حذف تعرفه واردات ابریشم تسهیل گر رونق فرش دستباف است

نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان گفت: حذف تعرفه واردات ابریشم نه تنها از قاچاق این کالا جلوگیری می کند بلکه سبب کاهش قیمت آن، اشتغال بافنده، تولید بیشتر و صادرات می شود.

سعید عصاچی در گفتگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه با وجود درخواست های مکرر برای حذف تعرفه، نه تنها کاهشی رخ نداده بلکه از ۱۵ درصد به ۲۶ درصد نیز افزایش یافته است، اظهار کرد: به عبارتی اشتغال زایی و تولید با این افزایش تعرفه واردات از بین رفته است.

وی افزود: وقتی  برای وارد کردن نخ  ۷۰ دلاری از چین ۲۶ درصد تعرفه پرداخت می شود حدود ۶ میلیون تومان برای یک فرش دستباف ۶ متری فقط تعرفه گمرکی هزینه شده است و با این حساب فرش تولید شده باید به قیمتی فروخته شود که در برگیرنده تمام هزینه های تولید باشد اما وقتی بازاری وجود ندارد پس مجبوریم تولید نکنیم.

عصاچی اضافه کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه تولیدکنندگان ما به نرخ دلار آزاد مواد اولیه را تهیه می کنند در حقیقت برای هر کیلو ابریشم، ۳۰۰ هزار تومان تعرفه گمرکی پرداخت می شود در حالی که در سال گذشته ابریشم کیلویی ۳۰۰ هزار تومان بود، امسال به یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان افزایش یافته که در صورت ادامه این روند بی شک در کمتر از یک‌سال تولید فرش دستباف اصفهان  به صفر می سد.

کاهش ۵۰ درصدی تولید فرش دستباف در استان اصفهان

نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان از کاهش ۵۰ درصدی تولید فرش دستباف در این استان خبر داد و گفت: حدود نیمی از تولیدکنندگان فرش دستباف کارگاه ها را تعطیل کرده اند.

وی افزود: گرانی ارز آزاد و بالا بودن تعرفه واردات سبب شده کارفرمایان بیشترین هزینه را برای تهیه مواد اولیه اختصاص دهند و به دلیل افزایش چشمگیر قیمت فرش و نبود خریدار، کارفرما توان افزایش دستمزد کارگران را ندارد.

عصاچی با بیان اینکه در سال‌جاری نرخ پشم و ابریشم از سه تا پنج برابر افزایش یافته است، افزود: افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه ها نسبت به بازار فروش بیشتر است و صرفه اقتصادی ندارد بنابراین بیشتر تولیدکنندگان فرش، کارگاه ها را تعطیل کردند.  

نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان با ابراز ناراحتی از تعطیل شدن تعداد زیادی از کارگاه های فرش گفت: در استان اصفهان بیش از ۲۸۰ هزار نفر بافنده داشتیم و حدود ۵۰۰ هزار نفر از این طریق کسب روزی می کردند اما با ادامه این روند احتمال دارد تا پایان سال همه این افراد بیکار شوند.

عصاچی افزود : صادرات در یک مقطعی با این شرایط مناسب بود اما در دراز مدت صادرات هم کاهش می یابد چرا که پیمان ارزی تعیین کردند  و صادر کننده  فرش باید در طول هفت ماه درآمد حاصل از فروش را با نرخ ارز ثانویه به سامانه نیما واریز کند.

 نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان اظهار کرد: حذف تعرفه گمرکی و تخصیص ارز دولتی برای واردات ابریشم، حذف زمانبدی صادرات فرش و بازگرداندن درآمد فروش آن و جلوگیری از صادرات پشم تولید داخلی می تواند راهکاری برای برون‌رفت از رکود بازار فرش ایرانی باشد و این خواسته و مطالبه تولیدکنندگان فرش است.

کد خبر 355018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.