شکوه مساجد، ارمغان درک اندیشه های جوانان

تیران-درک اندیشه ها و نیازهای جوانان و نوجوانان شکوه مسجد و پویایی برنامه ها در این مراکز دینی را به ارمغان می آورد.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان تیران و کرون، مسجد دارای کارکردهای زیاد و متنوعی است که بخشی زیادی از آن امروزه به فراموش سپرده شده، اما انجام اقدامات فرهنگی و هنری تشکل های مردم نهاد در این مراکز مقدس سبب احیاء کارکردها و رونق فعالیت های مساجد شده است.

حضور جوانان و نوجوانان در مساجد از عوامل جذابیت و پویایی مساجد به شمار می رود حال اگر این حضور تبدیل به مشارکت اجتماعی برای فعالیت های فرهنگی مسجد نیز منجر شود نه تنها بر زیبایی مسجد افزوده بلکه مایه مباهات و افتخار مردمان هر منطقه ای خواهد بود.

توجه به اندیشه های جوانان و نوجوانان در مساجد مولفه ای مهم و عمیقی است که شکوه و زیبایی برنامه های این مراکز دینی را رقم می زند، البته به هر میزانی که این قشر در مساجد اعتبار و احترام بیابند، جایگاه برنامه های مسجد نیز متناسب با توسعه فرهنگی، رونق و اعتبار می یابد.

کمبود روحانی سبب رکود فعالیت های فرهنگی در مساجد

حجت الاسلام حسن عباسی، رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تیران وکرون در گفت و گو با ایمنا اظهار کرد: بیش از ۷۰ مسجد در این شهرستان احداث شده که نیمی از این مساجد در طول سال با برپایی نماز جماعت و برگزاری برنامه های فرهنگی فعال است.

وی با اشاره به عدم برگزاری نماز جماعت در برخی از مساجد، افزود: تراکم مسجد در یک منطقه و کمبود روحانی منجر به رکود فعالیت فرهنگی و یا عدم اقامه نماز جماعت در این دسته از مساجد شده است.

رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تیران وکرون با بیان اینکه در برخی مساجد به دلیل عدم وجود روحانی نماز جماعت اقامه نمی شود، یادآور شد: در بعضی از مناسبت های سال از جمله ماه مبارک رمضان و ماه محرم برای اقامه نماز و بیان احکام و عقاید در این دسته مساجد، روحانی اعزام می شود.

وی به نقش تشکل های فرهنگی مساجد اشاره کرد و افزود: پویایی برنامه های مساجد به حضور جوانان و عضویت آن ها در تشکل های فرهنگی است که منجر به رونق و پویایی برنامه ها شده است.

نگرش های قدیمی جوانان را از مساجد دور می کند

اقبال صالحی، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تیران وکرون در گفت و گو با ایمنا با بیان اینکه ۵۴ کانون فرهنگی و هنری در مساجد این شهرستان راه اندازی شده، اظهار کرد: مدیریت کانون های مساجد با رویکرد جوانان و نوجوانان انجام می شود و چنین رویکردی موفقیت کانون ها را به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه نگرش های قدیمی، کلیشه ای و بی توجهی به نیازهای جوانان ونوجوانان در جذب به مسجد ناکارآمد است، تصریح کرد: برای رونق فعالیت های مساجد نیازمند توجه به توانمندی های جوانان و بهره گیری از ظرفیت های آن ها هستیم.

وی با بیان اینکه در بعضی از کانون های مساجد این شهرستان متناسب با اندیشه و توانمندی های آن ها فعالیت های خوبی در حال انجام است، افزود: کانون فرهنگی هنری امام حسن مجتبی(ع) تیران با بهره گیری از توان و ظرفیت جوانان و نوجوانان و توجه به نیازهای جامعه و نظرات نسل جوان فعالیت های شاخص و کارآمدی را به جای گذاشته است.

پیشگیری از گسترش پدیده های شوم اجتماعی با ظرفیت مساجد

امروز که پدیدهای شوم اجتماعی دغدغه هایی را برای جامعه ایجاد کرده ایجاد همبستگی و تلاش برای رفع پیشگیری و مبارزه با آن ها نیازمند عزم و مشارکت همگانی است و مساجد در این امرنقش اثرگذاری دارند.

سرهنگ علی صادقی، فرمانده انتظامی شهرستان تیران و کرون با بیان اینکه اعتیاد و طلاق دو معقوله مهم در حوزه آسیب های اجتماعی است، اظهار کرد: مساجد با برگزاری همایش، برگزاری مسابقات کتابخوانی، فعالیت های نمایشگاهی و اقدامات فرهنگی سعی در آگاه سازی نسبت به این موضوع داشته است.

وی افزود: پیشگیری از تصادفات و فرهنگ سازی ترافیک یکی از فعالیت اجتماعی کانون در حوزه پیشگیری از پدیده های شوم اجتماعی است که به عنوان طرح های شاخص کاهش تصادفات و این مراکز دینی با برگزاری کلاس های آموزشی می توانند در کاهش تصادفات موثر واقع شوند.

کد خبر 351523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.