به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان برخوار، دبیر برگزاری جشنواره برداشت خربزه سین گفت: هدف از برگزاری این جشنواره، تجلیل از تلاش های کشاورزان و بررسی قدمت بیش از ۱۳۰۰ ساله کشت خربزه در سین است.
محمدطرفه فروشان افزود: با توجه به قدمت کشت خربزه سین و ثبت آن در کتاب های تاریخی، مراحل اولیه ثبت آن به عنوان میراث فرهنگی ناملموس انجام شده است.
وی گفت: در حال حاضر در کشور هلند نوع و رقم بذر خربزه سین تولید و توزیع می شود.
محمد علی یزدانی، محقق و تاریخ نویس عصر معاصر در ادامه گفت: در کتاب های تاریخی از شهر سین به عنوان قدیمیترین شهرهای اصفهان نام برده شده است و در محصولات کشاورزی به خربزه زرد، ترد و شیرین سین اشاره زیادی شده که در برخی از کتاب های تاریخی آن را مربوط به ۱۳۰۰ سال و برخی به ۴۰۰ سال قبل می دانند.
وی افزود: در کتاب اعلاق النفیسه مربوط به قرن سوم از خربزه اصفهان به نام خربزه سینی یعنی همان خربزه ای که در سین به عمل می آید، یاد شده است.
این محقق و تاریخ نویس معاصر ادامه داد: در برخی از کتابهای تاریخی به نام دروازههای شهری ری، دروازه ای که به طرف شهر اصفهان بوده به نام دروازه سین نام برده شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان برخوار نیز در این مراسم گفت: در شهرستان برخوار ۴۰۰ هکتار از مزارع به کشت خربزه سین اختصاص یافته است و پیش بینی می شود بیش از هشت هزار تن خربزه سینی برداشت شود.
عباس نقدی افزود: کشت خربزه در شهر سین زمینه اشتغال بیش از ۵۰۰ نفر را به صورت مستقیم و بیش از هزار نفر را به صورت غیر مستقیم فراهم کرده است.
به گزارش ایمنا، در پایان این جشنواره از خبرگان و کشاورزان خربزه کار و فعالان رسانه ای و خبرنگاران شهرستان برخوار تجلیل شد.
نظر شما