گل‌محمدی راهکار مقابله با خشکسالی

گلپایگان- در سال های اخیر پرورش گل محمدی در گلپایگان افزایش یافته است، تولید این گیاه کم آب بر و سازگار با شرایط اقلیمی امروز می‌تواند در راستای اقتصاد کشور نقش بسزایی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان گلپایگان، با توجه به کاهش نزولات جوی و تغییرات اقلیمی، کشت گل‌محمدی در شهرستان گلپایگان روند روبه رشدی داشته است. به صرفه بودن کاشت گل‌محمدی این محصول خوشبو در شهرستان در دو سال اخیر جایگزین محصولات با مصرف آب بیشتر شده است.

این محصول از نظر درآمد نسبت به کل محصولاتی که در شهرستان کشت می‌شود بازدهی بهتری و هزینه‌های کمتری برای پرورش دارد و هزینه دوباره کشت را به کشاورزان تحمیل نمی کند. با توجه به نیاز آبی کم این گیاه و مقاومت آن به شرایط نامساعد آب و خاک، اقلیم و اقتصادی بودن، کشت این گیاه می‌تواند در راستای اشتغال و رونق اقتصادی در بخش کشاورزی کشور نقش بسزایی داشته باشد.

بسیاری از گلپایگانی‌ها به دلیل علاقه زیاد به گل‌محمدی در حیاط خانه های خود نیز بوته گل محمدی پرورش می دهند، تا جایی که در دهه اخیر پرورش گل محمدی در حیاط منازل به دلیل در آمدزایی به عنوان اشتغال خانگی محسوب می‌شود.

این شهرستان با ۴۰ هکتار گلستان گل محمدی، بالاترین سطوح زیر کشت را نسبت به شهرهای استان به خود اختصاص داده است. با استفاده از این فرصت که در شهرستان به صورت طبیعی وجود دارد باید نهایت استفاده در اشتغال‌زایی صورت گیرد، چرا که امروز بازار فروش خوبی برای گلاب، عطر و اسانس گل‌محمدی وجود دارد و از این فرصت می توان بهترین بهره را برد.

برداشت ۱۶۰ تن گل‌محمدی از بوستان‌های گلپایگان

حیدرعلی گل‌محمدی مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا می گوید: با توجه به خشکسالی‌های اخیر به کشاورزان توصیه می‌شود با تغییر الگوی کشت و استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی مزرعه را به کشت گل‌محمدی اختصاص دهند.  

وی با بیان اینکه گل محمدی در فصل برداشت اشتغالزایی نیز به همراه دارد، می افزاید: در یک مزرعه که پنج هکتار از اراضی کشاورزی به کشت گل محمدی اختصاص دارد حدود ۷۰ نفر مشغول به کار هستند.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان ادامه می دهد: در حال حاضر ۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت گل‌محمدی اختصاص دارد که حدود ۴۰ هکتار آن بارور است.

وی می گوید: تا پایان خردادماه ۱۶۰ تن گل‌محمدی از بوستان‌های این شهرستان برداشت شده که ۲۰ میلیون تومان سوددهی به همراه دارد.

گل محمدی تصریح می کند: در سه سال اخیر با آموزش کارشناسان جهاد کشاورزی، کاشت نهال گل محمدی به سبب مقاوم بودن در برابر خشکی زمین و نیاز به آب کم، گسترش یافته است.

گلپایگان نیازمند کارگاه گلابگیری است

رضا فیضی یک از پرورش دهندگان گل محمدی که سال هاست در مزرعه بزرگ خود به کشت این محصول مشغول بوده است، در گفت و گو با ایمنا می گوید: در سال‌های اخیر پرورش گل محمدی به دلیل شرایط اقلیمی شهرستان گلپایگان گسترش خوبی داشته است.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته به دلیل نبود کارگاه‌های گلابگیری پس از برداشت، محصول گل‌‍محمدی به کارخانه های فرآوری گل محمدی کاشان صادر می‌شود، می افزاید: منطقه ای که گل محمدی قابلیت پرورش داشته باشد نیاز به کارگاه گلاب گیری است.

وی ادامه می دهد: فرآورده های گل محمدی ارزش اقتصادی دارد، اما طی سال های اخیر به سبب افت آب در چاه های کشاورزی تعدادی از  گلستان‌های زیر کشت گل محمدی در شهر گلشهر کاهش یافته است.

فیضی با بیان اینکه نهال گل محمدی پس از سه سال به بار می‌نشیند و گیاهی مقاوم در برابر خشکی و شوری زمین است، تصریح می کند: از یک هکتار زمین زیر کشت محصول گل محمدی دو هزار کیلو گرم گل برداشت می‌شود.

کد خبر 346268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سعید احمدی IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
    1 0
    بنده ساکن خیابان مشتاق دوم هستم. متاسفانه توجه شهرداری به پارک مشتاق کم شده و اکثر درختان در حال از بین رفتن هستند. سنگفرشهای پارک هم خراب شده است
  • وکیلی US ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
    1 0
    کاش مشکل اصلی بیان می شد ، من یه هکتار گل محمدی کاشتم و سه ساله که پول محصولم را ندادند ،