جانبازان پس از جنگ

نشست بررسی مشکلات جانبازان دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم با موضوع " جانبازان پس از جنگ" به میزبانی خبرگزاری ایمنا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، این میزگرد که با حضور داریوش وکیلی مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان، ابراهیم یزدی مشاور استاندار و مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری اصفهان، حمید طالبی مشاور شهردار اصفهان در امور ایثارگران و یکی از جانبازان مدافع حرم برگزار شد به بررسی مشکلات و پیگیری مطالبات جانبازان سرافزار پرداخت؛  آنچه در ذیل می خوانید مشروح این میزگرد است.

مسئولان ارایه خدمات به جانبازان را تسهیل کنند

داریوش وکیلی در این میزگرد، با بیان اینکه در استان اصفهان ۵۰ هزار جانباز سرافراز وجود دارد، اظهار کرد: جانباز به کسی گفته می‌شود که در راه ارزش های والای دفاع مقدس جان خود را به خطر انداخته و در این راه نقش آفرینی کرده باشند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران اصفهان با بیان اینکه مسئولان ارایه خدمات به جانبازان را تسهیل کنند، تصریح کرد: بنیاد شهید نه تنها با جانبازان در تضاد نیست بلکه خدمت گذار و پاسخگوی نیازهای آنها است.

وی افزود: بعضی از قوانین جامع ایثارگران همچون هزینه تحصیل جانبازان زیر ۲۵ درصد اجرا نمی شود، البته محدودیت‌های مالی و تحریم‌ها نیز می تواند از جمله عوامل اجرا نشدن این قوانین باشد.

وکیلی ادامه داد: در قوانین آمده است که ایثارگران و جانبازانی که مدرک لیسانس دارند و از سنوات خود استفاده نکرده‌اند، می‌توانند تا ۲۵ سال مشغول به کار شوند، اما در این زمینه با دستگاه‌های دیگر کم و بیش در کنش هستیم.

وی با اشاره به ارایه خدمات درمانی به جانبازان گفت: اولویت ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران برای خدمات رسانی به جانبازان، درمان آنها است که در تلاش هستیم با فراهم کردن شرایط، جانبازان از خدمات بیمه و بیمه تکمیلی بهره مند شوند.

وکیلی با بیان اینکه بیمه تکمیلی ایثارگران سطح گسترده‌ای را پوشش می‌دهد به طوری که ۳۰۰ هزار نفر ایثارگر تحت پوشش بیمه‌ قرار دارند، افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران از اعتبارات خود برای ارائه خدمات بیمه نیز استفاده کرده و به جانبازان خدمت‌رسانی می‌کند و اگر برای ایثارگران و جانبازان، بیمه تکمیلی در دسترس نباشد، بنیاد هزینه این کار را تقبل می‌کند.

وی ادامه داد: جانبازان می‌توانند برای دریافت داروی خارجی و خاص خود به مراکز مربوطه مراجعه کنند و از تسهیلات برخوردار شوند؛ اما در زمینه اجرای قانونی مبنی بر پرداخت صد در صد هزینه‌های درمانی جانبازان توسط بیمه باید گفت که این موضوع تنها یک قانون است، اما در عمل چیز دیگری اجرا می شود، مثلا در زمینه دندان‌پزشکی به دلیل هزینه‌های بسیار بالا بنیاد شهید با محدودیت منابع مالی روبه رو است و هزینه‌ها به طور کامل پرداخت نمی‌شود.

طرح پایش سلامت جانبازان برگزار می شود

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران اصفهان با اشاره به ارائه خدمات درمانی به جانبازان اعصاب و روان گفت: همسران جانبازان اعصاب و روان بسیار زحمت می‌کشند و باید گفت زندگی با این جانبازان سخت است و اگر داروی آنها به موقع تأمین نشود آرامش از جانباز و خانواده وی سلب می شود به همین دلیل تأمین آرامش آنها اهمیت زیادی دارد.

وکیلی افزود: طرح پایش سلامت جانبازان اعصاب و روان، در شمال کشور انجام می‌شود و برای خانواده‌های آنها اردوهای یک روزه مددکاران و طرح سپاس برای حمایت از خود جانبازان در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به قطع شدن ارتباط مددکاران با خانواده ایثارگران گفت: تاکنون این ارتباط قطع نشده؛ البته بودجه و اعتبار خوبی وجود دارد و اگر مددکاری اظهار کرده که به خاطر بودجه کم نمی‌تواند به دیدار خانواده ایثارگران برود، اتفاقی نادر است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران اصفهان با بیان اینکه سه نوع خدمات درمانی برای جانبازان وجود دارد؛ گفت: این سه دسته شامل مراجعه جانباز بیمار با دفترچه بیمه، خدمات مکملی که در کنار خدمات دفترچه بیمه قرار می‌گیرد و خدماتی که بنیاد شهید و امور ایثارگران ارائه می‌کند مثل تجهیزات پزشکی که در این دو نوع بیمه وجود ندارد و بنیاد هزینه‌های آن را تأمین خواهد کرد.

