به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، روحانی گفت: مبنای آمریکا این بود که به محض خروج از برجام، ایران نیز از برجام خارج شده، پرونده ایران به سرعت به شورای امنیت رفته، همه قطعنامه ها و تحریمها برگشته و ایران تنها در برابر دنیا قرار داشته باشد.
رییس جمهور اظهار کرد: ما در مرحله اول اجازه ندادیم که آمریکا به هدف خود برسد. در گام اول توطئه آمریکا شکست خورد و به جز چند کشور و یک رژیم جعلی، تمام جهان در برابر آمریکا ایستاد و این به معنای آن است که سیاست خارجی ایران موفق بوده است.
این در حالی است که روزی همه کشورها در تحریم علیه ایران مشارکت داشتند و شورای امنیت علیه ایران رأی صادر میکرد.
روحانی ادامه داد: امروز کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا، روسیه، چین و همه کشورهای مهم جهان، کار ترامپ را غیرصحیح، غیرقانونی و برخلاف صلح و امنیت جهانی تلقی میکنند و این موفقیت ماست.
رییس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه از ۲۹ اردیبهشت ۹۶ تاکنون، یعنی طی یک سال گذشته، با سختیها و حوادث بسیار زیادی مواجه بوده ایم، گفت: گاهی این مشکلات بخاطر رفتار طبیعت با ما بود، آنجایی که سیل و زلزله را تجربه کردیم و گاهی هم سخنان و شیوههای ناپسندی مطرح می شد، برخی هنوز هم ۲۹ اردیبهشت ۹۶ را باور نکردهاند.
وی با بیان اینکه بزرگترین افتخار ما در انتخابات، این است که انقلابمان یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را به نمایش بگذاریم، خاطر نشان کرد: آن زمانی که مستقل و بدون اجازه دخالت به بیگانگان صحنه عظیم انتخابات را میآفرینیم و آزادانه در اجتماعات باشکوه رفته و حرف، سخن و شعار خود را به راحتی عنوان میکنیم و به همه اعلام میکنیم که چه میخواهیم؛ آنجا هم استقلال، هم آزادی و هم جمهوری اسلامی است.
روحانی با اشاره به اینکه ملت بزرگ ایران در هفتههای آخر منتهی به ۲۹ اردیبهشت ۹۶ به ویژه در استانهای کشور صحنههای نابی از حضور را آفریدند، گفت: در مشهد در یک روز ۲ اجتماع بزرگ از سوی دو رقیب انتخاباتی با فاصلهای کم برگزار شد، اما هیچ برخورد، نزاع و سخن درشتی بین دو طرف به وقوع نپیوست و این نه تنها در مشهد، بلکه در سایر شهرها و استانها هم دیده میشد.
وی افزود: این به معنای آزموده شدن ملت ایران و ظرفیت یافتن روح همه جوانان است.
رییس جمهوری ماه رمضان را ماهی برای ایجاد تحمل برشمرد و گفت: این امید و تحمل است که ما را از پیچ و خمهای تاریخی نجات میدهد.
سال گذشته بیش از ۷۹۰ هزار اشتغال خالص داشتیم
رییس جمهور در ادامه صحبت های خود با اشاره به وعده های انتخاباتی گفت: ما با هم پیمان بستیم که هرگز به عقب باز نخواهیم گشت. ما خواستیم با صدای رسا بگوییم که در اقتصاد به عقب برنمیگردیم و نمیگذاریم کشور دارای رشد منفی باشد. در سختترین شرایط، بازار ناآرام شد وما نمیگذاریم اشتغال خالص کاهش یابد؛ به گونهای که در سال گذشته، میزان اشتغال خالص در کشور بیش از ۷۹۰ هزار بود.
وی ادامه داد: در سال گذشته بخش اعظم آنهایی که جویای کار بودند، به استثنای چند ده هزار نفر، مشغول به کار شدند. البته این به معنای آن نیست که مشکل اشتغال در کشور از بین رفته است و ما هنوز راه درازی در پیش داریم؛ اما ایجاد این میزان شغل یک تحرک بزرگ برای ادای پیمان بوده است.
