رصدخانه فرهنگی، اجتماعی اصفهان الگوی کلانشهرها شود

قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی در بازدید از مرکز رصدخانه فرهنگی- اجتماعی اصفهان گفت: باید از تجربه رصدخانه فرهنگی، اجتماعی استان اصفهان در سایر کلانشهرهای کشور استفاده کرد. 

به گزارش ایمنا و به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، تقی رستم وندی در این بازدید اظهار کرد: قصد داریم اقدامات رصدخانه فرهنگی اجتماعی استان اصفهان را به سایر کلانشهرها تسری دهیم. 

وی تاکید کرد: دفاتر تسهیل گری و توسعه محلی در مناطق حاشیه ای در ۱۰ مرکز استان در حال تاسیس است، نخستین کار این دفاتر در سه ماهه اول تهیه اطلس یا نقشه از شاخص های فرهنگی اجتماعی محلات استان است که اطلاعات و داده های خوبی را به ما می دهد.  

ارایه تصویری صحیح از فضای فرهنگی اجتماعی شهر

معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان نیز در این بازدید با بیان اینکه هدف مرکز رصدخانه اجتماعی فرهنگی استان ارایه تصویری صحیح از فضای فرهنگی اجتماعی شهر است، اظهار کرد: فعالیت رصدخانه فرهنگی اجتماعی استان با معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری تجمیع شده تا هم افزایی صورت گرفته و بتوانیم از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم. 

بهروز ارباب شیرانی با بیان اینکه مدل رصد شهری در دنیا موضوعی جدید است، گفت: سازمان ملل می گوید باید دنیا را محله به محله ساخت که این نشان می دهد رویکرد محله محوری در دنیا موضوعی بسیار مهم است بنابراین در گام نخست مدل ها باید گرفته شده و با بومی سازی به شهرهای کشور تسری یابد. 

وی اظهار کرد: مهمترین هدف در رصد شهری ایجاد سازمان اجتماعی است و هیچ نهادی بهتر از شهرداری ها نمی تواند این کار را انجام دهد.

تحلیل واقع گرایانه و به هنگام از وضعیت فرهنگی اجتماعی اصفهان

مدیر رصدخانه فرهنگی اجتماعی استان نیز در این نشست با معرفی برنامه ها، اهداف و عملکرد این مرکز اظهار کرد: اردیبهشت ماه سال ۹۶ آغاز به کار رسمی رصدخانه با نگاه استانی کلید خورد و شهرداری برای دبیرخانه اجرایی رصدخانه مستعد دانسته شد. 

مصطفی نباتی نژاد با معرفی رصدخانه از سه منظر ساختاری، ماموریتی و عملکردی، تصریح کرد: ارکان رصدخانه در سطح شورای سیاست گذاری شورای فرهنگ عمومی استان است که ریاست آن امام جمعه، نایب رییس آن استاندار، مسوولیت دبیرخانه با اداره کل ارشاد و ریاست شورای برنامه ریزی این رصدخانه بر عهده شهردار اصفهان است. 

وی با اشاره به چشم انداز رصدخانه، ادامه داد: مرجع و چشم انداز رصدخانه تحلیل، پایش و پیش بینی واقع گرایانه و به هنگام از وضعیت فرهنگی اجتماعی استان اصفهان است که تمام زیرساخت های دانشی آن با حمایت شورای علمی پژوهشی رصدخانه تکمیل شده است.

نباتی نژاد تاکید کرد: فعالیت های محوری رصدخانه از بدو تولد تکمیل و تامین زیرساخت های مورد نیاز برای رصدخانه، طرح ریزی و اجرای پروژه های مرتبط با اهداف ‌تولید محصولات است که از جمله آن می توان به شناسنامه فرهنگی اجتماعی محلات و مناطق و شهر اشاره کرد. برای تک تک عناصر فرهنگی اجتماعی محلات شهر اصفهان در قالب یک مدل مفهومی جمع آوری داده صورت گرفته و آن را با فرآوری در قالب کتاب هایی برای هر یک از محلات منتشر کنیم.

وی گفت: شناسنامه فرهنگی اجتماعی،‌ تک نگاره های موضوعی، اطلس رویدادهای فرهنگی اجتماعی، سال نمای فرهنگی اجتماعی، جهان نمای فرهنگ(تحقیق و توسعه) و داده کاوی فرهنگی از جمله محصولات فرهنگی این رصدخانه است. 

کد خبر 351014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.