حیدر علی حجتی، در رابطه با انتخاب ۱۳ آبان برای دور جدید تحریم ها علیه ایران از سوی دولت آمریکا به خبرنگار ایمنا گفت: مشخص است که انتخاب این روز یک اقدام تلافی جویانه است؛ به این معنا که آمریکا تلاش کرده است تا در ۱۳ آبان که سالگرد اشغال سفارتش در ایران در سال ۵۸ بوده است، به مردم ایران فشار بیاورد و این کار نماد یک حرکت تلافی جویانه است.
وی در رابطه با معافیت ۸ کشور از تحریمهای آمریکا نیز گفت: آمریکا و همه کشورهای دیگر جهان سیاست منافع محور دارند، یعنی هرکشوری منافع خودش را در نظر می گیرد؛ آمریکا هم چون بیشتر منافع اش اقتصادی است و کشورهای متحد آن نیز نیاز به نفت دارند، مجبور شده چنین تدابیری را در نظر بگیرد.
ترس ترامپ از به خطر افتادن منافع آمریکا
حجتی تأکید کرد: از طرف دیگر، دور کردن ایران به صورت کامل از صادرات نفت، بهای این کالای استراتژیک را بالا می برد و این امر سبب ایجاد مشکل برای کشورهای مصرف کننده نفت می شود؛ چرا که باید نفت گران تری بخرند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: از جمله در خود آمریکا گران شدن نفت و به تبع آن بنزین می تواند بر انتخابات کنگره این کشور اثرگذار باشد و سبب شود تا جمهوری خواهان با مشکلاتی در مقابل دموکرات ها روبرو شوند.
وی تأکید کرد: از این رو دولت ترامپ که ابتدا اعلام کرده بود فروش و صادرات نفت ایران را به صفر می رساند، حال که دید شرایط جهانی برای چنین اقداماتی علیه ایران آماده نیست و قیمت جهانی نفت هم با افزایش روبرو شده، به این نتیجه رسیده است که دور کردن ایران از صادرات به صورت کلی بر منافع سیاسی و اقتصادی آمریکا و متحدانش تأثیر خواهد گذاشت.
دولت مخاطرات عرصه سیاست خارجی را به حداقل برساند
سخنگوی شورای اصلاح طلبان استان اصفهان در خصوص رویکرد دولت ایران در موقعیت فعلی گفت: دولت و حکومت باید راهکارهای ارتباطی بهتری برای تعامل با دنیا پیدا کنند و مانند همه کشورهای دیگر، منافع ملی را در بر هر چیزی ترجیح بدهند. دولت باید به سوی راهبردها و روشهایی برود که بتواند مخاطرات عرصه سیاست خارجی را به حداقل برساند.
حجتی افزود: دولتمردان ضمن اینکه به حفظ عزت و اقتدار کشور توجه می کنند، باید با انجام اقدامات سازنده و آینده نگری به فکر تأمین و رعایت منافع کلی کشور باشند.
وی تصریح کرد: زمانی که کشور در عرصه بین المللی با چنین مشکلاتی مواجه می شود، مردم دچار آسیب می شوند، وقتی سرمایه گذاری خارجی نباشد، وقتی نتوانیم روابط مالی درستی با بانکها و کشورهای دیگر برقرار کنیم، اقتصاد کشور دچار مشکل می شود، ممکن است دولت مایحتاج عمومی را برای مدتی تهیه کرده باشد، اما به هر حال وضعیت رکود به وجود می آید و این رکود اقتصادی گریبان مردم را خواهند گرفت، مردم هم که از حکومت جدا نیستند و مشکل آنها مشکل دولت و حکومت است.
دولتمردان مراقب آستانه تحمل مردم باشند
حجتی خاطر نشان کرد: حکومتها برای مردم به وجود می آیند و بنابراین باید مسیر سیاست گذاری کشور طوری باشد که مردم کمترین آسیب را ببینند و اقتصاد هم حالت ایستا پیدا نکند و این هم امکان پذیر نیست جز در ارتباط با کشورهای دیگر.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: در عرصه روابط بین الملل کنونی، کشورهای دیگر ضمن اینکه گاهی اوقات از یکدیگر انتقادهای شدیدی هم دارند، اما به خاطر منافعشان باهم تعاملات تجاری هم دارند؛مثلا چین در روابطش با آمریکا، استقلال خود را حفظ می کند، انتقادهای شدیدی هم به دولت آمریکا دارد، اما در عین حال ارتباطات تجاری هم با این کشور دارد، با کشورهای دیگر هم به همین ترتیب.
سخنگوی شورای اصلاح طلبان استان اصفهان در پاسخ به این سؤال که مردم و جامعه در این موقعیت باید چه بکنند؟، گفت: مردم ایران همیشه مسیر قناعت، صبر و تحمل را برگزیده اند، در حقیقت مردمی که خودشان صاحبان اصلی انقلاب اسلامی هستند، انقلاب را برپا کردند و به دست مسئولان مملکت سپردند تا آن را اداره کنند.
وی افزود: در شرایط کنونی ممکن است مردم از شرایط موجود، محرکهای خارجی و جاهای دیگر اثرات منفی بگیرند و دچار حالت عصبیت شوند، اما مردم ایران همیشه صبور بودهاند و رعایت مشکلاتی که برای دولت و حکومت به وجود آمده را کرده اند، هر چند این تحمل هم یک آستانهای دارد و دولتمردان باید توجه داشته باشند که این صبر و تحمل مردم دچار آسیب نشود.
نظر شما