روحانی با بیان اینکه صادرات غیرنفتی کشور در فروردین ماه سال جاری بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: این نشانگر آن است که مسیر ما درست و صحیح بوده است.
مردم به خوبی راه خودشان را تشخیص می دهند
رییس جمهور در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: باید با امید، پشتکار، استقامت و مقاومت راه را ادامه دهیم. این مسئولیت در بلندمدت بر عهده شما جوانان و در کوتاه مدت برعهده ما در دولت است. شما باید آینده کشور را بسازید و راه را برای آزادی اندیشه هموار کنید.
وی بیان اینکه نمیتوان همه بارها را بر عهده دولتی گذاشت که با دهها مشکل و فشار روبروست، گفت: وقتی موفق خواهیم بود و از مشکلات عبور خواهیم کرد که همه به صحنه بیایند. جامعه ایران با نظرات دولت و رئیس جمهوری منتخب خود آشناست و آگاه است که ما در دولت معتقد به فضای باز اطلاعات در کشور هستیم.
روحانی ادامه داد: دولت محدودیت در ارتباطات بین مردم را نمیپسندد و معتقد است مردم به خوبی راه خودشان را تشخیص میدهند.
رییس جمهور با بیان اینکه در میان همه مخلوقات و انسان های برتر تاریخ، بالاتر از پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) نداریم، گفت: خداوند به پیامبر (ص) میفرماید «تو فقط و فقط یادآوری کننده راههای درست برای وجدانهای بشری هستی و نمیتوانی به زور مردم را به این سمت و آن سمت هدایت کنی».
روحانی ادامه داد: دعوا در ۲۹ اردیبهشت (۱۳۹۶) بر سر رقابت دو یا چند نفر نبود؛ بلکه بر سر این موضوع بود که آیا ملت باید آزادانه و با اختیار راه خود را برگزیند، یا اینکه مردم دارای اختیار نیستند و باید به هر آنچه ما پسندیدیم و به آنها گفته شد، عمل کنند.
رقابت بر سر دو اندیشه بود
رییس جمهور با اشاره به اینکه مسأله در انتخابات ریاست جمهوری گذشته، رقابت بین دو اندیشه بود، گفت: یک اندیشه میگوید تا آنجا که ممکن است باید با دنیا تعامل کرد، تا جایی که وجدان عمومی بپذیرد این ایران نیست که از تعامل رویگردان است. اگر مردم این مسأله را بپذیرند، در کنار دولت و حامی دولت میمانند و آن وقت میتوانیم راه را ادامه داده و با وحدت از همه مشکلات عبور کنیم.
بر سر وعده هایمان در مورد جوانان و زنان ایستاده ایم
روحانی ادامه داد: معتقدیم جوانان و زنان باید مدیریت کشور را برعهده بگیرند و بر این تصمیم که تا پایان دولت دوازدهم باید ۳۰ درصد مدیریت کشور برعهده زنان شایسته قرار گیرد، ایستادهایم.
روحانی با بیان اینکه دولت بر مبنای وعده کاهش سن مدیریت اقدام کرده است، اظهار کرد: باید سن مدیریت در کشور از ۴۸ سال به ۴۰ سال کاهش یابد. بر این مبنا امروز شاهد هستیم که در تمام نهادهای دولتی، جوانان بیش از گذشته به کار گرفته شدهاند و حداقل ۱۲ معاون وزیر و رییس سازمانهای مستقل ما و ۴۶ مدیر کل در دستگاههای اجرایی از زنان شایسته و جوانان انتخاب شدهاند و این راه گام به گام ادامه خواهد داشت.
روحانی تصریح کرد: ممکن است بعضیها این تصمیم و رویه را نپذیرند؛ اما تصمیم و وعده ما در ۲۹ اردیبهشت آن بود که جوانان، زنان، اقوام و ایدههای مختلف باید مسیر رشد و تعالی کشور را آنگونه که خود میخواهند انتخاب کرده و بپیمایند و امیدوارم راهی را که برگزیدهایم با هم ادامه دهیم.
نظر شما