پافشاری بر اجرای طرح بن- بروجن چیزی جز لجبازی نیست/پیشنهاد تهاتر آبی

نماینده مردم اصفهان گفت: حوضه آبی بروجن می‌تواند نیازهای خود را با هزینه بسیار کمتر از منابعی همچون سبزکوه، فرادنبه و کارون چهار تأمین کند، از این رو این نوعی لجبازی است که این همه منابع را کنار بگذارند و اصرار داشته باشند با اجرای طرح بن-بروجن، از حوضه زاینده‌رود آب بردارند.

حیدرعلی عابدی با اشاره به اصرار برخی برای اجرای طرح انتقال آب بن- بروجن و تغییر شکل طرح بهشت‌آباد به خبرنگار ایمنا گفت: طرح بن- بروجن به چند دلیل اشکالات فنی دارد؛ اشکال اول این است که منطقی نیست؛ یعنی از نظر منطق هیچ وقت آب را از یک حوضه به حوضه دیگر منتقل نمی‌کنند که بعد دوباره به حوضه اولیه برگردانند.

وی تصریح کرد: زمانی به دلیل پیش‌بینی نیازهای زاینده‌رود از یک ارتفاعی به زحمت تونل زدند و آب را به زاینده‌رود آوردند، اما حالا بحث جدیدی تحت عنوان بن- بروجن را مطرح کرده‌اند که دوباره آب را از حوضه زاینده‌رود برگردانند و بالا ببرند، این منطقی نیست.

معادل یک سوم برق سد زاینده‌رود باید هزینه طرح بن- بروجن شود

نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: مسئله دوم این است که از نظر صرفه‌جویی مقرون به صرفه نیست؛ چرا که بر اساس این طرح آب باید حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر وارونه برود و ۵۰۰ متر ارتفاع می‌گیرد، برای انجام این کار سه پمپ و درمجموع به اندازه یک سوم برق سد زاینده‌رود باید هزینه بشود فقط برای اینکه آب به بروجن منتقل شود.

عابدی خاطرنشان کرد: نکته سوم این است که بروجن می‌تواند به‌راحتی از قسمت سبز کوه و فرادنبه آب مورد نیاز خود را تأمین کند، یعنی بدون اینکه هزینه‌ای بدهند با یک تونل ۱۰، ۱۵ کیلومتری می‌توانند به‌صورت مداوم آب داشته باشند.

وی افزود: چهارم اینکه می‌توانند همین آب را و نیازهای بیشتر از این را از کارون چهار برداشت کنند که در حال حاضر دارای آب مازاد هم هست و ممکن است از نظر ذخیره آب دچار مشکلاتی هم بشود، از این رو این نوعی لجبازی است که این همه منابع را کنار بگذارند و اصرار داشته باشند از حوضه زاینده‌رود آب‌ بردارند.

این نماینده اصفهان خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است که در اولین بند دهمین مصوبه شورای عالی آب از تاریخ دی‌ماه ۹۲ هر نوع بارگذاری جدید روی زاینده‌رود ممنوع است و این ممنوعیت شامل این طرح‌ها هم می‌شود؛ باز بر اساس بند سوم سیزدهمین مصوبه شورای عالی آب رودخانه طبیعی و تونل اول متعلق به کشاورزان اصفهانی است و بر این اساس چنین طرح‌هایی، دست‌اندازی به حقابه کشاورزان اصفهانی است.

نقشه پنهانی بن-بروجن صنعت است نه آب شرب

عابدی با اشاره به مصاحبه اخیر رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با ایسنا (یکشنبه-۲۲مهر) در خصوص لزوم افتتاح طرح بن- بروجن برای استفاده در صنعت این استان، افزود: تا پیش از این برخی از طرفداران بن-بروجن ادعا می‌کردند آب شرب اولویت دارد و ما همیشه می‌گفتیم این بهانه آنها است تا آب زاینده‌رود را برای صنعت بردارند و مصرف کنند.

