به گزارش ایمنا و به نقل از اداره ارتباطات رسانهای شهرداری اصفهان، جلسه شورای عالی سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با حضور شهردار اصفهان، دو تن از اعضای شورای اسلامی شهر، معاون خدمات شهری شهردار، مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز و مدیرعامل سازمان آب و فاضلاب استان اصفهان، تشکیل شد.
در این نشست برنامه عملیاتی حوزه فضای سبز جهت تطبیقپذیری با خشکسالی، چشم انداز، اهداف و استراتژی های سازمان و لایحههای پیشنهادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
لزوم کاهش گونههای گیاهی با نیاز آبی زیاد
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان در این جلسه اظهار کرد: در این سازمان پژوهشهای متعددی در خصوص اقلیم، پهنه بندی آفات مختلف، کیفیت آب و خاک و منابع آلاینده، برنامهریزی و مطالعات زیست محیطی لازم انجام گرفته است.
فروغ مرتضایی نژاد با بیان اینکه متاسفانه در سالهای گذشته، ۹۷ درصد چمنهای شهر اصفهان از گونههای گیاهی با نیاز آبی زیاد کاشت شده است، افزود: کاهش این میزان و جایگزینی آنها با چمنهایی با نیاز آبی کم و توجه به توسعه کیفی فضای سبز به جای افزایش کمیت، از جمله مواردی است که به شدت مورد تاکید و توجه قرار گرفته است.
وی از لزوم حذف چمن در مکانهای غیرتفرجگاهی شهر سخن به میان آورد و تاکید کرد: کمربند فضای سبز شرق اصفهان حدود ۷۰۰ هکتار است و به شدت در معرض تهدید قرار دارد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: در راستای حذف چمن در مکان های غیرتفرجگاهی، تامین منابع آبی پایدار، مدیریت مصرف و حذف یا جایگزینی گونه های گیاهی پیشنهاد شده است.
وی با اشاره به عملکرد سازمان پارک ها و فضای سبز طی ماه های گذشته، افزود: تمام تلاش سازمان فراهم آوردن منابع آبی است که در این خصوص اقدامات ستادی و اجرایی متعددی انجام گرفته است. استفاده از تکنولوژیهای نوین مرتبط با آبیاری، تشکیل کمیتهها و کارگروههای تخصصی متعدد، به زراعی، مدیریت آبیاری، انتخاب گونه های گیاهی مقاوم، بازکاشت چمنهای مقاوم به شوری و کم آبی، افزایش توالی و دوره آبیاری، روشهای آبیاری تحت فشار و لایروبی پیگیری شده است.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه نیمی از درختان اصفهان از سال ۹۱ تا ۹۶ آسیب جدی دیده است، گفت: با کم آبی شدید سال جاری این آسیبدیدگی بیشتر میشود که لازم است در این خصوص تدابیر و تمهیداتی اندیشیده شود.
وی مدیریت مصرف، نگهداری عرصه فضای سبز، توانمند کردن نظام نظارت، اقدامات به زراعی، اجرای برنامههای کوتاه مدت، حذف گونههای غیرمتحمل و بازکاشت گونههای مقاوم را از جمله برنامه های در دستور کار سازمان ذکر کرد و گفت: میزان چمن اسپرت پرمصرف در شهر۸۶ درصد است، هم اکنون نیز تنها سه درصد از چمن موجود، از گونه چمن مقاوم است که در برنامه ریزی سال جاری قرار است سه برابر ۶ سال گذشته برای این موضوع برنامه ریزی شود.
مرتضایی نژاد تاکید کرد: چمن مقاوم یک ششم چمنهای اسپرت به آب نیاز دارد.
نظر شما