کشف ذخایر عظیم الماس در اعماق زمین

یک تیم بین المللی از زمین‌شناسان به تازگی با استفاده از امواج صوتی موفق به کشف توده عظیمی از سنگ‌های قیمتی الماس در اعماق زمین شده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، الماس یکی از سخت‌ترین عناصری است که از کربن خالص تشکیل شده و تحت تاثیر فشار و حرارت بسیار زیاد، متبلور می‌شود. ذخایر الماسی که به تازگی کشف شده است در تخته سنگ هایی با نام کراتون ها (cratons) قرار دارند که دارای مقاومت زیادی هستند و با پشت سر گذاشتن دوره‌های طولانی جدایش و فشردگی قاره‌ها هم‌چنان شکل خود را حفظ کرده‌اند.

کراتون ها قدیمی‌ترین و غیرمعمول ترین تخته سنگ‌های موجود در زمین هستند که ریشه‌های آن‌ها از مرکز صفحات زمین ساختی (تکتونیکی) تا عمق ۲۰۰ مایلی (۳۲۰ کیلومتری) زمین گسترش می‌یابند. اکتشاف جدید زمانی صورت گرفت که تیم بین المللی از محققان برای حل یک رمز و راز دیرینه زمین شناسی مشغول فعالیت شدند.

محققان برای پی بردن به این موضوع که ریشه‌های کراتونی از چه چیزی ساخته شده‌اند، داده‌های مربوط به لرزه‌نگاری را که توسط سازمان زمین شناسی آمریکا و سازمان‌های دیگر گردآوری شده است، مورد بررسی قرار دادند و یک نمونه سه بعدی ایجاد کردند که نشان می‌دهد امواج صوتی چگونه درون تخته سنگ‌های قدیمی گسترش می یابد.

سپس به منظور یافتن حقیقت، امواج صوتی را شبیه سازی کردند که از میان طیف گسترده‌ای از ترکیبات سنگ‌ها حرکت می‌کند. به طور اساسی امواج صوتی ایجاد شده در نتیجه‌ی زمین لرزه‌ها یا رگه های آتشفشانی با سرعت های مختلف، از میان انواع سنگ‌ها حرکت کرده و تصویری از آنچه که درون سنگ وجود دارد، ترسیم می کند.

این اکتشاف جدید در واقع یک گنجینه‌ی غیر قابل دسترس از الماس است و نشان می دهد این نوع جواهر چندان هم کمیاب نیست. مقدار این ذخایر الماس بسیار زیاد و چندین تن کاردیلیون (هر کاردیلیون برابر با عدد یک با ۱۵ صفر به توان دو ) گزارش شده است.

بررسی های صورت گرفته به تازگی در مجله زمین شناسی " Geophysics, Geosystems" منتشر شده است.

کد خبر 348700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.