وکیلی با بیان اینکه تأمین هزینه‌های درمانی ایثارگران نیروهای مسلح به عهده خود این سازمان است؛ اظهار کرد: برخی ایثارگران به دلیل ناآگاهی از خدمات بیمه بهره‌مند نمی‌شوند در حالی که بسیاری از بیمارستان‌های شهر و داروخانه‌ها خدمات خود را به ایثارگران بر اساس بیمه آنها ارائه می‌کنند؛ و امروز می‌توان حداقل ۲۰ داروخانه را نام برد که با بنیاد جانبازان قرارداد دارند.

وی در رابطه با پراکندگی مراکز خدمات درمانی به جانبازان در شهر گفت: مراکز خدمات درمانی جانبازان به خوبی در شهر جانمایی شده و جانبازان می توانند به این مراکز مراجعه کنند و هزینه پرداخت شده را به بیمه مورد نظر مانند بیمه دی ارجاع دهند؛ به عنوان نمونه جانبازان می‌توانند برای دریافت دارو به داروخانه‌های طرف قرارداد بنیاد شهید، مراجعه و سپس فاکتور هزینه پرداختی را به بیمه دی ارسال کند.

بنیاد شهید و سپاه در امور جانبازان کاملا هماهنگ هستند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران اصفهان در خصوص ارتباط سپاه و بنیاد شهید در ارائه خدمات به جانبازان گفت: بنیاد شهید و سپاه هم‌افزایی دارند و هیچ تفاوتی میان بنیاد و سپاه نیست.

وی در رابطه با اختصاص درصد جانبازی اظهار کرد: در قانون برنامه ششم آمده که با تأیید یگان اعزام کننده برای هر جانبازی دست‌کم پنج درصد جانبازی در نظر گرفته شود حتی اگر مدارک بالینی نداشته باشد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران اصفهان در رابطه با خدمات بنیاد شهید به جانبازان و ایثارگران گفت: خدمت‌رسانی بنیاد به جانبازان در همه شهرهای کشور یکسان است و در این مورد میان جامعه ایثارگری تهران، سیستان و بلوچستان، اصفهان و شهرهای دیگر کشور هیچ تفاوتی وجود ندارد.

وی اظهار امیدواری کرد: در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب، خدمات‌رسانی به جامعه ایثارگران و جانبازان سریع‌تر صورت گیرد، البته از همه درخواست داریم اگر در جایی بی‌توفیق بوده‌ایم و غفلت کرده‌ایم همه کمک کنند تا مشکلات را رفع کنیم.

اصفهان در اجرای قوانین ایثارگری پیش قدم بوده است

همچنین ابراهیم یزدی در ادامه این میزگرد،با بیان اینکه اگر ایثار و فداکاری نبود پیروزی نصیب ما نمی شد، اظهار کرد: جانباز، شهید و آزاده هرکدام تعریف مشخصی در قانون دارند که برگرفته از آیات قران است؛ هریک از اینها در راه دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی و نیز در جنگ تحمیلی آسیب دیده اند و یا اسیر شدند.

وی با بیان اینکه جانبازان استان اصفهان حدود ۵۰ هزار نفر با درصدهای مختلف هستند، افزود: بیش از ۱۲۰۰ جانباز بالای ۷۰ درصد داریم؛ میزان درصدها بر اساس میزان آسیب و از کار افتادگی تعیین می‌شود.

مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری اصفهان خاطر نشان کرد: با وجودی که این جانبازان با نگاه ارزشی خود قدم در این راه گذاشتند، اما مسئولان موظف هستند که تسهیلات و شرایطی را برای آنها فراهم کنند.

یزدی با اشاره به تغییرات در قانون ایثارگران افزود: اصفهان در امور و اجرای قوانین ایثارگری پیش قدم بوده است، اما قوانین ایثارگری باید به درستی تعریف شود تا برداشت های متفاوتی نشود و برای اجرا همیشه روی میز قرار گیرد.

وی با بیان اینکه آگاهی از امور ایثارگران خیلی کم است، گفت: این چنین برنامه‌ها و پیگیری رسانه‌ها باعث می‌شود قوانین مرتبط با ایثارگران مغفول نماند و مرتب برای اجرایی شدن آن به مسئولان گوشزد شود.

مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری اصفهان افزود: تنها  سه یا چهار استان دارای بیمارستان تخصصی روانی هستند که یکی از آنها اصفهان است و خدمات ویژه‌ای به جانبازان استان و سایر استان ها ارایه می‌دهد؛ همچنین دیدار از جانبازان وظیفه همگان است، اما باز هم کافی نیست.

وی با اشاره به دیدار از جانباز ۷۰ درصد شیمیایی با حضور معاون استاندار گفت: این جانباز به خاطر دست خالی رفتن ما، تشکر کرد چراکه برای آنها دیدار و سر زدن مسئولان بسیار ارزشمند است.

یزدی با بیان اینکه اگر قوانین ایثارگری اجرا شود، بسیاری از مشکلات آنها رفع می شود، گفت: در قانون گذاری‌ها جلسات تخصصی با مسئولان ذی ربط گذاشته می‌شود، اما چون دولت در برنامه ششم توسعه برنامه جدیدی در این زمینه نداشت، هر کمیسیون برای خود قوانین خاصی را وضع کرد.

وی یادآور شد:جامعه ما نیاز به ایثار و ایثارگر دارد،  اگر به جانبازان کم توجهی شود، ایثار و فداکاری هم در جامعه کم خواهد شد در حالی که ما به چنین افرادی بیشتر نیازمند هستیم.

مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری اصفهان در خصوص مناسب سازی معابر برای جانبازان و معلولان، خاطر نشان کرد: با وجودی که اصفهان نمره بالایی در زمینه مناسب سازی ندارد، کمیته مناسب سازی با همکاری شهرداری و استانداری و سایر دستگاه ها تشکیل  و یک بررسی کلی از دستگاه ها انجام شد که موضوع مناسب سازی در مدیدیت شهری و نظام مهندسی همیشه در نظر گرفته شود.

یزدی با اشاره به لزوم نگاه جبروتی به ایثارگران و جانبازان ادامه داد: این قشر با اینکه کم توقع هستند باید بسیار مورد تکریم و احترام قرار گیرند؛ اجرای قوانین ایثارگری وظیفه همه آحاد و مردم است و رفع دغدغه ایثارگران باید در اولویت کار دستگاه‌ها باشد.

به دنبال رایگان کردن حمل نقل عمومی برای جانبازان هستیم

در ادامه این نشست حمید طالبی ضمن تبریک هفته دفاع مقدس اظهار کرد: طبق تعریفی که در قانون آمده، جانباز کسی است که سلامتی خود را در راه دفاع و اعتلای جمهوری اسلامی و استقلال و تمامیت ارضی کشور از دست داده است.

وی افزود: ایثارگران و جانبازان جزئی از جامعه هستند و جایگاهی با ارزش و قابل احترام در بین مردم دارند، مسئولان استان و کشور نیز باید به این عزیزان احترام بگذارند و به امور آن‌ها طبق قانون رسیدگی کنند، اما متاسفانه به بسیاری از قوانین جانبازان عمل نمی‌شود و امور آن‌ها مغفول مانده است.

مشاور شهردار اصفهان در امور ایثارگران و جانبازان ادامه داد: در شهرداری تلاش کردیم، قوانین مربوط به جامعه ایثارگری در بدنه شهرداری و سازمان‌های مرتبط با این نهاد بررسی و به درستی رسیدگی شود.

طالبی در خصوص مناسب سازی فضاهای شهری گفت: برای حضور جانبازان و معلولان در شهر باید حمل و نقل مناسب سازی شود و با استفاده از کارت جانبازی رایگان باشد. دولت موظف است در این زمینه اعتبارات لازم را فراهم کند، اما این اقدام هنوز انجام نشده است.

وی  گفت: سیستم حمل و نقل شهری برای جانبازان و معلولان به دلیل بار مالی در شهر اصفهان اجرا نشده است، در این زمینه با شهردار اصفهان صحبت هایی انجام شده است  که بر این اساس لایحه ای به شورای شهر ارجاع شده تا مجوز لازم در این زمینه صادر شود و حمل و نقل رایگان برای جانبازان و ایثارگران  به عنوان یک دستاورد در هفته دفاع مقدس معرفی شود. 

وی با بیان اینکه خدمات رایگان صدور پروانه برای جانبازان در قانون پیش بینی شده است،  گفت: برای یک بار صدور پروانه ساختمان عوارض شهری و نصب کنتور برق ، فاضلاب و آب به صورت رایگان است، اما برای مرتبه دوم این تسهیلات به جانبازان داده نمی شود، البته این مورد در قانون پیش بینی شده، اما به دلیل بار مالی اجرا نمی شود.  