وی تصریح کرد: مصاحبه‌ای که اخیراً رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال بختیاری انجام داده، به راحتی نقشه پنهانی آنها  را آشکار و مشخص می‌کند که قصد آنها این است که آب را از حوضه زاینده‌رود برای رونق صنایع استان چهارمحال و بختیاری بردارند، این در حالی است که با اجرای این پروژه اصفهان به سمت نابودی کامل خواهد رفت.

کشاورزان اصفهان در تحصن هستند

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ و ۹۷ ، ۲۲۰ روستای شرق اصفهان قطره‌ای آب دریافت نکردند و کشاورزان هیچ نوع درآمدی نداشتند و  بخشی از آنها هم اکنون در حال تحصن هستند، باغ‌های نجف‌آباد، خمینی‌شهر و برخوار اکثراً در سال ۹۷ به علت نبودن آب خشک شد، این در حالی است که تمام کوه‌های چهارمحال و بختیاری از شمال هم سرسبزتر شده است.

وی تصریح کرد: چنین وضعیتی در کوه‌های چهارمحال به خاطر این است که آب را از آن منطقه برمی‌دارند، آبی که از نظر شرعی حقابه مردم اصفهان است؛ فقهای شورای نگهبان قانون اساسی هم‌ رأی دادند که حفظ حقابه شرعی به عهده همه است.

فعلاً هیچ مجوز شرعی و قانونی برای برداشت آب از زاینده‌رود وجود ندارد

عابدی افزود: نکته مهم دیگر اینکه در نهایت بر اساس بند چهارم سیزدهمین مصوبه شورای عالی آب این طرح (بن-بروجن) و همه طرح‌های برداشت آب از حوزه زاینده‌رود باید بعد از اتمام تونل سوم و بهشت‌آباد اتفاق می‌افتاد و هنوز تونل سوم تکمیل نشده و طرح بهشت‌آباد به حالت تعطیل است؛ بنابراین هیچ مجوز شرعی و قانونی برای برداشت آب در این زمان برای هیچ کدام از این طرح‌ها وجود ندارد.

وی در رابطه با خبرهایی که در مورد منتفی شدن طرح بهشت‌آباد یا تغییر شکل آن از تونل به لوله‌گذاری مطرح شده نیز گفت: به نظر من چه لوله بگذارند و چه منتفی باشد هر دو یک نتیجه را دارد چون نیاز آبی اصفهان با لوله رفع نخواهد شد یعنی همان طرح غلطی است که در حال حاضر برای بن- بروجن انجام می‌دهند و در آن به نیازهای آبی اصفهان توجه نشده است.

به وزارت نیرو پیشنهاد «تهاتر آبی» داده‌ام

عابدی خاطرنشان کرد: من برای رفع این مشکلات به وزارت نیرو پیشنهاد «تهاتر آبی» داده‌ام، یعنی به جای اینکه ما از خلیج فارس آب بیاوریم و شیرین کنیم، می‌توانیم از منطقه فاو در حدی که مورد نیاز خوزستان هست، از آب شیرین کن استفاده کنند و به صنعت خوزستان بدهند و ما به ازای آن را از سرشاخه‌های کارون به اصفهان بدهند. به این ترتیب با کمترین هزینه یک تهاتر آبی انجام می‌شود و مشکلات کمتری را هم به دنبال دارد. 

نماینده مردم اصفهان گفت: در حال حاضر مصرف آب اصفهان افزایش نیافته و منابع آبی اصفهان تأمین‌کننده نیازهای آن هست، منتها به قول قدیمی‌ها «مشک ما سوراخ شده» و هر چه آب می‌آید به دست اصفهانی‌ها نمی‌رسد.

وی افزود: درخواست ما از وزارت نیرو این است که سوراخ‌های این مشک را ترمیم کند، انضباط و مدیریت بر حوضه زاینده‌رود را افزایش دهد و از برداشت‌های بی‌رویه و خلاف قانون از این رودخانه جلوگیری کند.

کد خبر 356257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.