به گزارش ایمنا، حسین خلیلی با اشاره به اینکه از سال ۹۴ با دریافت گزارشات مردمی مبنی بر مشاهده نوعی گربهسان در زیستگاههای آزاد بویین و میاندشت، گشت و پایش و هماهنگیهای لازم برای کشف این گونه کمیاب آغاز شد، اظهار کرد: تلاشهای محیطبانهای ما در نهایت منجر به کشف و ثبت رسمی نخستین سیاهگوش زنده ( توله شش ماهه) به عنوان هشتمین گونه گربه سان مشاهده شده استان اصفهان در شهریورماه سال ۹۵ شد.
وی افزود: تیرماه ۹۶ نیز یک قلاده سیاهگوش نر بالغ مشاهده و ثبت شد که با پیگیری ها و تلاش های پرسنل یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان و توجیه و آموزش دامدارن و کشاورزان و تعامل با جوامع محلی و روستایی برای سومین سال متوالی، روز گذشته، لاشه سومین قلاده سیاهگوش بالغ رویت شد.
خلیلی اضافه کرد: پس از بررسی لاشه سیاهگوش، هیچ گونه آثار ضرب و جرح یا گلوله ای بر روی لاشه مشاهده نشد و کهولت سن و ناتوانی در تهیه طعمه، علت از بین رفتن این گونه نایاب بوده است
وی گفت :کشف سه قلاده سیاهگوش در طی سه سال پیاپی بیانگر وجود چرخه زیستی کامل، اکوسیستم پایدار و پویایی جمعیت این گونه نادر و کمیاب در زیستگاه های آزاد شهرستان بویین و میاندشت است.
به گزارش ایمنا؛ در دنیا چهارگونه سیاهگوش وجود دارد که سیاهگوش اوراسیایی از نظر جثه از سایر گونه ها بزرگتر و دارای گسترده ترین پراکنشی است که در ایران مشاهده می شود. زیستگاه این گونه کمیاب در مناطق جنگلی و استپی و بوته زارهای کوهستانی و مرتفع است با این حال اطلاع دقیقی در خصوص جمعیت این گونه گربه سان در ایران وجود ندارد. غذای سیاهگوش پستانداران کوچک و پرندگان قابل شکار است که ارتفاعات زیستگاههای بویین و میاندشت بدلیل دارا بودن کبک و پستانداران کوچک زمینه را برای بقای این گونه نادر فراهم نموده است.
شهرستان بویین و میاندشت در غرب استان اصفهان، دارای یک منطقه شکار ممنوع با نام "ستبله" و زیستگاه های آزاد غنی از تنوع زیستی است که حفظ و حراست آنها تلاش و حمایت بیشتر مسئولان استانی و شهرستانی و توجه شهروندان را می طلبد. ایجاد زیرساختها برای حفظ منابع زیست محیطی و تنوع زیستی تا حدود زیادی به حفظ پوشش گیاهی، منابع طبیعی و گونههای با ارزش گیاهی و جانوری این منطقه کمک می کند. در حال حاضر آتش سوزی، تخریب مراتع و چرای بی رویه و تخریب زیستگاهها عوامل مهم کاهش جمعیت سیاهگوشها است.
نظر شما