طالبی افزود:  در حدود هفت سال است که شورای شهر مصوبه ای را ارائه داده که بر مبنای آن شش میلیون سقف تخصیص برای جانبازان ، ایثارگران و آزادگان برای صدور پروانه ساختمانی در نظر گرفته شده و ممکن است از این سقف جانباز پنج درصد یا 10 درصد کمتر استفاده کند، بنابراین در حال حاضر به جای اجرای قانون  به دلیل محدودیت مالی مصوبه شورا در حال اجرا است.

مشاور شهردار اصفهان در امور ایثارگران و جانبازان با بیان اینکه دستورالعمل‌هایی برای تردد آسان جانبازان ویلچرنشین در شهر تدوین و تصویب شده است، گفت: به منظور مناسب سازی فضاهای شهری برای تردد روان جانبازان و معلولان ۳۹ هزار میلیارد ریال افزایش بودجه داشته‌ایم، اما امسال با کمبود اعتبارات مواجه هستیم.

طالبی خاطرنشان کرد: ستاد مناسب سازی شهر با مشاوری مخصوص که خود یک جانباز ویلچرنشین است در شهرداری تشکیل شده تا معابر شهر با توجه به شرایط جانبازان و معلولان به خوبی مناسب سازی شود.

وی با تاکید بر اینکه تکریم جانبازان وظیفه تک تک ما است، اظهار امیدواری کرد: در راه خدمت به جانبازان قدمی صادقانه برداشته شود؛ مدیریت شهری تمام تلاش خود را برای مناسب سازی شهر و تردد آسان معلولان به کار گرفته؛ شهردار اصفهان نیز خود جانباز است و همواره با روی گشاده از تلاش‌ها برای اصلاح امور جانبازان استقبال می‌کند.

مسائل بیمه ای یکی از مشکلات اصلی جانبازان است

در ادامه این میزگرد نیز ابوالقاسم زهیری جانباز 50 درصد مدافع حرم در زمینه برخی مشکلات جانبازان گفت: بنا بر فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اقدام صحیح و سریع خدمت‌رسانی به جانبازان و ایثارگران، به این دلیل که تشکیل کمیسیون و پرونده برای جانبازان مراحل طولانی را طی می‌کند بهتر است برای ارائه تسهیلات به خصوص تسهیلات درمانی به مجروحان، به طور علی‌الحساب پرونده‌ای تشکیل شود تا خدمات لازم و ضروری هرچه سریع‌تر به بیمار برسد؛ چراکه نوشدارو پس از مرگ سهراب فایده‌ای ندارد.

این جانباز مدافع حرم افزود: یکی از مشکلات جانبازان به خصوص جانبازان نیروهای مسلح بیمه آنهاست که بهتر است در این رابطه هماهنگی لازم میان ادارات و ارگان‌ها مانند سپاه و بنیاد شهید برقرار شود؛ از سوی دیگر بیمه دی در مراکز شهرها با مشکلات کمتری مواجه‌اند اما در روستاها اینگونه نیست و شعبه‌های آنها کم هستند و پیشنهاد می‌شود بیمه دی با بیمه نیروهای مسلح هماهنگی لازم را داشته باشد تا دسترسی جانبازان به خدمات بهتر شود.

وی در رابطه با ارائه خدمات در خرید خودرو گفت: یکی دیگر ز مشکلات جانبازان خرید خودرو است که دست جانبازا را در پوست گردو نگه داشته است؛ این در حالی است که سال گذشته قرار بر این بوده که خدماتی در این خصوص به آنها داده شود اما به هر دلیلی این اتفاق نیفتاده و سال جاری نیز به خاطر تورم و مشکلات مالی که بنیاد اظهار دارد به دولت بدهکار است این مشکل برطرف نمی‌شود.   

وی با توجه به خدماتی که ارگان‌ها به جانبازان می‌دهند اظهار کرد: وجود برخی مشکلات در روند خدمت‌رسانی به جامعه ایثارگران و جانبازان و یا نبود خدمت‌رسانی سبب ایجاد نوعی بدنامی برای جانبازان می‌شود؛ چراکه عوام مردم تصور می‌کنند آنها خدمات بسیاری از ارگان‌ها می‌گیرند در حالی که از بطن کار بی‌خبرند.

کد خبر 354204

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مصطفی رنجبر ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
    0 0
    باتشکر از مسولین محترم پس تکلیف سربازان جانباز چی میشه ایا اونا برای دفاع از ارزشهای انقلاب نقص عصو نشده اند