزرگسالان با بیان اینکه آسایشگاه امید اصفهان را بهترین مکان برای تأسیس مرکز هماتولوژی تشخیص دادم، افزود: در سال ۶۲ در آسایشگاه امید اصفهان یک مکانی با هشت تخت برای بیماران در حال اهتزاز تهیه شده بود که پزشک عمومی در حال بازدید از آنها بود و بهترین مکان برای تأسیس مرکز هماتولوژی این مکان را دانستم و طی صحبت با هیئت خیریه آسایشگاه امید و دانشگاه و معاون آموزشی اجازه همکاری سه ماهه در این مکان به متخصصان این حوزه داده شد.
وی خاطر نشان کرد: با فعالیت در این آسایشگاه و گذشتن مدت زمانی و آمدن پزشکان پرستاران و تشکیل شورایی این بیمارستان به نام سیدالشهدا (ع) تأسیس و با بخشهای مختلف تغییر نام پیدا کرد و امروز مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی سیدالشهدا (ع) با حضور متخصصان مدیکال آنکلوژی و هماتولوژی در جهت سلامت بیماران تلاش و ارائه خدمات می کند.
گفتنی است هفدهمین کنگره سالانه مدیکال آنکولوژی و همولوژی و کنفرانس سالانه پرستاری سرطان ایران از ۲۴ تا ۲۶ آبان ماه در اتاق بازرگانی اصفهان در حال برگزاری است.
نظر شما