به گزارش ایمنا مبتلایان به سنگ کلیه معمولاً دورههای درد شدید، پیچشی و متناوبی را تحمل میکنند که ابتدا در ناحیه پهلوها، پشت و در قسمت پایین دندهها، شروع شده و بهتدریج به سمت کشاله ران و ناحیه تناسلی کشیده میشود.
این درد طاقتفرسا با دفع سنگ، متوقف میشود، اما موضوع مهم این است که تا وقتی سنگ، مسیر ادراری را دچار انسداد نکند، سنگ کلیه میتواند بدون علامت باشد، بدین معنی که ممکن است بسیاری از افراد دارای سنگ کلیه، از آن بیخبر باشند. همچنین ممکن است سنگهای کلیوی بهصورت دورهای به وجود آمده، دفع شوند و سپس سنگهای جدیدی تشکیل شوند.
این سنگها مواد معدنی کریستالی سختی هستند که وقتی ادرار بیش از حد غلیظ شود، در کلیهها تشکیل میشوند. اما فاکتورهای مهم در ابتلا به سنگهای کلیوی چیست و طب سنتی چه روشی برای درمان آن دارد؟
چه عواملی باعث ابتلا به سنگ کلیه میشوند؟
یکی از فاکتورهای مهم در ابتلا به سنگ کلیه، کمتحرکی است. این عامل بهویژه در میان بیماران دچار ضایعات نخاعی که دچار بیحرکتی شدید هستند باعث افزایش برداشت کلسیم از استخوانها شده، از یک طرف پوکی استخوان را در پی دارد و از طرف دیگر کلسیم اضافه وارد خون شده، سطح کلسیم ادرار را افزایش میدهد و زمینهساز سنگ کلیه میشود.
از دیگر عواملی که باعث ابتلا به سنگ کلیه میشوند، مشکلات تغذیهای است. برای مثال مصرف نمک زیاد در وعدههای غذایی باعث افزایش دفع ادراری کلسیم میشود. همچنین مصرف زیاد پروتئینهای حیوانی مانند انواع گوشت، لبنیات و تخممرغ، احتمال ابتلا به سنگ کلسیمی و اسید اوریکی را افزایش میدهد.
یبوست نیز یکی از مهمترین دلایل شیوع سنگهای کلیوی است که زیاد به آن توجه نمیشود. کم شدن حجم ادرار و مصرف اندک میوهها و سبزیجات از دیگر عواملی هستند که نقش مهمی در شکلگیری سنگهای کلیوی دارند.
دستورات غذایی طب سنتی برای پیشگیری از سنگهای کلیوی
- برای پیشگیری از سنگ کلیه توصیه میشود افراد مصرف پروتئینهای حیوانی را به حداقل مورد نیاز کاهش دهند.
- ضعف در کارکرد معده، میتواند سبب بروز سنگ کلیه شود. بنابراین به افراد توصیه میشود چنانچه دچار نفخ، درد یا سوزش معده، ترش کردن، احساس سنگینی معده بعد از صرف غذا و ...هستند، نسبت به درمان آن اقدام کنند.
- جویدن بیشتر غذا، احتمال ایجاد سنگهای کلیوی را کاهش میدهد. به همین جهت برای پیشگیری از این بیماری افراد باید مواد غذایی را خوب بجوند.
- پیشنهاد میشود که افراد مصرف نمک را کاهش داده و ترجیحاً به جای استفاده از نمکهای تصفیه شده، نمک دریا یا نمک معدنی مصرف کنند.
- افراد باید مصرف میوهها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود افزایش دهند.
- از آنجا که در بسیاری از مواقع، تنها با درمان یبوست، سنگ کلیه بیمار هم درمان میشود، به افراد توصیه میشود نسبت به درمان یبوست اقدام کنند.
درمان سنگ کلیه با طب سنتی
یکی از روشهای مؤثر برای درمان سنگهای کلیوی ترکیب سیاهدانه و عسل است. به افرادی که از سنگهای کلیوی رنج میبرند توصیه میشود ۱۰۰ گرم سیاهدانه را آسیاب کرده و با یک کیلو عسل مخلوط کنند. سپس برای مدت دو تا سه ماه هر روز سه قاشق چایخوری از این معجون میل کنند. جالب است بدانید که این ترکیب شگفتانگیز مانند یک سنگشکن قوی عمل میکند و علاوه بر آن نقش مهمی در باز کردن رگهای بسته قلب و تنظیم فشار خون دارد.
از دیگر توصیههای طب سنتی برای درمان سنگ کلیه مصرف ترب سیاه است. بهمنظور پیشگیری از نفخ معده و طعم نامطلوب، افراد میتوانند آب ترب سیاه را با عسل شیرین کنند و روزی دو تا سه استکان از آن را مصرف کنند. از دیگر داروهای گیاهی مؤثر برای درمان سنگ کلیه میتوان به کاکل ذرت، دم گیلاس و آلبالو، خارخسک، خارشتر، تخم کاسنی، عناب، تخم و پوست هندوانه و ...اشاره کرد. این داروها را میتوان به شیوههای گوناگون مانند جوشاندن یا دم کردن استفاده کرد.
نظر شما